Koulustamme valmistunut  yli 8 300 ylioppilasta!

Olemme koonneet Iisalmen lyseosta ja sitä edeltävistä oppilaitoksista valmistuneiden ylioppilaiden nimet yhteen tiedostoon (pdf-tiedosto sivun lopussa). Vuosina 1907–1945 lakitettujen nimet on poimittu koulun vuosikertomuksista ja vuosina 1946–1996 lakitettujen nimet vuonna 1996 julkaistusta Koulun väkeä -kirjasesta. Tätä uudemmat ylioppilaat on koottu koulun opiskelijarekisteristä.

Ylioppilaiden nimet ovat aakkosjärjestyksessä. Vuoteen 2002 saakka etunimenä käytetään henkilön ensimmäistä etunimeä eli se ei välttämättä ole puhuttelunimi. 

Luettelo ei ole täydellinen. Siitä puuttuu esimerkiksi aikuislukiosta vuosina 1997-2005 valmistuneet. Puutteita ja virheitä lienee myös muiden vuosien kohdalla, sillä kaikkia nimiä ei ole pystytty poimimaan alkuperäisistä asiakirjoista. Lisäksi epätarkkuutta aiheuttaa se, että ylioppilasluettelot sisältävät usein vain ne, jotka on lakitettu koulun päättymispäivänä. Pienellä osalla lukio-opinnot saattoivat myöhästyä jostain syystä ja näin ollen myös ylioppilastodistuksen saaminen viivästyi. Pahoittelemme puutteita! 

Ylioppilaat
Nimi
Ylioppilaat 1907- .pdf (593,4 kB)