Kurssimaksu on määritelty jokaiselle kurssille erikseen. Koko työvuoden kestävien kurssien kurssimaksu on koko työvuoden maksu. Kurssimaksu laskutetaan kahdessä erässä, toinen erä syyskaudella  ja toinen kevätlukukaudella. 80 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta ei peritä kurssimaksua.

Opiskelija saa ilmoittautumisen jälkeen (kurssin jo käynnistyttyä) postitse laskun kurssista, jolle on ilmoittautunut. Maksamaton kurssimaksu siirtyy perintätoimisto Intrum Justitia Oy:n hoidettavaksi.

Huomioi, että lasku lähetetään kaikille ilmoittautuneille. Aiheettoman laskun välttämiseksi ilmoittautumisen peruutus täytyy tehdä ajoissa, ennen laskutusta, suoraan opiston toimistoon puh. 040 661 9353 tai sähköpostilla saara.kurki@iisalmi.fi. Sähköpostilla tehty peruutus on voimassa vasta kun siihen on vastattu.

Kurssimaksua ei peritä niistä kursseista, jotka eivät käynnisty lainkaan.
Maksuvälineinä käyvät myös Tyky-kuntoseteli+ sekä Smartum-liikunta- ja kulttuurisetelit. Seteleillä voi maksaa aktiivista liikuntaa ja tanssia sisältäviä kursseja, taide- ja taitoaineiden kursseja sekä kielikursseja. Jos käytät maksuvälineenä em. seteleitä, odota kurssimaksulaskua ja käy maksamassa se seteleilläsi Kulttuurikeskuksen neuvonnan kassaan (avoinna ma - pe klo 10-17). 

Opintoihin liittyvät oppikirjat ja muun materiaalin jokainen opiskelija kustantaa itse. Kurssin hinta ei sisällä ao. maksuja. Joillakin kursseilla opettaja hankkii ostettavaksi materiaaleja keskitetysti koko kurssille ja kerää maksut suoraan opiskelijoilta. Pyydettäessä annettu todistus maksaa 5 €. Kolmea vuotta vanhemmista todistuksista peritään maksu Kaupunginhallituksen § 218/2007 mukaisesti (erityistoimenpiteitä vaativan tiedon antaminen asiakirjasta).

Kuvataidekoulun materiaalit sisältyvät lukukausimaksuun.

Alennukset

Opetushallituksen myöntämän avustuksen turvin voimme tänä työvuonna alentaa 63 vuotta täyttäneiden, eläkeläisten, työttömien ja maahanmuuttajien kurssimaksua 20 %:lla. Alennuksen saavat vain ne opiskelijat, jotka ovat ilmoittaneet oikeudestaan alennukseen opiston toimistoon ennen laskutusta. 63 vuotta täyttäneille merkitsemme alennuksen automaattisesti. 80 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta emme peri kurssimaksua.

  • Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista.
  • Senioriväestöllä ja eläkeläisillä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä tai eläkkeellä olevia henkilöitä.
  • Maahanmuuttajalla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kuntalaissa tarkoitettu kotikunta Suomessa.


    Opisto ei ota vastaan ilmoittautumisia, jos opiskelijalla on kurssi- tai materiaalimaksuja maksamatta. Selvitä maksamattomat laskut opiston toimistossa, p. 040 661 9353. Opisto pidättää itsellään oikeuden saadun kurssipaikan perumiseen myös selvittämättömissä tapauksissa.