Kursseille voi ilmoittautua tästä internetin kautta.

Kauden 2020 - 2021 ohjelma on ilmestynyt!!

Opinto-opas 2020 kuva.jpg

Selaa opasta klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

https://issuu.com/iisalmenkaupunki/docs/iisalmi_opinto-opas_2020_nettiin

Varaudumme Iisalmen kansalaisopistossa myös koronaviruspandemian mahdolliseen toiseen aaltoon, joka saattaa vaikuttaa talven opetusjärjestelyihin. Ilmoittautuessasi kurssille kerro osallistutko vain lähiopetukseen vai tarvittaessa myös etäopetukseen. Olemme hankkineet kesän aikana etäopetusta helpottavaa kamera- ja mikrofonilaitteistoa sekä vaihtoehtoisia lisenssejä etäopetusohjelmiin. Etäopetusta järjestetään TEAMSIn, Zoomin ja Adobe Connectin välityksellä. Ohjeet ohjelmien käyttöön on luettavissa alla olevista linkeistä. Voit myös ilmoittautua etukäteen harjoittelemaan näiden etäohjelmien käyttöä: 1. lukemalla ohjeet nettisivuiltamme ja

2. ilmoittautumalla ennen varsinaista opetusta järjestettäville maksuttomille harjoitustunneille, joilla harjoitellaan liittymistä oppitunneille etäyhteyksin.

Miten liityn oppitunnille TEAMSin kautta?

https://support.microsoft.com/fi-fi/office/kokoukseen-liittyminen-ilman-teams-tili%C3%A4-c6efc38f-4e03-4e79-b28f-e65a4c039508

Miten liityn Adobe Connectin kautta?

https://oppiva.omnia.fi/adobe-connect-etakokouksiin-ja-opetukseen-osallistujille-opiskelijoille/?cookie-state-change=1591609399191

Miten liityn oppitunnille Zoomin kautta?

https://www.tuni.fi/it-palvelut/kasikirja?search=zoom&page=12538

 

---------------

Välitämme etäluentoina Kuopion kansalaisopiston järjestämiä terveys- ja hyvinvointiaiheisia luentoja. Etäryhmiin tiistai-illan luennoille voi osallistua Lumakeskuksen Iisalmi -salissa ja torstaiaamun luennoille Kulttuurikeskuksen Karl Collan -salissa. Näihin ryhmiin ilmoittaudutaan Iisalmen kansalaisopistoon. Luennoille ei ole osallistumismaksua.

Syyskauden luennot:

830217 Diagnoosina keuhkoahtaumatauti, vielä paljon edessä
Lumakeskus, Iisalmi -sali
Ti 18.30–20.00
17.11.2020
Päivi Salonen, keuhkosairauksien erikoislääkäri
Ilmoittautuminen päättyy 13.11.2020 12.00
Etävälitämme Kuopion kansalaisopiston järjestämän luennon. Katsaus keuhkoahtaumataudista ja etenkin omahoidosta. Yhteistyössä Savon Sydänpiiri ry, Kuopion Seudun hengitysyhdistys ry ja Kuopion Seudun Hengityssäätiö. Samanaikainen etäluento ja videotallenne. Vain Luma-keskuksen etäryhmään saapuvat ilmoittautuvat Iisalmen opistoon. Kotiosallistujalle on erillinen osallistumisohje.

830218 Kumppanina nivelrikko - miten tulet toimeen?
Lumakeskus, Iisalmi -sali
Ti 18.30–20.00
1.12.2020
Raija Rapo
Ilmoittautuminen päättyy 27.11.2020 12.00
Etävälitämme Kuopion kansalaisopiston järjestämän luennon. Mitä nivelessä tapahtuu, kun siihen tulee nivelrikko? Mitkä ovat riskitekijöitä ja voiko nivelrikkoa ehkäistä tai sen etenemistä hidastaa? Elämää nivelrikon kanssa ja hoidon tavoitteet. Yhteistyössä Pohjois-Saovon Nivelyhdistys. Samanaikainen etäluento ja videotallenne. Vain Luma-keskuksen etäryhmään saapuvat ilmoittautuvat Iisalmen opistoon. Kotiosallistujalle on erillinen osallistumisohje.

830219 Senioriaamupäivä. Aivotoiminnat ja ikääntyminen
Kulttuurikeskus, Karl Collan -sali 121
To 10.00–11.30
3.12.2020
Raimo Sulkava, professori, neurologian ja geriatrian erikoislääkäri
Ilmoittautuminen päättyy 30.11.2020 12.00
Etävälitämme Kuopion kansalaisopiston järjestämän luennon. Luennolla annetaan tietoa siitä, miten aivotoiminnat pidetään kunnossa ikääntyessä ja miten muistisairauksia ehkäistään ja hoidetaan. Luento toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon Muisti ry:n kanssa. Samanaikainen etäluento ja videotallenne. Vain Kulttuurikeskuksen etäryhmään saapuvat ilmoittautuvat Iisalmen opistoon. Kotiosallistujalle on erillinen osallistumisohje.

Kotikoneelta osallistuvat kirjautuvat suoraan luennolle:.

Klikkaa tätä linkkiä liittymiseksi etäyhteyteen https://kol.adobeconnect.com/luentokuopio (klikkaa linkkiä Ctrl ja hiiren vasen painike –napautus yhtä aikaa)
Etäyhteys avataan puoli tuntia ennen luennon alkua. Suosittelemme kirjautumaan  etäyhteyteen viimeistään 15 minuuttia ennen luennon alkua, jotta kuva-   ja ääniyhteydet ennätetään testata ennen luennon alkua.
Iisalmen opiston osallistuja laittavat chattiin kirjautuessaan etunimensä perään1.

Ohje luennolle liittyminen pdf.

https://hellewi.blob.core.windows.net/2167/Luennolle%20liittyminen%20ohje.pdf

 

Lisätietoa luennoistamme ja luentoyhteistyöstä http://kansalaisopisto.kuopio.fi/opetustarjonta/luennot-tapahtumat-ja-matkat/ 
Lisätietoa luentotallenteistamme http://kansalaisopisto.kuopio.fi/opetustarjonta/verkko-opetus/

Mikäli  sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään, saada ääntä tai kuvaa näkyviin  tms., ota yhteyttä Kuopion kansalaisopistolla Kuopion  kansalaisopistolla  vahtimestareihin, puh. 044 718 4731 tai kansalaisopisto.vahtimestarit@kuopio.fi


     ----------

 

Kursseille voi ilmoittautua tästä internetin kautta.

       

************************************************************ 
Opetushallitus on myöntänyt avustuksen lukuvuodelle 2020-2021 senioreiden, eläkeläisten, työttömien ja maahanmuuttajien kurssien tukemiseen. Iisalmen kansalaisopistossa tuki merkitsee sitä, että mainittuihin ryhmiin kuuluvat henkilöt saavat kurssimaksuistaan 20 % alennuksen. Alennuksen saavat vain opiskelijat, jotka ilmoittavat alennusoikeudestaan opiston toimistoon ennen laskutusta. 63 vuotiaille toimisto merkitsee alennuksen automaattisesti. 80 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta ei peritä kurssimaksua.

Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista.
  • Senioriväestöllä ja eläkeläisillä tarkoitetaan 63 vuotta täyttäneitä tai eläkkeellä olevia henkilöitä.
  • Maahanmuuttajalla tarkoitetaan Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia henkilöitä, joilla on kuntalaissa tarkoitettu kotikunta Suomessa.

********************************************************************  

Opiston yhteystiedot

rehtori Tapani Lakaniemi
puh. 040 543 4902

käsityöopettaja Annemaarit Ålander 
puh. 040 663 2886

opintosihteeri Saara Kurki
puh. 040 661 9353

Sähköposti:
etunimi.sukunimi(at)iisalmi.fi