Työllisyyspalvelut tarjoavat nuorille (16-29 -vuotiaat) henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa koulutus- tai työllistymispolun suunnittelussa. Jos haluat apua suunnitelmiesi selkeyttämisessä, ota yhteyttä ja varaa aika juttutuokiolle omalle asiantuntijallesi jättämällä viesti Oma asiointi -palvelussa. Voi myös lähettää sähköpostia tyollisyyspalvelut@iisalmi.fi tai soittaa puh. 040 834 7716.

Ohjaamo sijaitsee Iisalmessa elokuvateatterin vieressä, osoitteessa Pohjolankatu 6 L 5. Ohjaamo auttaa niin koulutus-, työ-, kesätyö- tai muissa arjen ja hyvinvoinnin asioissa esim. hakemusten ja CV:n teossa. Ohjaamossa myös ylläpidetään kesätyöseinää, jossa laajasti kesätyöpaikkoja laidasta laitaan. Ohjaamon työntekijät ovat tavattavissa ilman ajanvarausta tiistaista perjantaihin klo 13-16. Voit myös soittaa p. 040 641 2131. Jos et tiedä mistä aloittaa niin, aloita Ohjaamosta!

FB: Ohjaamo Iisalmi

Työllisyyspalveluiden nuorten kesätyötoiminnasta vastaava työntekijä Heli Kauppinen on myös tavattavissa Ohjaamossa, puh. 040 66 100 27, heli.kauppinen@iisalmi.fi

 

NUORTEN KESÄAJAN TYÖLLISTYMISEN TUKEMINEN

Kesätyötuen avulla edistetään nuorten työllistymistä yrityksiin, järjestöihin, kuntiin tai kotitalouksiin. Kesätyötuki on mahdollistanut monelle nuorelle "ihka ensimmäisen työpaikan". 

Kesätyötuki on tarkoitettu työnantajille, jotka työllistävät iisalmelaisen peruskoulun käyneen 15-25-vuotiaan nuoren määräaikaiseen kesätyöhön. Tukea ei myönnetä ylä-astetta käyville nuorille vaan tuki on tarkoitettu peruskoulun käyneille nuorille, jotka esimerkiksi opiskelevat tai ovat aloittamassa syksyllä opinnot lukiossa, ammattikoulussa, korkeakoulussa tai yliopistossa. 

Työnantajalle maksettavan tuen määrä on 20,00€/päivä ja se on mahdollista saada enintään 20 työpäivälle. Siten työnantaja voi saada kesätyötukea enintään 400€/nuori. Kesätyösetelillä työnantaja hakee sekä päätöksen että maksatuksen kesätyötuesta yhdellä kerralla.

Kesätyötukea voit hakea sähköisellä lomakkeella: https://link.webropol.com/s/kesatyotuki.

Hakemuksen liitteeksi tarvitset työsopimukset sekä tiedon saaduista de minimis -tuista.

Lisätietoja kesätyötuesta antaa
 Merja Viljakainen 040 617 3197 / merja.viljakainen@iisalmi.fi tai työllisyyspalveluiden yhteinen neuvontapuhelin puh. 040 834 7716 / tyollisyyspalvelut@iisalmi.fi

 

Miniyrittäjätuki on tarkoitettu sinulle, iisalmelaiselle 16-25 -vuotiaalle kesäajan yrittäjälle. Olet perustanut miniyrityksen 4H-yhdistyksen kautta tai osallistut opinnoissasi NY-yrittäjyyteen. Miniyritystuen määrä on 300€/yrittäjä. Kun haet miniyritystukea, liitä hakemukseesi verokortti ja 4H -yrittäjän BMC (Business Model Canvas) tai todistus rekisteröidystä NY-yrityksestä.

Lisätietoa 4H-yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä käytännön asioista antaa toiminnanjohtaja Jaana Korhonen 050 385 0085 / iisalmi@4h.fi

Tällä hetkellä toimivat 4H-yrittäjät löydät täältä: IISALMEN 4H-YRITYKSET | Iisalmen 4H-yhdistys ry

 

Miniyrittäjätukea voit hakea sähköisellä lomakkeella: https://link.webropol.com/s/miniyritys

 

Miniyrittäjätuen hakemisesta ja maksusta voit kysyä lisää: Merja Viljakainen 040 617 3197 / merja.viljakainen@iisalmi.fi tai työllisyyspalveluiden yhteinen neuvontapuhelin puh. 040 834 7716 / tyollisyyspalvelut@iisalmi.fi