Maahanmuuttoneuvontaa työnantajille

Työnantaja, tiesitkö, että meiltä saa maksutonta maahanmuuttoneuvontaa? Iisalmen kansainvälisyyspalvelut mielletään helposti tarjoavan palveluja pelkästään maahanmuuttaneille, mutta se ei ole totta. Palvelemme myös yrityksiä ja työnantajia kansainväliseen työvoimaan liittyvissä kysymyksissä. Sinulla voi olla jo kansainvälisiä työntekijöitä, olet miettinyt kansainvälisen työvoiman palkkaamista tai haluat muuten vain tietää lisää asiasta, ota meihin yhteyttä!

Maahanmuuttotyön asiantuntija kiertää Ylä-Savon kunnissa jalkautuen yrityksiin kertomaan lisää kansainvälisen työntekijän rekrytoinnista ja lupaprosesseista. Meihin voi olla yhteydessä myös soittamalla, sähköpostilla tai etäyhteyksillä. Yksikkömme järjestää myös maksuttomat asettautumisen ja kotoutumisen edistämisen palvelut, jolloin työnantaja voi keskittyä työntekoon ja me hoidamme työntekijän ja hänen perheensä muut asiat Ylä-Savossa. Kartoitamme asiakkaan tilanteen, selvennämme eri viranomaisten lomakkeita, päätöksistä ja prosesseja. Ohjaamme asiakkaita eri asioissa, jotka voivat liittyä mm. oleskelulupiin, työntekoon, asumiseen, opiskeluun, vapaa-aikaan, sosiaali- ja terveyspalveluihin tai lasten kouluun ja päivähoitoon.

Osaajapula uhkaa Ylä-Savossakin montaa eri alaa ja siksi tarvitsemme kansainvälisiä työntekijöitä täydentämään suomalaista työvoimaa. Kansainvälinen työntekijä voi myös tarjota yritykselle uudenlaista osaamista, verkostoja ja taitoja, jotka voivat olla hyödyksi varsinkin yrityksien kansainvälistymisessä. Ethän siis jätä sen takia palkkaamatta kansainvälistä osaajaa, mikäli prosessi vaikuttaa haastavalta. Tukea on saatavilla.

Maahanmuutto- ja pakolaispalvelut sijaitsee osoitteessa Pohjolankatu 9b, 74100 Iisalmi.

Kansainvälisyyspalvelut sijaitsee osoitteessa Pohjolankatu 9b, 74100 Iisalmi.

Life & Career -hanke auttaa kansainvälisessä rekrytoinnissa

4.04.2022-31.12.2023 välisellä ajalla Life & Career – Elämä ja Ura Ylä-Savossa hanke auttaa alueen työnantajia kansainvälisien työntekijöiden rekrytoinnissa sekä muissa kansainvälisten työntekijöiden työllistämisen haasteissa.

Miettiikö yrityksesi miten kansainvälinen työntekijä rekrytoidaan? Mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon kansainvälisen työntekijän työllistämisessä? Voit olla yhteydessä Life & Career hankkeeseen asioimalla maahanmuutto- ja pakolaispalveluiden toimistolla Pohjolankatu 9b, 74100 Iisalmi. Olemme tavoitettavissa myös sähköpostilla tai puhelimitse.

Mirja Iskanius Projektipäällikkö 040 532 2647 mirja.iskanius@iisalmi.fi

Nina Väätäinen Projektisuunnittelija 040 582 2091 nina.vaatainen@iisalmi.fi

Lue lisää hankkeesta: Life & Career - Elämä ja Ura Ylä-Savossa

Maahanmuuttotyön asiantuntijoiden yhteystiedot

Piippo Ulla Maahanmuuttotyön asiantuntija / työn, opiskelun tai perhesiteiden takia maahan muuttaneet, Pohjolankatu 9 b, 74100 Iisalmi, 040 674 0179 ulla.piippo@iisalmi.fi

Ylönen Anni-Erika Pakolaisten palveluohjaaja / kiintiöpakolaiset ja oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat, Pohjolankatu 9 b, 74100 Iisalmi, 040 631 5223 anni-erika.ylonen@iisalmi.fi