ELÄMÄNTURVATORI 15.7.2023

Elämänturvatori on koko perheen tapahtuma turvallisuuden asialla. Toritapahtuma järjestetään Iisalmen torilla lauantaina 15.7. klo 10-13. Mukana menossa Ilja Teppo ja Hevisaurus!


Elämänturvatori kokoaa yhteen vapaaehtoisjärjestöjä ja toimijoita arjen turvallisuuden asialla. Järjestöt tutustuttavat kävijät toimintaansa käytännön esimerkein ja tietoiskuin sekä torilavalta että omilta teltoiltaan. Mukana on esimerkiksi SPR Savo-Karjala, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Liikenneturva, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja pelastusala sekä paljon muita.
Toritapahtumassa esiintyy supersuosittu Hevisaurus klo 11.30-12.30 ja tapahtuman juontaa Ilja Teppo.
Haluamme, että alueemme ihmiset elävät turvallista elämää epävarman maailman keskellä. Tule mukaan oppimaan arjen turvallisuudesta ja viihtymään yhdessä!
lahitapiola.fi/ita/intohimonaturvallisuus
Turvallisuuden asialla | Iiden Ry | LähiTapiola Itä Yhteiskuntavastuu

turvatori-pysty-iisalmi-1080x1920.jpg

hevi_170.jpeg

ELÄMÄNTURVATORILLE PÄÄSEE MYÖS PAIKALLISBUSSILLA 

mainos_elamanturvatori.png

 

ELÄMÄNTURVATORILLA MUKANA:

LähiTapiola Itä
LähiTapiola Itä on paikallinen elämänturvayhtiö edistämässä arjen turvallisuutta. Elämänturvatorilla kerromme miten ehkäistä liikuntavammoja. Tule kokeilemaan minifutispeliä ja oppimaan monipuolisesta lämmittelystä.

Liikenneturva                    
Liikenneturvan esittelypisteellä on teemana Tunne liikennesäännöt – kampanja, jossa on tarjolla sääntövisa aikuisille sekä jaossa esitteitä pyöräilystä, lasten kuljettamisesta sekä ikäautoilusta. Lapsille on oma toiminnallinen tehtävä. Sään salliessa (ei sateella) voi testata omaa törmäyspainoaan 50 km/h:ssa äkkipysäyksessä.
 
SPR ja VAPEPA

Tule tutustumaan EA-toimintaan Punaisen Ristin teltoissa. Voit kokeilla elvyttää elotonta ihmistä tai tutustua sydäniskuriin. Pääset tutustumaan myös Vapepan toimintaan (vapaaehtoinen pelastuspalvelu.). Osastolla on esillä aidonoloinen pakolaisteltta, jossa voit eläytyä pakolaisleirin tunnelmaan. SPR vapaaehtoiset kertovat jo 10 vuoden ajan toteutetusta kotoutumisen tuesta sanoin ja kuvin. Lapset pääsevät hoitamaan omaa tai vierasta nalle Nallesairaalassa.

VAPEPA eli Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Vapaaehtoiset ovat viranomaisten tukena äkillisissä onnettomuuksissa ja häiriötilanteissa. 

Verkosto koostuu yli 40 valmiusjärjestöstä, lisäksi mukana on sekä toimintaa tukevia että asiantuntijajärjestöjä. Jokainen järjestö tuo käyttöön oman erityisosaamisensa ja henkilöiden kiinnostuksen toimintaan.

Periaatteet: koulutetut vapaaehtoiset, yhteiset toimintatavat, viranomaislähtöisyys ja yhteisiin arvoihin sitoutuminen.

Arvot: vapaaehtoisuus, yhteistyökykyisyys ja vastuullisuus.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto      
Osaatko sinä pelastaa ihmisen vedestä tavallisella ämpärillä? Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) toimintapisteellä pääset tutustumaan eri pelastusvälineisiin sekä testaamaan vesiturvallisuustietojasi ja -taitojasi käytännössä. Perheen pienimmille on myös jaossa kivoja puuhakirjoja.
 
Mannerheimin lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri
Esittelemme MLL Järvi-Suomen piirin toimintaa pisteellä. Toiminnallisena osuutena mahdollisuus piirtää yhteisötaideteokseen, jossa aiheena turvallisuus. Lisäksi jaamme siirtokuvatatuointeja ja ilmapalloja lapsille.
 
Ylä-Savon Ensi - ja turvakotiyhdistys
Tule Vaunupysäkille tapaamaan muita perheitä ja Perhetupa Väkkärän työntekijöitä. Vaunupysäkillä myös pientä puuhaa perheille!
 
Iisalmen Seudun Järvipelastusyhdistys
Pisteellä yhdistyksen toiminnan ja kaluston esittelyä
 
Peltosalmen Vpk ry
Paloauton kalustoesittely, alkusammutusharjoitus sammutuspeitolla.
 
Iisalmen kaupunki
Iisalmen kaupunki mukana Elämänturvatorilla.
                   
Ylä-Savon Maanpuolustusnaiset ry yhdessä iisalmelaisen vapaaehtoisen maanpuolustustyön kanssa
Vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan esittelyä ja tietoa arjen häiriötilanteisiin varautumisesta.
 
Ylä-Savon Mielenterveysseura
Huolituoli
Huolituoliin voi tulla kertomaan huolet ja keventää mieltä keskustelemalla koulutetun vapaaehtoisen kriisitukihenkilön kanssa.
Huolituoli on popup-tyyppinen keskusteluavun muoto. Keskustelut ovat kertaluontoisia, luottamuksellisia ja nimettömiä. Keskusteluista ei kirjata tietoja. Huolituoli-keskustelun kesto on enintään 15 minuuttia.
 
Positiivisten ajatusten pyykkinaru 
Kirjoita paperilapulle 1 asia, josta olet  päivän/viikon/kuukauden aikana huomannut olevasi kiitollinen/iloinen. Positiiviset ajatukset laitetaan "pyykkinarulle" muistutuksena itsellesi sekä mahdollisesti myös muille - näin huomataan ja muistetaan hyvät ja positiiviset asiat ja hetket paremmin myös hektisessä arjessa. 
 
Iisalmen seudun Sydänyhdistys ry           
Esillä, tarjolla infoa: Sydäniskurien sijaintipaikat Iisalmessa, verenpaineen mittausta, omahoito-ohjeita. Tietoiskuja "Miten hoidat sydäntäsi".
                      
Iisalmen Kehitysvammaisten Tuki ry
Tieto, opastusta , vertaistukea. Kohtaa mut, tule mukaan!
 
Iisalmen Seudun Diabetesyhdistys ry
Onnilykky ja Onnenpyörä, Tonkkumien heittoa. DB-hoitaja Tiina paikalla, Jaamme tietoa, lehtiä, esitteitä. Mehua,keksiä lapsille ja aikuisille.
 
Ylä-Savon Autismiyhdistys 
Apuvälineen esittelyssä mm. tandempyörä. Jaossa Autismiliiton ja Ylä-Savon Autismiyhdistyksen esitteitä. Keskusteluja Autismikirjon sairauksista, vertaistuesta ja yhdistykseen liittymisen mahdollisuudesta.
 
Päiväkeskus Pysäkki

Päiväkeskus Pysäkki ry esittelee toimintaansa ja järjestää mukavia, kaikille sopivia pelejä.
 
Pohjois-Savon Pelastuslaitos
Pohjois-Savon pelastuslaitos huolehtii pelastustoimen palvelujen järjestämisestä koko maakunnan alueella. Paikalla Iisalmen pelastusaseman valmiudessa oleva pelastusyksikkö esittelemässä pelastuslaitoksen toimintaa (hälytysvaraus).

Poliisi
Poliisi  keskeinen, näkyvä kansalaisten ja kokonaisturvallisuuteemme vaikuttava viranomainen. Työtehtäviensä salliessa myös työvuorossa oleva poliisipartio pyrkii käymään tapahtumassa.
 
Iiden ry
Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys esittelemässä toimintaansa. Kuinka rakennamme yhdessä turvallista, viihtyisää ja vetovoimaista kaupunkikeskustaa?