Tervetuloa töihin osaajien Iisalmeen!

Vesistöjen ympäröimä Iisalmi on elinvoimainen ja kehittyvä Ylä-Savon keskus. Iisalmessa näkyy vahva yrittäjyys ja seudun teollisuuden vienti on vahvempaa kuin muualla maassa ja maakunnassa. 22 000 asukkaan kaupungissa asutaan luonnonläheisesti ja turvallisesti, hyvien kulkuyhteyksien äärellä, monipuolisista kaupunki- ja kulttuuripalveluista nauttien. Haluamme toivottaa uudet iisalmelaiset tervetulleiksi työskentelemään, asumaan ja viihtymään kaupungissamme!

Tältä sivulta löydät tietoa työllistymismahdollisuuksista Iisalmen kaupungissa sekä vinkkejä tahoista, joiden puoleen voit kääntyä etsiessäsi uutta työtä kaupungistamme. 

Kuntarekry.jpg

Iisalmen kaupungin avoimet työpaikat

Kaupungin rekrytointi on keskitetty sähköiseen kuntarekry.fi rekrytointijärjestelmään. Hakuilmoitukset julkaistaan ja hakemus kuhunkin tehtävään tai virkaan tehdään järjestelmään.

Kesätyö- ja harjoittelupaikat

Iisalmen kaupungin nuorten kesätyöpaikat ovat haussa helmi-maaliskuussa. Paikat tulevat haettaviksi sähköisesti Kuntarekry.fi-palvelussa. Hakemuksen teossa saat apua Ohjaamosta ilman ajanvarausta tiistaista perjantaihin klo 13-16; voit myös soittaa p. 040 641 2131Ohjaamo sijaitsee Iisalmessa elokuvateatterin vieressä, osoitteessa Pohjolankatu 6 L 5.

Kesätöitä on tarjolla mm.: 

 • Puistotyöhön
 • Liikennepuistoon  
 • Viherrakennukseen 
 • Tilojen siivoukseen
 • Toimistotyöhön kaavoitukseen

Hae avoinna olevia työpaikkoja tästä.

Kaupungin tukityöllistäminen

Kaupungin oma työllistäminen hoidetaan keskitetysti Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Íisalmen kaupunki työllistää omiin työyksikköihinsä ensisijaisesti työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saavia iisalmelaisia työnhakijoita.
 • Työllistämiseen liittyvissä asioissa yhteyshenkilöitä ovat työllisyysasiantuntijamme Sari Tolonen, puh. 040 830 4342 ja Tiina Sotisalo, puh 040 162 7039.

Lue lisää!

Opettajaksi kansalaisopistoon?

Onko sinulla jokin taito tai tieto, jonka voisit ja haluaisit opettaa muillekin? Tarjoudu kansalaisopiston opettajakstäyttämällä hakemus verkossa!


Pääset täyttämään hakemuksen tästä.

TE-Live

TE-live on TE-toimiston palvelu, joka tuottaa livelähetyksiä verkossa. Lähetyksessä käännetään perinteinen työhaastattelu toisinpäin.

Katso TE-liveä: https://te-live.fi/ 

Muut työllistämistä tukevat palvelut
Kaupungin omiin yksiköihin työllistämisen lisäksi tuemme sekä yritystyönantajia että kolmatta sektoria työllistämistä edistävillä tukimuodoilla, osallistumme ESR-projekteihin, myönnämme Nuorten kesätyötukea sekä toimimme Iisalmen seudun monialaisessa yhteispalvelussa (Iisalmen seudun TYP). 
Töissä osaamisen paikassa

Kesän 2022 koeasukas Kristiina Kukkoniemi ahkeroi seminologi-lomittajana ja toi esille seudun maatalouselinkeinoja.JPG

Iisalmi hakee koeasukkaita testaamaan kiireetöntä kesää maalla ja maailmalla - luonnon ja kansainvälisten yritysten äärellä Iisalmessa
Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja starttaa jälleen tiistaina 17.1.2023. Kampanjan perusidea on varsin yksinkertainen: Seudulle kesätöihin tuleva nuori osaaja voi hakea Iisalmen koeasukkaaksi ja saada kesätyösuhteensa ajaksi ilmaisen asunnon Petterinkulma Oy:n vuokrakodista vastineeksi Iisalmen somelähettilään toimimisesta. Täysin ilmaisen asumisen ja harrastamisen edut koko kesäkaudelle saa yksi muuttaja, mutta edullisia kesäkoteja kampanjan maustamilla lisäeduilla Petterikulma Oy:n soluissa on tarjolla runsaammin. Lisäksi vuoden 2023 uutuutena kampanja tarjoaa niin ikään ilmaista Workcation #ByIisalmi -hybridityökokeilua, jossa monipaikkaista työtä tekevä tai yrittäjänä toimiva voi yhdistää työn ja lomailun asumalla viikon ajan Spa Hotel Runnilla. Runni on jo historiassaan tarjonnut eräänlaista workcationia, ovathan siellä lomailleet taitelijat yhdistäneet leppoisan Runnin miljöön ja taiteen edellyttämän inspiroitumisen - työn ja huvin.

Uusimmat työpaikat Iisalmessa
 • 15.9.2023 13.56

  Iisalmen kaupungissa julistetaan haettavaksi luokanopettajan määräaikainen virka ajalle 25.9.2023-1.6.2024. Viran toimipaikka on virkasuhteen alkaessa Soinlahden koulu.

  Kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuuksista annetun asetuksen 14.12.1998/986 mukaisesti ja palkkaus OVTES:n mukaan. Kelpoisten hakijoiden puuttuessa, huomioon myös hakijat, joilla ei ole vaadittavaa kelpoisuutta. Tehtävä sopii myös opintojen loppuvaiheessa olevalle. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

  Tehtävään valitun on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 mom:ssa tarkoitettu rikosrekisteriote viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista. Virassa on neljän kuukauden koeaika.

  Hakemus tulee tehdä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi viimeistään 25.9.2023 klo 9.00 mennessä. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona kelpoisuutta osoittavat tutkintotodistukset.

 • 6.9.2023 10.44

  Oletko sinä seuraava Iisalmen museokentän kehittäjä?

  Haemme Iisalmen kaupungin ylläpitämälle Juhani Ahon museolle ja Ylä-Savon kotiseutuyhdistyksen ylläpitämälle Ylä-Savon Kotiseutumuseolle toiminnasta vastaavaa yhteistä museoamanuenssia. Yhteinen museoamanuessi palkataan kehittämishankkeeseen vuosille 2024-2028. Museoamanuenssin työtehtäviin kuuluvat museotoiminnan kehittäminen, museokokoelmien hoito, näyttelytoiminta, markkinointi sekä yleisötyö. Amanuenssi toimii kesätyöntekijöiden lähiesihenkilönä. Työhön voi kuulua myös viikonlopputyötä. Museoamanuenssin esihenkilö kaupungilla on kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö.

  Kelpoisuusehtona tehtävään on ylempi korkeakoulututkinto sekä alan tuntemus. Museo- ja/tai historia-alan opinnot tulee olla suoritettu. Edellytämme, että kykenet itsenäiseen työskentelyyn ja olet yhteistyökykyinen sekä joustava. Aiempi kokemus johtamisesta sekä markkinoinnista ja viestinnästä katsotaan eduksi. Arvostamme hyvää englannin ja ruotsin kielen taitoa.

  Palkkaus määräytyy kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan, tehtäväkohtainen palkka on 2 752,19 euroa/kk. Lisäksi voidaan maksaa työkokemuksesta riippuen työkokemuslisää. Valitun tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävä täytetään ajalle 4.12.2023 - 31.12.2028 ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

  Tarjoamme sinulle:
  - hyvän perehdytyksen tehtäviin
  - osaavan työyhteisön tuen ja mielenkiintoisen työn
  - mahdollisuuden osittaiseen etätyöhön
  - henkilöstöetuina mm. tukea kulttuurin ja liikunnan harrastamiseen.

  Hakemus tulee tehdä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi viimeistään 27.9.2023 klo 12.00 mennessä. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona kelpoisuutta osoittavat tutkintotodistukset.

  Esittelyt museoista

  Juhani Ahon museo Iisalmen pikkupappilassa esittelee Suomen ensimmäisen ammattikirjailijan ja kuusitoistakertaisen Nobel-ehdokkaan lapsuutta, nuoruutta ja kirjailijanuran alkuvaiheita. Museolla yhdistyy ainutlaatuisena kokonaisuutena henkilöhistoriallinen kirjailijamuseo, kulttuurihistoriallinen pappilamiljöö ja sotahistoriallinen ympäristö, sillä pappilarakennukset sijaitsevat Suomen sodan (1808-1809) aikaisen Koljonvirran taistelun tapahtuma-alueella. Linkki museon sivulle https://www.iisalmi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kulttuuri,-liikunta-ja-nuoriso/Kulttuuripalvelut/Museot/Juhani-Ahon-Museo

  Ylä-Savon kotiseutumuseo esittelee yläsavolaista elämää alueen asutuksesta viime vuosisadan suuriin sotiin asti. Museon päänäyttely on rakennettu kestikievarina toimineeseen savupirttiin ja sille valettuun kellarikerrokseen. Näyttely keskittyy talonpoikaiseen arkeen, elinkeinoihin ja asumiseen 1800-luvulla. Päänäyttelyä täydentävät ulkomuseon pihapiiri ja autenttiset rakennukset. Linkki museon sivulle https://ylasavonkotiseutumuseo.fi/

 • 10.1.2022 12.07

  Haemme sijaisia varhaiskasvatuksen eripituisiin sijaisuuksiin. Huomiomme myös opiskelijat sekä alan työkokemuksen omaavat henkilöt sijaistarpeita täytettäessä.

  Kelpoisuusehdot määräytyvät varhaiskasvatuslain (540/2018) tai siirtymäsäännöksen (§75) mukaisesti. Opiskelijoiden soveltuvuus eri tehtäviin arvioidaan yksilöllisesti annettujen ohjeiden mukaisesti.

  Ilmoita hakemuksessasi, millaisista sijaisuuksista olet kiinnostunut. Määritä, milloin olet käytettävissä sekä päivitä hakemustasi tarvittaessa!

  Sijaisuuksia täytettäessä käytämme sähköistä kutsupalvelua, jolloin voit saada työtarjouksen keikkakalenteriisi tai tekstiviestipalvelun avulla. Esihenkilö tai muu rekrytoija voi tarjota sijaisuutta myös puhelimitse. Sijaisrekisteri ei ole julkinen hakumenettely eikä sijaisrekisterin kautta täytetyistä lyhytaikaisista sijaisuuksista tehdä hallintopäätöksiä.