Työllisyyspalvelut tarjoavat nuorille (16-29 -vuotiaat) henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa koulutus- tai työllistymispolun suunnittelussa. Asiantuntijamme Maarit on vahvasti mukana alueemme erilaisissa nuoriin liittyvissä verkostoissa sekä tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. 

Nuori, jos haluat selvittää miten Maarit voi auttaa sinua suunnitelmiesi selkeyttämisessä tai kesätyöhön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä ja varaa aika juttutuokiolle. 

Maarit Tikkanen, p. 040 642 8996 / maarit.tikkanen@Iisalmi.fi

Etätyön jatkuessa Ohjaamokin toimii etänä. Seuraa Ohjaamo Iisalmen Insta -livelähetyksiä, joissa Maarit kertoo ajankohtaisista aiheista tiistaisin ja torstaisin klo 13.00-13.30 ja 14.30-15.00. Etä-Ohjaamossa Maaritin tavoitat torstaisin WhatsAppin kautta numerosta 040 642 8996. 

FB: Työllisyyspalvelut Iisalmi

FB: Ohjaamo Iisalmi

Ammatillisten oppilaitosten tai TE-palveluiden ohjauksesta kauttamme voi saada myös omavalmentajan palvelua. Tarkempia tietoja saat Nuorten työpolku-hankkeen alasivusta. Myös omavalmentajamme Heidin voit tavata Ohjaamolla!

KESÄTYÖTUKI

Kesätyötuki on tarkoitettu sinulle, vv.1995-2004 syntynyt iisalmelainen koululainen, opiskelija tai työnhakija kesäajan työllistämiseen. Tukeen oikeuttavan työn pitää ajoittua koulusi tai oppilaitoksesi kesälomakaudelle. Jos olet työnhakija, voi työsi toteutua ajalla 1.5.-30.9.2020.

Työnantajalle maksettavan tuen määrä vuonna 2020 on 20,00€/päivä ja sen voi saada enintään 20 työpäivälle. Päiväkohtaisen työajan pitää olla 6h/päivä.

Kaupungin kesätyörekry päättyi 13.3.20, mutta useat työnantajat yhä etsivät tekijöitä. Jos et tiedä, mitä tehdä, ota yhteyttä Maaritiin. Häneltä saat vinkkejä niin kesätyöpaikoista kuin työnhausta. 

 

MINIYRITYSTUKI

Nuori, kokeile kesätyön sijaan oman miniyrityksen perustamista kesäksi!

Miniyritystuki on tarkoitettu sinulle iisalmelainen vv. 1995-2004 syntynyt nuori, joka päätät peruskoulun tai jatkat opintojasi ja olet kiinnostunut kokeilemaan yrittäjyyttä. 

Miniyritystuen määrä vuonna 2020 on 500€, jos perustat miniyrityksen ensimmäistä kertaa. Jos jatkat aiemmin aloitettua miniyritystoimintaa samalla liikeidealla, tuen määrä on 350€. Miniyritystä ei välttämättä tarvitse perustaa yksin, vaan samassa yrityksessä voi olla useampi miniyrittäjä. Tällöin tuen voi saada jokainen miniyrittäjä (esim. 3 miniyrittäjää á 500 €/yrittäjä = yht. 1500€).

Työllisyyspalvelut tekevät miniyritysten osalta yhteistyötä Iisalmen 4H -yhdistyksen kanssa.

Aivan kuten kesätyöhaussa on hyvä olla aikaisin liikkeellä, aloita myös miniyrityssuunnitelman työstäminen varhain. Näin varmistat hyvän pelipaikan markkinoilla ja mahdollistat onnistuneen yrittäjyyskokemuksen.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme Maaritiin, niin saat apua miniyrityksesi suunnitteluun sekä neuvontaa tuen hakemisessa. 

NUORTEN TYÖPAIKAT 2020
ESITTEET JA ASIOINTILOMAKKEET (parhaiten lomakkeiden täyttämisessä toimii Google Chrome -selain)