Työllisyyspalvelut tarjoavat nuorille (17-29 -vuotiaat) henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa koulutus- tai työllistymispolun suunnittelussa. Asiantuntijamme Maarit on vahvasti mukana alueemme erilaisissa nuoriin liittyvissä verkostoissa sekä tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. 

Nuori, jos haluat selvittää miten Maarit voi auttaa sinua suunnitelmiesi selkeyttämisessä tai kesätyöhön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä ja varaa aika juttutuokiolle. 

Maarit Tikkanen 040 642 8996 /  maarit.tikkanen(at)iisalmi.fi

Vallitsevan tilanteen jatkuessa Ohjaamokin toimii etäyhteyksien kautta. Maaritin tavoitat etäOhjaamossa torstaisin klo 13.00-16.00 puhelimitse tai SnapChatilla.  

FB: Työllisyyspalvelut Iisalmi

FB: Ohjaamo Iisalmi

Instagram: Työllisyyspalvelut Iisalmi

SC: Maarit Työllisyyspalvelut Iisa

Ammatillisten oppilaitosten tai TE-palveluiden ohjauksesta kauttamme voi saada myös omavalmentajan palvelua. Tarkempia tietoja saat Nuorten työpolku-hankkeen alasivusta. Myös omavalmentajamme Samin voit tavata Ohjaamolla!

NUORTEN KESÄAJAN TYÖLLISTYMISEN TUKEMINEN
Kesätyötuki on uudistunut! Otamme käyttöön Kesätyösetelin, jolla työnantaja hakee sekä päätöksen että maksatuksen kesätyötuesta yhdellä kerralla. Kesätyötuen avulla edistetään nuorten työllistymistä yrityksiin, järjestöihin, kuntiin tai kotitalouksiin. Kesätyötuki on mahdollistanut monelle nuorelle "ihka ensimmäisen työpaikan". 

Kesätyötuki on tarkoitettu työnantajille, jotka työllistävät iisalmelaisen nuoren (vuosina 1996-2005 syntyneet) työhön, joka sijoittuu koulujen kesäloman aikaan. Kesätyötuen voi myös hakea yhdeksäsluokkalaisesta, peruskoulun päättävästä nuoresta, vaikka hän olisikin nuorempi kuin 2005 vuonna syntynyt. Kun kesätyöntekijä ei ole koululainen tai opiskelija, työ voi ajoittua ajalle 1.5.-30.9.21.

Työnantajalle maksettavan tuen määrä vuonna 2021 on 20,00€/päivä ja se on mahdollista saada enintään 20 työpäivälle. Siten työnantaja voi saada kesätyötukea enintään 400€/nuori.

Lisätietoja Kesätyösetelistä antaa nuorten asiantuntijamme   

Maarit Tikkanen 040 642 8996 / maarit.tikkanen(at)iisalmi.fi
Miniyritystuki on uudistunut! Miniyrittäjäseteli on tarkoitettu sinulle, vuonna 2005 syntyneelle iisalmelaiselle kesäajan yrittäjälle, joka perustaa 4H -yrityksen 4H-yhdistyksen kautta. Miniyritystuen määrä on 300€/yrittäjä. Kun haet miniyritystukea, liitä hakemukseesi 4H -yrittäjän BMC (Business Model Canvas).

Lisätietoa asiasta antaa Maarit Tikkanen 040 642 8996 / maarit.tikkanen(at)iisalmi.fi  

Pystyt perustamaan 4H -yrityksen yhdistyksen nettisivuilla siirry asiointiin. Lisätietoa 4H-yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä käytännön asioista antaa toiminnanjohtaja Jaana Korhonen 050 385 0085 / iisalmi(at)4h.fi
Osa aiemmin Miniyritystukena tunnetusta tuesta uudistuu Kesäyrittäjäseteliksi! Iisalmen kaupunki toteuttaa yhteistyössä Talous ja Nuoret (TAT) kanssa Kesäyrittäjä -ohjelman Iisalmessa tänä kesänä. Se on maksuton matalan kynnyksen kesäajan yrittäjyysohjelma, joka tukee kokeilemaan yrittäjyyttä. Tavoitteena on tehdä yrittäjyydestä helpommin lähestyttävää, tarjota vaihtoehto perinteiselle kesätyölle sekä edistää yrittäjyystaitojen oppimista.

Kauttamme saat työkaluja liikeideasi jalostamiseen, tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista sekä vahvan tukiverkoston liiketoiminnan tueksi koko kesäksi. Sinun on myös mahdollista hakea kesäyrittäjyytesi osaksi opintojasi. 

Kesäyrittäjä -ohjelma pähkinänkuoressa

Kohderyhmänä 17–29 -vuotiaat nuoret Turussa, Helsingissä, Vantaalla, Oulussa ja Iisalmessa. 
16 vuotta täyttäneet voivat saada Iisalmen kaupungin Miniyrittäjäsetelin alkamalla 4H -yrittäjiksi.
Iisalmessa paikkoja on tarjolla 20 nuorelle. 
Haku on käynnissä ajalla 10.2.-31.3.2021, tarvittaessa jatkohaku 1.-20.4.2021. Mukaan haet omalla yritysideallasi.
Voit toimia kesäyrittäjänä 1.5.-31.8.2021 välisenä aikana. 
Saat kauttamme tukea yrittäjyyteen, mutta vastaat itse liikeideastasi ja toteutuksesta. 
Tarjoamme sinulle yrittäjyyskurssin, yhteisiä tapahtumia sekä vahvan tukiverkoston koko yrittäjyytesi ajalle. 
Iisalmen kaupunki tukee yrittäjyyttäsi 300 euron Kesäyrittäjäsetelillä. 
Kampanjaa koordinoi Talous ja nuoret TAT, päärahoittajana on Yksityisyrittäjäin Säätiö
Yhteistyökumppanimme ovat muun muassa: Iisalmen kaupunki, OP Kevytyrittäjä, Santander ja paikalliset 4H -yhdistykset. 
Lisätietoja kampanjasta ja haku mukaan: Kesäyrittäjä

Löydät meidät myös Instagramista: (at)kesayrittaja

ESITTEET JA ASIOINTILOMAKKEET 2021 (parhaiten lomakkeiden täyttämisessä toimii Google Chrome -selain)