AJANKOHTAISTA

Työllisyyspalveluiden palvelut laajenivat 1.3.2021, jolloin käynnistyi työllisyyden kuntakokeilu. Lisää tietoa aiheesta saat Kuntakokeilu -sivultamme.

Työllisyyspalveluiden asiakaspalvelupisteen löydät Pohjolankatu 9:stä. Palvelupisteemme on auki arkisin klo 13.00-15.00 sekä keskiviikkoisin klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00. 

Poikkeuksia aukiolossa:   

Perjantaina 20.5 SULJETTU

Helatorstaina 26.5 ja perjantaina 27.5 SULJETTU

30.5-8.8 Kesän aukioloajat: tiistaisin ja torstaisin 13.00-15.00

 

ASIOIMINEN TYÖLLISYYSPALVELUISSA 

Asioidessasi työllisyyspalveluissa huomioi voimassaolevat suositukset eli:

  • älä asioi sairaana
  • huolehdi käsihygieniasta

Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut toimii kaupungin oman työllisyydenhoidon ja seudullisen TYP-palvelun tehtäväkentässä. Toimintamme tavoitteena on tarjota monipuolisia ja asiakaslähtöisiä työllistymistä edistäviä palveluja ja siten lisätä niin alueen elinvoimaisuutta kuin yksilön ja yhteisön hyvinvointia. Työllisyyspalveluissa teitä palvelee joukko ammattitaitoisia asiantuntijoita. Autamme asiakkaitamme työllistämiseen ja työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä sekä tuemme myös osaamisen kehittämistä. Lisäksi rekrytoimme tuetun työllistämisen työntekijät kaupungin omiin yksiköihin ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle sekä vastaamme nuorten kesätyötoiminnasta.

 Teemme tiivistä yhteistyötä työllisyyttä sekä työ-ja toimintakykyä edistävien hankkeiden kanssa. Hankkeisiin pääset tutustumaan kohdasta Hankkeet.  

Maksuttomat palvelumme ovat työnantajien ja työnhakijoiden käytettävissä.

Ota yhteyttä ja löydetään ratkaisut kysymyksiin!

Työllisyyspalveluiden asiakaspalvelupiste: Pohjolankatu 9, 74100 Iisalmi
Organisaatioposti: tyollisyyspalvelut(at)iisalmi.fi
Facebook: Työllisyyspalvelut Iisalmi  / Instagram: tyollisyyspalvelutiisalmi 


Tehdään yhdessä työllistäviä tekoja!

Iisalmi -tuella edistetään pidempään työttömänä olevien iisalmelaisten työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Työllistymisen lisäksi kehitetään ammatillista osaamista myöntämällä tuki joko osatutkintona tai koko tutkintona suoritettavaan oppisopimukseen. Iisalmi -tuki on osa Iisalmen kaupungin työllisyydenhoitoa ja sen hakeminen ja myöntäminen on keskitetty kaupungin työllisyyspalveluihin. Iisalmi -tuki on käytössä koko vuoden niin kauan kuin määrärahaa riittää.


Iisalmi -tuki on tarkoitettu käytettäväksi työllistämisestä aiheutuviin kustannuksiin, joita voivat olla esimerkiksi:
•työn ohjaus
•työtehtävien järjestely
•työvälineiden ja suojatyövaatteiden hankinta
•työntekijän lisäkoulutus
•lupakorttien hankinta

Iisalmi -tuki ei kata palkkakustannuksia. 

Lisätietoa: iisalmituen ohje.pdf

 

Iisalmi -tuen lisäksi työnantajalla voi olla mahdollisuus hakea palkkatukea TE-toimistosta tai Kuntakokeilusta. 

Lisätietoa palkkatuesta.

 

Voit kysyä lisää Iisalmi-tuesta:

Maarit Tikkanen 040 642 8996 / maarit.tikkanen@iisalmi.fi

Merja Viljakainen 040 617 3197 / merja.viljakainen@iisalmi.fi

tyollisyyspalvelut@iisalmi.fi 

FB: Työllisyyspalvelut Iisalmi

 

Lomakkeet:

Iisalmitukihakemus 2022.pdf

iisalmituenmaksatuslomake 2022.pdf

Autamme sinua, iisalmelainen työnhakija, yksilöllisen työllistymispolun suunnittelussa, kun tavoitteenasi on työllistyminen tai osaamisen kehittäminen. Työllistämme palkkatuettuja työntekijöitä ja velvoitetyöntekijöitä kaupungin omiin yksiköihin, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle tai yhdistyksiin ja järjestöihin. Kaupungin työllistymisjakson aikana sinun on joissakin tapauksissa mahdollista suorittaa myös ammatillisia opintoja.

 

Varaa aika asiantuntijalle ja suunnitellaan sinulle sopivin polku työllistymiseen!

Tiina Sotisalo 040 162 7039 / tiina.sotisalo@iisalmi.fi  Kuntouttava työtoiminta, kaupungin yksiköihin ja yhdistyksiin työllistäminen

Sari Tolonen 040 830 4342 / sari.tolonen@iisalmi.fi    Velvoitetyöllistettävät, päiväkoteihin ja kouluihin työllistäminen

tyollisyyspalvelut(at)iisalmi.fi 

FB: Työllisyyspalvelut Iisalmi

Työllisyyspalvelut tarjoavat nuorille (17-29 -vuotiaat) henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa koulutus- tai työllistymispolun suunnittelussa. Asiantuntijamme Maarit on vahvasti mukana alueemme erilaisissa nuoriin liittyvissä verkostoissa sekä tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. 

Nuori, jos haluat selvittää miten Maarit voi auttaa sinua suunnitelmiesi selkeyttämisessä tai kesätyöhön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä ja varaa aika juttutuokiolle. 

Maarit Tikkanen 040 642 8996 /  maarit.tikkanen@iisalmi.fi

FB: Työllisyyspalvelut Iisalmi

FB: Ohjaamo Iisalmi

Instagram: Työllisyyspalvelut Iisalmi

SC: Maarit Työllisyyspalvelut Iisa

Ammatillisten oppilaitosten tai TE-palveluiden ohjauksesta kauttamme voi saada myös omavalmentajan palvelua. Tarkempia tietoja saat Nuorten työpolku -hankkeen alasivusta. Omavalmentaja Samin voit tavata myös Ohjaamolla!

Kuntouttavalla työtoiminnalla vahvistetaan henkilön työelämävalmiuksia, työssä tai opinnoissa selviytymistä ja luodaan edellytyksiä työllistymiselle, koulutukseen tai osallistumiselle työllistymistä edistäviin palveluihin. Kuntouttavan työtoiminnan jakso on vähintään kolme kuukautta ja päivittäinen toiminta on vähintään neljä tuntia päivässä, vähintään yhtenä päivänä viikossa. 

Kaupungin järjestämää kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan ryhmämuotoisena, ja ryhmät työskentelevät perustason työtehtävissä eri työkohteissa Iisalmen alueella. Ryhmissä on kolmesta neljään henkilöä. 

Kuntouttavalla työtoiminnalla tavoitellaan yksilön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämistä; se on toimintakykyä tukevaa ja työelämään valmentavaa palvelua. Toiminnan painopisteet ovat tavoitteellisuudessa, kuntoutuksellisuudessa ja mielekkäässä tekemisessä. Palveluun sisältyy ryhmätoiminnan lisäksi yksilöohjausta ja valmennusta sekä eKuTy, jossa osallistujat kehittävät valmiuksiaan digitaalisessa toimintaympäristössä. 

 

Lisätietoja kuntouttavasta työtoiminnasta ja siihen osallistumisesta saat kuntouttavan työtoiminnan ohjaajilta tai yhdyshenkilöltä. 

Ohjaajat: Harri Niskanen, p. 040 686 2923 / harri.niskanen@iisalmi.fi ja Tanja Dahl, p. 040 480 7675 / tanja.dahl@iisalmi.fi 

Yhteyshenkilö: Tiina Sotisalo, p. 040 162 7039 / tiina.sotisalo@iisalmi.fi 

Työllisyyspalveluiden uutiset
21.4.2022

Työvoiman saatavuus on valtakunnallinen ongelma, johon monet eri tahot yrittävät löytää ratkaisua. Me työllisyyspalveluissa ja Kuntakokeilussa uskomme työnantajayhteistyöhön. On tärkeää ottaa työnantajat ja yritykset mukaan niin palvelujemme kehittämiseen kuin asiakkaittamme yksilöllisten työllistymispolkujen rakentamiseen. Toisiamme kuunnellen, avointa keskustelua käyden ja oikeanlaisilla palveluilla löydämme alueemme tarpeisiin sopivan mallin saattaa yhteen työnantajat ja työnhakijat.

12.4.2022

Työnantajille myönnettävä kesätyötuki on haettavissa 30.9.2022 saakka. Tänä vuonna jatkoimme hakuaikaa elokuun lopusta syyskuun loppuun työantajien toivomuksesta. Kesätyötuen avulla edistetään nuorten työllistymistä yrityksiin, järjestöihin, kuntiin tai kotitalouksiin. Kesätyötuki on mahdollistanut vuosittain sadoille nuorille "ihka ensimmäisen työpaikan".

12.4.2022

Sinä haet työtä, me autamme. Työnhaun käytännöt muuttuvat toukokuussa. Lue lisää uutisesta.

Kaikki uutiset
Me palvelemme sinua työllisyysasioissa:

Viljakainen Merja

työllisyysasiantuntija
Pohjolankatu 9
040 617 3197
merja.viljakainen@iisalmi.fi
Iisalmi-tukeen ja kesätyötukeen liittyvät asiat.

Tiina Sotisalo

työllisyysasiantuntija
Pohjolankatu 9
040 162 7039
tiina.sotisalo@iisalmi.fi
Kaupungille ja järjestöille työllistäminen sekä kuntouttava työtoiminta

Sari Tolonen

työllisyysasiantuntija
Pohjolankatu 9
040 830 4342
sari.tolonen@iisalmi.fi
Kaupungille ja järjestöille työllistäminen sekä velvoitetyöllistäminen.

Työllisyyden kuntakokeilu, Iisalmi

www.iisalmi.fi/kuntakokeilu
Pohjolankatu 9, Iisalmi
040 834 7716
tyollisyyspalvelut@iisalmi.fi

Tuuli Sokka

työllisyyskoordinaattori / TYP-johtaja
Pohjolankatu 9, Iisalmi
040 779 4379
tuuli.sokka@iisalmi.fi

Maarit Tikkanen

työllisyysasiantuntija
Pohjolankatu 9
040 642 8996
maarit.tikkanen@iisalmi.fi
Nuorten työllistämisen palvelut sekä yrityksille myönnettävät tuet.
Työllisyyspalvelut somessa