Yksinyrittäjä: hae toimintatukea!

Yksinyrittäjät voivat hakea Iisalmen kaupungilta toimintatukea koronavirustilanteessa. Tuki on tarkoitettu toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Tuen suuruus on 2 000 euroa.

Kertaluontoista tukea voi hakea 31.8.2020 saakka. Tuen myöntää Iisalmen kaupunki. Hakemusten valmistelusta ja neuvonnasta vastaa Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut.

Hakuohjeet

- Hae tukea ensisijaisesti tältä sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

- Voit hakea tukea myös paperilomakkeella, joita on saatavilla Iisalmen kaupungintalon I-pointista (Pohjolankatu 14, 74100 Iisalmi) arkisin klo 8–15.30. Palauta täytetty lomake I-pointtiin ja todista lomaketta jättäessäsi henkilöllisyytesi.

- Liitetiedostot voit myös jättää tarvittaessa paperisena Iisalmen kaupungintalon I-pointtiin, mikäli et pysty skannaamaan tiedostoja. Liitteet on laitettava kirjekuoreen ja kuoreen merkinnäksi yrityksen nimi sekä Y-tunnus.

- Tukea haetaan yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta.

- Pankkitunnukset tai mobiilivarmenne vahvaa tunnistautumista varten

- YEL-vakuutuksen numero, jos olet YEL-vakuutettu

- Tiedot yrityksen saamista de minimis -ehtoisista julkisista tuista viimeisten kolmen vuoden ajalta. Tukipäätöksistä näet mahdollisesti saamasi de minimis -tuet. Niitä voivat kerryttää esim. ministeriöiden, ministeriön alaisten viranomaisten, Business Finlandin, Finnvera Oyj:n, kuntien tai maakuntien liittojen myöntämät avustukset ja tuet. Kaikki yrityksille kohdennettu julkinen tuki ei ole de minimis -tukea.

Hakemukseen tulee liittää:

- Tilinpäätös 2019/viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019/viimeisin veroilmoitus

- Jäljennökset kirjanpidosta ja/tai tiliotteista vuodelta 2020, joilla osoitat, että myyntisi on 16.3.2020 jälkeen laskenut vähintään 30 % 

- Verovelkatodistus, jonka voi tilata verohallinnon OmaVero-palvelusta

- Jos yrityksellä on verovelkaa, hakijan tulee esittää tieto Verohallinnon hyväksymästä suunnitelmasta verovelan maksamiseksi, ulosoton vastaavasta suunnitelmasta tai tehdystä maksujärjestelyhakemuksesta.

 

Varaa kaikki hakemukseen tarvittavat  tiedot ja liitteet valmiiksi, koska hakemuslomaketta ei voi välillä tallentaa ja palata myöhemmin täydentämään sitä.

- Tukea voi hakea Suomessa toimiva päätoiminen yksinyrittäjä (yrittäjä/ammatinharjoittaja/freelancer/kevytyrittäjä, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa)

- Yrittäjä on päätoiminen, jos hän on YEL-rekisterissä tai voi esittää vähintään 20 000 euron vuosittaisen yrittäjätulon tai laskutuksen

- Tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellisesta muodosta tai rahoitustavasta

- Ehtona merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia 16.3.2020 jälkeen. Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pystyttyä lähdes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella. 

- Tuen edellytyksenä on, että yrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan

- Avustusta voidaan maksaa 16.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin

- Tukea voi hakea rinnakkain yrittäjien laajennetun työttömyystuen kanssa

- Yrittäjä voi hakea tuen vain yhteen yritykseen, jossa toimii päätoimisesti

Hae tukea banneri.jpg

Hae tukea ylläolevan linkin kautta, tai klikkaamalla tästä.

HUOM! Hakulomake ei toimi Internet Explorer -selaimella tietoturvasyistä.

Yritysneuvonta auttaa hakemuksen tekemisessä

Hakola Katariina

yritysasiantuntija
Pohjolankatu 14
040 842 9755
katariina.hakola@iisalmi.fi
Tie menestykseen; Aloittaneesta yrityksestä onnistujaksi -hanke

Heilio Eija

yritysasiantuntija
Pohjolankatu 14
040 630 5527
eija.heilio@iisalmi.fi

Pironetti Heli

yritysasiantuntija
Pohjolankatu 14
040 630 5133
heli.pironetti@iisalmi.fi