Iiden ry julistaa Iisalmen Keskustatekokilpailun 2020 avatuksi

Iisalmen Keskustatekokilpailu on Iiden ry:n uusi kilpailu, jonka tarkoitus on korostaa keskustojen merkitystä kaupungille sekä löytää Iisalmen mielikuvaa edistäviä asioita. Iisalmen kilpailu toimii samalla myös esikarsintana ja osana Elävät Kaupunkikeskustat ry:n uutta, kansallista kilpailua.

Keskustateko kilpailuun etsitään Iisalmen keskustaan positiivisesti vaikuttavia asioita. Kilpailun voi voittaa jokin ilmiö, innovaatio, huikea tapahtuma, tapahtuma- tai kulttuurituottaja, onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, kaupunkilaisia hyödyttävä tai ilahduttava teko, positiivista keskustakuvaa lisäävät infra- ja kaavoitusratkaisut, keskustan viihtyisyyden parantaminen tai vaikka yhteisöllinen teko, joka koetaan merkittävänä Iisalmen ja keskustan fiiliksessä.

  • Kaupunkilaisten omia ehdotuksia kilpailuun voi lähettää 22.6. saakka osoitteeseen info@iiden.fi otsikolla "Iisalmen Keskustatekokilpailu". Iisalmen aluekilpailun voittajan valitsee Iiden ry:n asettama monialainen tuomaristo.
  • Iisalmen alueellisen kilpailun voittajaehdotus pääsee edustamaan Iisalmea kansallisessa kilpailussa, jossa EKK ry (Elävät Kaupunkikeskustat ry) valitsee ja palkitsee voittajan syksyllä vuosikonferenssissa. Kansallisen palkinnon valitsijaraadissa ja jäseninä EKK:ry:ssä on mm. Kiinteistöliitto, Kaupan liitto, Päivittäistavarakaupan liitto, kaupunkien johtoa ja keskustakehittäjiä.

Ehdotuksen laadintaohje:

Kilpailuehdotus laaditaan yhdelle A4:lle, jossa kuvaillaan kilpailuehdotuksen kohde ja koko sisältö kattavasti, ehdotuksen tavoitteet, miten ne saavutettiin, mikä on sen vaikutus keskustalle ja mikä tekee ehdotuksesta erityisen. Lisäksi ehdotukseen voi liittää mahdollisesti valokuvia tai videolinkkejä. Ehdotuksen tulee sisältää myös ehdotuksen antajan nimi ja täydelliset yhteystiedot. Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) on vuonna 1997 perustettu kaupunkikeskustojen kehittämisen valtakunnallinen kattojärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on Suomen kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi, elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi. Iiden ry on jäsenenä yhdistyksessä.

Lisätietoja:

Mervi Narinen, Iiden ry 050 5946176 mervi.narinen@iiden.fi