Tervetuloa töihin osaajien Iisalmeen!

Vesistöjen ympäröimä Iisalmi on elinvoimainen ja kehittyvä Ylä-Savon keskus. Iisalmessa näkyy vahva yrittäjyys ja seudun teollisuuden vienti on vahvempaa kuin muualla maassa ja maakunnassa. 22 000 asukkaan kaupungissa asutaan luonnonläheisesti ja turvallisesti, hyvien kulkuyhteyksien äärellä, monipuolisista kaupunki- ja kulttuuripalveluista nauttien. Haluamme toivottaa uudet iisalmelaiset tervetulleiksi työskentelemään, asumaan ja viihtymään kaupungissamme!

Tältä sivulta löydät tietoa työllistymismahdollisuuksista Iisalmen kaupungissa sekä vinkkejä tahoista, joiden puoleen voit kääntyä etsiessäsi uutta työtä kaupungistamme. 

Kuntarekry.jpg

Iisalmen kaupungin avoimet työpaikat

Kaupungin rekrytointi on keskitetty sähköiseen kuntarekry.fi rekrytointijärjestelmään. Hakuilmoitukset julkaistaan ja hakemus kuhunkin tehtävään tai virkaan tehdään järjestelmään.

Kesätyö- ja harjoittelupaikat

Iisalmen kaupungin nuorten kesätyöpaikat ovat haussa helmi-maaliskuussa. Paikat tulevat haettaviksi sähköisesti Kuntarekry.fi-palvelussa. Hakemuksen teossa saat apua Ohjaamosta ilman ajanvarausta tiistaista perjantaihin klo 13-16; voit myös soittaa p. 040 641 2131Ohjaamo sijaitsee Iisalmessa elokuvateatterin vieressä, osoitteessa Pohjolankatu 6 L 5.

Kesätöitä on tarjolla mm.: 

 • Puistotyöhön
 • Liikennepuistoon  
 • Viherrakennukseen 
 • Tilojen siivoukseen
 • Toimistotyöhön kaavoitukseen

Hae avoinna olevia työpaikkoja tästä.

Kaupungin tukityöllistäminen

Kaupungin oma työllistäminen hoidetaan keskitetysti Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Íisalmen kaupunki työllistää omiin työyksikköihinsä ensisijaisesti työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saavia iisalmelaisia työnhakijoita.
 • Työllistämiseen liittyvissä asioissa yhteyshenkilöitä ovat työllisyysasiantuntijamme Sari Tolonen, puh. 040 830 4342 ja Tiina Sotisalo, puh 040 162 7039.

Lue lisää!

Opettajaksi kansalaisopistoon?

Onko sinulla jokin taito tai tieto, jonka voisit ja haluaisit opettaa muillekin? Tarjoudu kansalaisopiston opettajakstäyttämällä hakemus verkossa!


Pääset täyttämään hakemuksen tästä.

TE-Live

TE-live on TE-toimiston palvelu, joka tuottaa livelähetyksiä verkossa. Lähetyksessä käännetään perinteinen työhaastattelu toisinpäin.

Katso TE-liveä: https://te-live.fi/ 

Muut työllistämistä tukevat palvelut
Kaupungin omiin yksiköihin työllistämisen lisäksi tuemme sekä yritystyönantajia että kolmatta sektoria työllistämistä edistävillä tukimuodoilla, osallistumme ESR-projekteihin, myönnämme Nuorten kesätyötukea sekä toimimme Iisalmen seudun monialaisessa yhteispalvelussa (Iisalmen seudun TYP). 
Töissä osaamisen paikassa

Kesän 2022 koeasukas Kristiina Kukkoniemi ahkeroi seminologi-lomittajana ja toi esille seudun maatalouselinkeinoja.JPG

Iisalmi hakee koeasukkaita testaamaan kiireetöntä kesää maalla ja maailmalla - luonnon ja kansainvälisten yritysten äärellä Iisalmessa
Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja starttaa jälleen tiistaina 17.1.2023. Kampanjan perusidea on varsin yksinkertainen: Seudulle kesätöihin tuleva nuori osaaja voi hakea Iisalmen koeasukkaaksi ja saada kesätyösuhteensa ajaksi ilmaisen asunnon Petterinkulma Oy:n vuokrakodista vastineeksi Iisalmen somelähettilään toimimisesta. Täysin ilmaisen asumisen ja harrastamisen edut koko kesäkaudelle saa yksi muuttaja, mutta edullisia kesäkoteja kampanjan maustamilla lisäeduilla Petterikulma Oy:n soluissa on tarjolla runsaammin. Lisäksi vuoden 2023 uutuutena kampanja tarjoaa niin ikään ilmaista Workcation #ByIisalmi -hybridityökokeilua, jossa monipaikkaista työtä tekevä tai yrittäjänä toimiva voi yhdistää työn ja lomailun asumalla viikon ajan Spa Hotel Runnilla. Runni on jo historiassaan tarjonnut eräänlaista workcationia, ovathan siellä lomailleet taitelijat yhdistäneet leppoisan Runnin miljöön ja taiteen edellyttämän inspiroitumisen - työn ja huvin.

Uusimmat työpaikat Iisalmessa
 • 29.5.2023 9.28

  Haemme Ylä-Savon jätehuoltolautakunnan vastuualueelle Iisalmeen jätehuoltoneuvojaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

  Jätehuoltoneuvojan päävastuualueina on jätehuollon asiakaspalvelu sekä jätehuollon seurantatehtävät.

  Jätehuoltoneuvojan tehtäviin kuuluvat mm:
  - kuntalaisten ohjaus-, neuvonta- ja asiakaspalvelu
  - jätteenkuljetusrekisterin ylläpito ja kehittäminen
  - viranhaltijapäätösten valmistelu
  - tehtävään liittyvien asiakirjojen laadinta ja toiminnan raportointi.

  Tehtävät edellyttävät oman auton käyttöä Ylä-Savon alueella.

  Kelpoisuusehtona tehtävään on vähintään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai vastaava aiempi soveltuva opistoasteinen tutkinto tai teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu tutkinto sekä soveltuva kokemus.

  Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä sosiaalisia taitoja, hyvää yhteistyökykyä, oma-aloitteisuutta, sujuvaa tekstinkäsittely- ja tuottamistaitoa ja excel-osaamista. Kokemus ympäristöpuolen ja jätehuollon tehtäväkentästä katsotaan hakijalle eduksi.

  Tehtävä täytetään 1.8.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valitun tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

  Palkkaus määräytyy Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Tehtävän tehtäväkohtainen palkanosa on 2 417,56 € €/kk (korotus 1.6. alkaen).. Lisäksi maksetaan työkokemuksen määrään perustuvaa ammattialalisää max. 8 %, joka lasketaan tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Työntekijällä on mahdollisuus saada puolen vuoden päästä tehtävän alkamisesta henkilökohtaisen työnsuorituksen arviointiin perustuvaa henkilökohtaista lisää.

  Hakemus tulee tehdä viimeistään 12.6.2023 klo 15.00 mennessä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi.

 • 29.5.2023 9.07

  Iisalmen kaupungissa julistetaan haettavaksi lehtorin viransijaisuus (opetettavana aineena englanti jaruotsi) ajalle 8.8.- 20.12.2023. Toimipaikka on Juhani Ahon koulu.

  Juhani Ahon koulu on Iisalmen ainoa yläkoulu. Koulussamme on noin 700 oppilasta ja yli 80 opetus- ja muiden alojen ammattilaista. Koulumme kaikilla luokilla on erilaisia oppijoita ja arvostamme työotetta, jossa erilaiset oppijat otetaan huomioon opetuksessa. Edellytämme valittavalta hyvää aineenhallintaa ja halua kehittyä nuorten kasvatus- ja opetustyössä.

  Arvostamme hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja ja kehittävää työotetta. Juhani Ahon koulun kaikilla oppilailla ja opettajilla on käytössään kannettava tietokone ja toivommekin valittavalta halukkuutta kehittää omaa digipedagogista osaamistaan sekä sitoutua opetuksen kehittämiseen sähköisissä oppimisympäristöissä.

  Kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuuksista annetun asetuksen 14.12.1998/986 mukaisesti. Palkkaus OVTES:n mukaan. Kelpoisten hakijoiden puuttuessa, huomioon myös hakijat, joilla ei ole vaadittavaa kelpoisuutta. Tehtävä sopii myös opintojen loppuvaiheessa olevalle. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

  Tehtävään valitun on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 mom:ssa tarkoitettu rikosrekisteriote viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista. Tehtävässä on kahden kuukauden koeaika.

  Hakemus tulee tehdä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi viimeistään 21.7.2023 klo 15.00. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona kelpoisuutta osoittavat tutkintotodistukset.

 • 26.5.2023 14.59

  Haemme nuorisotyön joukkoomme sijaista etsivälle nuorisotyöntekijälle ajalle 25.8.2023- 16.1.2024 määräaikaiseen työsuhteeseen. Iisalmen lisäksi etsivät nuorisotyöntekijät tekevät työtä myös Vieremällä.

  Etsivän nuorisotyön tehtävänä on löytää ja tukea niitä nuoria, jotka ovat jääneet tai jäämässä koulutuksen ja työmarkkinoiden ulkopuolelle ja tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Työhön sisältyy yksilö- ja pienryhmäohjausta, ohjaamotyötä, jalkautuvaa työtä nuorten pariin vapaa-ajalle ja nuorisotiloille sekä verkostotyötä ja toiminnasta tiedottamista ja raportointia.

  Työ on osin liikkuvaa ja oman auton käyttömahdollisuus on välttämätöntä. Viikkotyöaika on 38,25 h ja työ sisältää myös ilta- ja viikonlopputyötä. Kelpoisuusehtona tehtävään on alalle soveltuva koulutus ja työkokemus nuorten parista.

  Palkkaus määräytyy Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan, tehtäväkohtainen palkanosa on 2 287, 51 €/kk (korotus 1.6.2023 alkaen). Lisäksi maksetaan työkokemuksen määrään perustuvaa ammattialalisää max. 8 %, joka lasketaan tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

  Tehtävään valittavalta toivomme työkokemusta nuorten kanssa työskentelystä ja verkostoiden kanssa tehtävästä työstä sekä palvelujärjestelmän tuntemusta. Tehtävä vaatii kykyä työskennellä itsenäisesti, oma-aloitteisuutta, ohjausmenetelmien tuntemusta sekä erinomaisia ammatillisia vuorovaikutustaitoja.

  Valitun on ennen työn vastaanottamista esitettävä lain 504/2002 mukainen rikostaustaote (lasten ja nuorten kanssa työtä tekevät). Tehtävässä noudatetaan kahden kuukauden koeaikaa.

  Hakemus tulee tehdä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi viimeistään 2.6.2023 mennessä klo 15.30 mennessä. Hakemukseen tulee liittää pdf- tai jpeg-tiedostona kelpoisuutta osoittavat todistukset.