Tervetuloa töihin osaajien Iisalmeen!

Vesistöjen ympäröimä Iisalmi on elinvoimainen ja kehittyvä Ylä-Savon keskus. Iisalmessa näkyy vahva yrittäjyys ja seudun teollisuuden vienti on vahvempaa kuin muualla maassa ja maakunnassa. 22 000 asukkaan kaupungissa asutaan luonnonläheisesti ja turvallisesti, hyvien kulkuyhteyksien äärellä, monipuolisista kaupunki- ja kulttuuripalveluista nauttien. Haluamme toivottaa uudet iisalmelaiset tervetulleiksi työskentelemään, asumaan ja viihtymään kaupungissamme!

Tältä sivulta löydät tietoa työllistymismahdollisuuksista Iisalmen kaupungissa sekä vinkkejä tahoista, joiden puoleen voit kääntyä etsiessäsi uutta työtä kaupungistamme. 

Kuntarekry.jpg

Iisalmen kaupungin avoimet työpaikat

Kaupungin rekrytointi on keskitetty sähköiseen kuntarekry.fi rekrytointijärjestelmään. Hakuilmoitukset julkaistaan ja hakemus kuhunkin tehtävään tai virkaan tehdään järjestelmään.

Kesätyö- ja harjoittelupaikat

Iisalmen kaupungin nuorten kesätyöpaikat ovat haussa helmi-maaliskuussa. Paikat tulevat haettaviksi sähköisesti Kuntarekry.fi-palvelussa. Hakemuksen teossa ja kesätyötukeen liittyvissä kysymyksissä nuoria palvelee työnsuunnittelija Maarit Tikkanen, hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 642 8996. 

Kesätöitä on tarjolla mm.: 

 • Puistotyöhön
 • Liikennepuistoon  
 • Viherrakennukseen 
 • Tilojen siivoukseen
 • Toimistotyöhön kaavoitukseen

Hae avoinna olevia työpaikkoja tästä.

Kaupungin tukityöllistäminen

Kaupungin oma työllistäminen hoidetaan keskitetysti Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Íisalmen kaupunki työllistää omiin työyksikköihinsä ensisijaisesti työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saavia iisalmelaisia työnhakijoita.
 • Työllistämiseen liittyvissä asioissa yhteyshenkilöitä ovat työllisyysasiantuntijamme Sari Tolonen, puh. 040 830 4342 ja Tiina Sotisalo, puh 040 162 7039.

Lue lisää!

Opettajaksi kansalaisopistoon?

Onko sinulla jokin taito tai tieto, jonka voisit ja haluaisit opettaa muillekin? Tarjoudu kansalaisopiston opettajakstäyttämällä hakemus verkossa!


Pääset täyttämään hakemuksen tästä.

TE-Live

TE-live on TE-toimiston palvelu, joka tuottaa livelähetyksiä verkossa. Lähetyksessä käännetään perinteinen työhaastattelu toisinpäin.

Katso TE-liveä: https://te-live.fi/ 

Muut työllistämistä tukevat palvelut
Kaupungin omiin yksiköihin työllistämisen lisäksi tuemme sekä yritystyönantajia että kolmatta sektoria työllistämistä edistävillä tukimuodoilla, osallistumme ESR-projekteihin, myönnämme Nuorten kesätyötukea sekä toimimme Iisalmen seudun monialaisessa yhteispalvelussa (Iisalmen seudun TYP). 
 • Yritystyöllistämisen ja kesätyötuen asioissa yhteyshenkilö on työnsuunnittelija Maarit Tikkanen, puh. 040 642 8996.

Lue lisää aiheesta.
Töissä osaamisen paikassa

Kesän 2022 koeasukas Kristiina Kukkoniemi ahkeroi seminologi-lomittajana ja toi esille seudun maatalouselinkeinoja.JPG

Iisalmi hakee koeasukkaita testaamaan kiireetöntä kesää maalla ja maailmalla - luonnon ja kansainvälisten yritysten äärellä Iisalmessa
Kokeilusta kestosuosikiksi kehittynyt Iisalmen koeasumisen kampanja starttaa jälleen tiistaina 17.1.2023. Kampanjan perusidea on varsin yksinkertainen: Seudulle kesätöihin tuleva nuori osaaja voi hakea Iisalmen koeasukkaaksi ja saada kesätyösuhteensa ajaksi ilmaisen asunnon Petterinkulma Oy:n vuokrakodista vastineeksi Iisalmen somelähettilään toimimisesta. Täysin ilmaisen asumisen ja harrastamisen edut koko kesäkaudelle saa yksi muuttaja, mutta edullisia kesäkoteja kampanjan maustamilla lisäeduilla Petterikulma Oy:n soluissa on tarjolla runsaammin. Lisäksi vuoden 2023 uutuutena kampanja tarjoaa niin ikään ilmaista Workcation #ByIisalmi -hybridityökokeilua, jossa monipaikkaista työtä tekevä tai yrittäjänä toimiva voi yhdistää työn ja lomailun asumalla viikon ajan Spa Hotel Runnilla. Runni on jo historiassaan tarjonnut eräänlaista workcationia, ovathan siellä lomailleet taitelijat yhdistäneet leppoisan Runnin miljöön ja taiteen edellyttämän inspiroitumisen - työn ja huvin.

Uusimmat työpaikat Iisalmessa
 • 26.1.2023 14.32

  Iisalmen kaupunki hakee talous- ja henkilöstöpalveluihin kesätöihin ensisijaisesti merkonomi- tai tradenomiopiskelijaa taloussihteerin tehtävään ajalle 1.5.- 31.8.2023. Työsuhteen alkamis- ja päättymisajankohdasta voidaan sopia myös toisin.

  Taloussihteerin tehtäviin kuuluvat kaupungin ostolaskujen käsittely sekä muut talous- ja henkilöstöpalvelujen tehtävät valittavan henkilön osaamisen mukaan. Työaika on 36,25 tuntia viikossa ja palkka on 1 708,41 €/kk. Koulutuksen ja kokemuksen mukaan voidaan palkka myös sopia erikseen.

  Kesätyöhön palkattavien toivotaan täyttävän kaupungin maksaman nuorten kesätyösetelin ehdot (ei kuitenkaan välttämätöntä):
  - iisalmelainen 15-25-vuotias peruskoulun päättänyt nuori,
  - nuoreen ei kohdistu muuta Iisalmen kaupungin työllistämisen tukea, mukaan lukien aiemmin myönnetty toinen kesätyöseteli jakso tai kesäajan miniyrittäjätuki.

  Kesätyöhön haetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi viimeistään 28.2.2023 klo 15.00 mennessä. Päätös valinnoista ilmoitetaan 31.3.2023 mennessä kaikille hakijoille.

  Millaista on muuttaa kesätöiden innostamana Ihmeiden Iisalmeen - kaupunkiin, joka pyrkii maailman ensimmäiseksi kiireneutraaliksi seutukaupungiksi? Tutusti Instagramissa @koeiisalmi -tililtä aiempien kesien koeasukkaiden kokemuksiin! Tietoa kesän 2023 edullisista asumisen vaihtoehdoista huikeine lisäetuineen löydät www.iisalmi.fi/koeiisalmi -sivulta.

  Olemme mukana vastuullinen kesäduuni-kampanjassa www.kesaduuni.org

  Ohjaamo Iisalmi opastaa kesätöiden hakemiseen liittyvissä asioissa https://po1nt.fi/ohjaamo_iisalmi/ohjaamo-yla-savo/ Lisätietoja kesätyötuesta antaa Merja Viljakainen 040 617 3197 / merja.viljakainen(at)iisalmi.fi tai työllisyyspalveluiden yhteinen neuvontapuhelin puh. 040 834 7716 / tyollisyyspalvelut(at)iisalmi.fi.

 • 25.1.2023 15.21

  Iisalmen kaupunki hakee toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen koulunkäynninohjaajaa 13.3.2023 alkaen. Työaika 33,25 h/vko. Tehtävän toimipaikka on työsuhteen alkaessa Mansikkaniemen koulu.

  Kelpoisuusehtona tehtävään on vähintään soveltuva toisen asteen ammatillinen koulutus ja soveltuva kokemus. Hakijalle eduksi katsotaan työkokemus koulunkäynninohjaajana ja perehtyneisyys erilaisten ja eri ikäisten oppilaiden ohjaamiseen. Työtehtävä edellyttää hyviä yhteistyötaitoja, työyhteisötaitoja, oma-aloitteisuutta ja joustavuutta.

  Palkkaus määräytyy Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Tehtävän tehtäväkohtainen palkanosa on
  1 859,67 euroa/kk. Lisäksi maksetaan työkokemusvuosien mukaan määräytyvää ammattialalisää max. 8 %, joka lasketaan tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Työntekijällä on myös mahdollisuus saada puolen vuoden päästä tehtävän alkamisesta henkilökohtaisen työnsuorituksen arviointiin perustuvaa henkilökohtaista lisää.

  Valitun tulee ennen tehtävän vastaanottamista toimittaa hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja esittää nähtäväksi rikosrekisterilain 6 § 2 mom. tarkoitettu rikosrekisteriote. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

  Hakemus tulee tehdä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi viimeistään 8.2.2023 klo 15.00 mennessä. Mahdollinen kirjallinen hakemus liitteineen tulee toimittaa em. määräaikaan mennessä osoitteeseen: Iisalmen kaupunki, Kirjaamo, PL 10, 74101 Iisalmi.

 • 19.1.2023 10.20

  Haemme osaavaan joukkoomme liikuntapaikkamestaria. Toimit Kadut ja ympäristö -vastuualueella Viher- ja liikunta-alueet -toimintayksikön tiiminvetäjänä. Vastaat ensisijaisesti Iisalmen kaupungin viheralueiden ja liikunta-alueiden ylläpidon työnjohdosta ja valvonnasta.

  Kelpoisuusvaatimuksena on vähintään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai vastaava aiempi soveltuva opistoasteinen tutkinto tai teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu tutkinto sekä soveltuva kokemus. Hakijalla tulee olla liikuntapaikkamestarin ja/tai puistopuutarhurin pätevyys.

  Arvostamme viheralueiden ja liikuntapaikkojen ylläpito- ja rakentamistehtävissä hankittua kokemusta itsenäisistä ja vastuullisista työtehtävistä sekä kokemusta työnjohtotehtävistä. Tehtävässä voimassa olevat kortit tieturvasta, leikkikenttien turvallisuudesta ja kasviensuojelusta katsotaan myös eduksi.

  Edellytämme hyviä kirjallisia ja suullisia vuorovaikutustaitoja ja hyvää töiden järjestelykykyä. Tehtävässä edellytetään keskeisten henkilöstöhallinnon ohjelmien tuntemusta ja sitoutumista henkilöstön kehittämiseen. Ajokortti on työssä välttämätön.

  Palkkaus määräytyy Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Tehtävän tehtäväkohtainen palkanosa on 2 714,63 €/kk. Lisäksi maksetaan työkokemuksen määrään perustuvaa ammattialalisää max. 8 %, joka lasketaan tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Henkilöllä on mahdollisuus saada vielä puolen vuoden päästä palvelussuhteen alkamisesta henkilökohtaisen työnsuorituksen arviointiin perustuvaa henkilökohtaista lisää. Valitun tulee ennen tehtävän vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

  Hakemus tulee tehdä ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.kuntarekry.fi viimeistään 2.2.2023 klo 15.00 mennessä. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona kelpoisuutta osoittavat tutkintotodistukset. Mahdollinen kirjallinen hakemus liitteineen tulee toimittaa em. määräaikaan mennessä osoitteeseen: Iisalmen kaupunki, kirjaamo, PL 10, 74101 Iisalmi.