Kunnan vuokra-asunnot

Yhtiön kohteissa on edustettuina eri talotyyppejä: rivitaloja, kerrostaloja ja muutama omakotitalokin. Huoneistokokoja on yhdestä huoneesta neljän huoneen ja keittiön asuntoihin. Elämäntilanteen, perhekoon tai työpaikan muuttuessa asuntoa voi vaihtaa keskenään toisen Petterinkulman asunnossa asuvan kanssa.

Normaaliasuntojen lisäksi yhtiö omistaa opiskelija-asuntoja, joita voidaan vuokrata kesäaikaan myös muille kuin opiskelijoille. Opiskelija-asunnot ovat pääsääntöisesti ns. soluasuntoja, joskin opiskelijaperheille on saatavilla myös perheasuntoja.

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Linkit

Petterinkulman asuntohakemus ja muut lomakkeet

Iisalmen kaupungin vuokra-asuntohakemuslomakkeet löydät Petterinkulman verkkosivulta.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Petterinkulma Oy:n asiakaspalvelu

Asiakaspalvelusta saat tietoa yhtiön ylläpitämistä vuokra-asunnoista ja niihin hakemisesta sekä valinnasta.

Kirkonsalmentie 12, 74120 IISALMI

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:30 - 15:00
Ke - To: 09:30 - 15:00
Pe: 09:30 - 15:00

Kaikki tiedot

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.