Yhteistyöllä työtä - YTYÄ!

Etsitkö työtä tai työntekijää? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.  
Alla olevia rataspainikkeita klikkaamalla löydät tarjoamamme palvelut.


 Henkilöasiakkaiden palveluiden linkki. Yritysasiakkaiden palveluiden linkki.

 

Ylä-Savo on tunnettu vahvasta teollisuus- ja pk-yrityskentästään. Yritysten menestyminen markkinoilla kasvattaa voimakkaasti alueen osaavan työvoiman tarvetta, ja yrityksiin tarvitaan runsaasti uusia tekijöitä nyt ja tulevaisuudessa. Avoimet työpaikat tulee kääntää alueen vahvuudeksi, tekeville on tarjolla uusia mahdollisuuksia. Täällä ei ole tavatonta nähdä naisia metallialan työtehtävissä, tai miehiä sosiaalialalla. 

Edistämme työllisyyttä ja vastaamme yritysten työvoimatarpeisiin Ylä-Savossa. Ohjaamme työnhakijoita  sekä alanvaihtajia työllistäville aloille suorarekrytointien tai erilaisten yksilökohtaisten kouluttautumispolkujen kautta. Kohderyhmänä ovat motivoituneet, työkuntoiset ja työhaluiset työnhakijat ja pian valmistuvat opiskelijat paikkakunnasta riippumatta sekä yläsavolaiset yritykset niiltä toimialoilta, joilla työllistymisnäkymät ovat hyvät. 

 

Hankkeen toimenpiteet ovat:

 1. Motivoituneen työvoiman ohjaaminen alueen avoimiin työpaikkoihin ja yksilökohtaisten kouluttautumispolkujen räätälöinti.
 2. Ylä-Savon alueen eri toimialojen kiinnostavuuden lisääminen.
 3. Yritysten työvoimanhankintaan liittyvät toimenpiteet, joilla edistetään rekrytointiprosessia ja työvoimansaatavuutta. Tarvittaessa työvoimatarpeen hankintaa kohdennetaan Pohjois-Savon maakunnan ulkopuolelle.
 4. Henkilöasiakkaiden IT-osaamisen kehittäminen.
 5. Vaihtoehtoisten työllistymismahdollisuuksien pilottimallin käytännön testaus.
 6. Pop Up työllistymisen palvelupaikka pilotti.

ESR-rahoitteisen hankkeen toteuttavat Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä. Hankkeen toiminta-aika on 1.1.2020-31.12.2022.

YTYÄ! asiakastarinoita

Irja on maalari ja koulutukseltaan merkonomi (nimi ja muut tunnistetiedot vaihdettu). Työttömänä Irja on ollut nelisen kuukautta. Irja etsii säännöllistä päivätyötä perhetilanteen vuoksi ja on valmis tekemään monenlaista toimistotyöstä teollisuustyöhön. Irjan kanssa yhdessä pohditaan työmahdollisuuksia. YTYÄ!:stä vinkataan useita työpaikkoja sekä kommentoidaan ja muokataan yhdessä niin CV:tä kuin työhakemuksia. Irja saa YTYÄ!:n kautta myös IT-ohjausta. Irjalle vinkataan YTYÄ!:n yritysasiakkaan työmahdollisuudesta toimistotyön parissa. Työhakemus ja CV tehdään yhteistyössä ja työnantaja kiinnostuu Irjasta hakemuksen perusteella. Irjalla ei ole kokemusta kyseisestä työstä, mutta valmiutta ja intoa oppia on. Irja aloittaa työnantajalla ensin työkokeilulla, jonka kautta molemmat tunnustelevat puolin ja toisin miltä yhteistyö tunnustaa. Kolmen kuukauden työkokeilujakson päätteeksi Irja palkataan yritykseen aluksi yhden vuoden mittaiseen työsuhteeseen. Asiakkuuden kesto 7 kuukautta.

Tiina on sairaanhoitaja, joka on tehnyt työtä toiselle toimialalle jo 15 vuotta, koska ei yksinhuoltajana pystynyt tekemään vuorotyötä. (Nimi ja muut tunnistetiedot vaihdettu.) Tiinalla on haaveena palata sosiaali- ja terveysalan työhön, mutta paluu hirvittää pitkän ajan jälkeen. Tiinan kanssa pohditaan hänen vahvuuksiaan nykyisessä sekä aikoinaan hoitajan työssä. Lisäksi keskustellaan osaamisen täydentämisestä ja opiskelumahdollisuuksista (YSAO, Sakky ja Savonia) sekä opiskelun rahoitusmahdollisuuksista (aikuiskoulutustuki ja oppisopimus). Tiinan kanssa pohditaan hänelle sopivaa asiakaskuntaa sekä työnantajaa sosiaali- ja terveysalalle. Tiinalle tehdään CV ja katsotaan esimerkkejä hoitopuolen työnantajista (yksityiset, julkiset työnantajat). YTYÄ!:stä vinkataan Tiinalle liuta potentiaalisia työnantajia, joilla on Tiinan toiveiden mukainen asiakaskunta. Tiinan kanssa tehdään yhdessä työhakemus, jonka perusteella Tiina saa kutsun työhaastatteluun. Tiina kaipaa sparrausta työhaastatteluun. Tapaamisessa käydään läpi tyypillisiin työhaastattelukysymyksiin vastaamista sekä käytäntöjä sekä pohditaan työkaluja jännittämiseen. Tiinaa ei valita kyseiseen paikkaan, mutta työnantaja kannustaa hakemaan sijaisuuksiin. Tiina pääsee tekemään sijaisuuksia ja saa pian määräaikaisen työsopimuksen kokoaikaiseen työhön. Asiakkuus kesti 6 kk.

Vladimir opiskelee Iisalmessa ammattikoulussa hitsaajaksi (nimi ja muut tunnistetiedot vaihdettu). Vladimirin motivaatio työskennellä on kova ja hän on valmis tekemään mitä tahansa metallialalla. Suomen kielellä hän tulee toimeen arjessaan ja englannillakin pärjää. Vladimir on kotoisin ulkomailta ja hänellä on opiskeluoikeus Suomessa. Kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelun asiantuntijalta selvitellään oleskelulupa ja työskentelyoikeusasioita. Vladimirille vinkkaillaan potentiaalisia työpaikkoja. Vladimir käy työhaastattelussa jo aiemmin hakemaansa hitsaustyöhön, mutta ei saa paikkaa ilmeisesti riittämättömän suomen kielen takia. YTYÄ:stä ollaan yhteydessä yritysasiakkaaseen, jonka tiedetään palkanneen ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä ja joilla on akuutti pula hitsaajista. Yritysasiakas on kiinnostunut Vladimirin osaamisesta. YTYÄ:stä lähetetään Vladimirille ohjeistusta CV:n päivittämiseen ja työnhakuun liittyen. Vladimir lähettää CV:nsä työnantajalle. Yritys on vakuuttunut Vladimirin potentiaalista, palkkaa hänet oppisopimuksella töihin hitsaajaksi. Työt alkavat seuraavalla viikolla ja sopimus on 8kk. Asiakkuuden kesto 3 päivää.

Matti on ollut työttömänä puolisen vuotta. Hän on valmistunut reilu viisi vuotta sitten alalle, joka ei sovi hänelle (nimi ja muut tunnistetiedot vaihdettu). Työkokemusta hänellä on vähän kiinteistön huollosta, ulkoalueiden hoidosta sekä kunnostuksista, joissa hän on päässyt tekemään jonkin verran korjausrakentamista. Matin kanssa tehdään CV ja työhakemuksia henkilöstöpalveluyrityksiin. Matti hakee koulutukseen, johon ei tule valituksi hakijoiden runsauden vuoksi. Matille vinkataan työpaikkoja koko asiakkuuden ajan ja hän hakee niitä aktiivisesti, mutta ei tule valituksi. Matin kanssa keskustellaan erilaisista koulutusmahdollisuuksista esim. työvoimakoulutuksista sekä mahdollisuudesta tutustua eri alojen koulutuksiin. Matti työllistyy kiinteistönhuoltohommiin lyhyeksi pätkäksi, mutta haluaa jatkaa YTYÄ!:n asiakkuutta. Kun työnhakua on jälleen jatkunut useamman kuukauden, YTYÄ!:stä ehdotetaan jälleen oppilaitosten aloihin tutustumista. YTYÄ! järjestää Matin toiveesta tutustumisen YSAO:n talonrakennuspuolelle, joka on yksi Mattia kiinnostavista aloista. Matti käy tutustumassa, päättää hakea alan koulutukseen ja tulee valituksi. Asiakkuuden kesto melkein kaksi vuotta.

Yhteystiedot

Käyntiosoite: 
Pohjolankatu 9 A
74100 IISALMI 

Projektipäällikkö Jukka Vattukallio, puh. 040 545 9589 Sähköposti: jukka.vattukallio@iisalmi.fi 

Rekrytointiasiantuntija Minna Jääskeläinen, puh. 050 300 7102 Sähköposti: minna.jaaskelainen@ysao.fi

Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto -logo. Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus -logo.

Seuraa meitä somessa ja pysy kärryillä tekemisistämme!
In English
What is YTYÄ? Read more about it from the PDF attachment:
YTYÄ! In English.pdf
YTYÄ etätyöhön

nettisivupainike.png

YTYÄ! tukee ja kannustaa alueen yrityksiä ja työntekijöitä näkemään etätyön mahdollisuudet ja onnistumaan siinä. Valmensimme yhteistyökumppanimme Y4 Works Oy:n kanssa etätyötä etsiviä osaajia sekä etäjohtamistaitojaan kehittämään tulleita johtajia 2021 alkuvuonna – tietysti etänä. Tutustu etätyötä koskevaan pilottiimme: www.etatyossa.fi

Pop up -työllistymisen palvelupaikka

YTYÄ!_pop_up_logo_taustaton.png

Lue lisää Pop up -työllistymisen palvelupaikasta täältä: www.iisalmi.fi/ytyapopup

Ajankohtaista

Ke 12.10.2022 YTYÄ! -hankkeen loppuseminaari pidettiin Ravintola Raatihuoneella. Seminaarin ohjelmassa oli hankkeen toiminnan ja tulosten läpikäyntiä, sekä työllisyystutkija Mikko Kesän pitämä puheenvuoro TE25-uudistuksesta Ylä-Savon alueen näkökulmasta. Tilaisuuteen osallistui yhteensä lähes 40 henkilöä. YTYÄ! kiittää kaikkia mukana olleita!

Loppuseminaarissa kelpasi esitellä hankkeen tuloksia, sillä YTYÄ! on hienosti työllistänyt toiminta-aikanaan 235 henkilöä. Hankkeen kautta koulutuksiin ohjautuneita henkilöitä on 88, ja työelämän korttikoulutuksia suoritettiin YTYÄ!:n kautta 75 kpl. Hankkeen tarjoamaan IT-osaamisen kehittämisen palveluun ohjautui 64 henkilöä.

Vaikka loppuseminaari on jo pidetty, jatkuu tekeminen hankkeessa vuoden loppuun saakka. Elokuussa aloitetut HR-koulutukset päättyvät marraskuussa, ja tämän lisäksi  YTYÄ! työstää parhaillaan puhtauspalvelualan vetovoimavideota, joka julkaistaan kanavissamme marraskuun loppupuolella. Suunnitteilla on myös laajempi, Etelä-Suomeen painottuva digikampanja eri medioissa. Kampanjan ydinkärkenä on Ylä-Savon alueen tarjoamat työmahdollisuudet.

Hankkeen viimeisissäkin kuukausissa siis riittää YTYÄ!

YTYÄ-hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut järjestää Ylä-Savossa rekrytointitapahtumia, jotka edistävät työllistymistä sekä mahdollistavat työnantajien ja työnhakijoiden välittömän kohtaamisen. Jotta tieto rekrytointitapahtumien järjestämisestä jäisi hyödynnettäväksi tulevaisuudessakin, olemme laatineet raportin. Raportti sisältää kuvaukset seuraavien tapahtumien järjestämisestä ja toteutumisesta:

 • RekryRehvit verkossa 28.10.2021 virtuaalinen rekrytointitapahtuma
 • Henkilöstöpalveluyritykset tutuksi 23.2.2022 virtuaalinen rekrytointitapahtuma
 • YTYÄ Ylä-Savosta -rekrytointitapahtuma 23.5.2022 Pyhäjärven Makasiinitorilla

Raporttiin sisältyy tapahtumien kuvausten lisäksi: 

 • Rekrytapahtuma Ylä-Savossa -muistilista järjestäjälle. Taulukkoon on koottu tärkeimpiä rekrytointitapahtuman järjestämisessä huomioitavia asioita käytännön läheiseksi avuksi tapahtuman järjestäjälle.
 • Viisi vinkkiä virtuaalisen rekrytointitapahtuman järjestämiseen
 • Esimerkki virtuaalisen rekrytointitapahtuman aikajanasta

Raportti kokonaisuudessaan on saatavissa YTYÄ! -hankkeelta.

Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! -hanke järjestää Ylä-Savon alueen työnantajille maksuttomien HR koulutusten sarjan elo-marraskuussa 2022. Koulutukset järjestetään hybridimallilla eli niihin voi osallistua joko paikan päällä Ylä-Savon ammattiopiston Peltoniemen kampuksella Villa Laguksessa tai etänä (Teams-yhteydellä).

Koulutusten teemat ja ajankohdat:

 • To 18.8.2022 klo 9-13, Uudistunut yhteistoimintalaki.
  Yhteistoimintalain isoimmat muutokset. Kuinka yhteistoimintalain edellyttämä byrokratia voidaan kääntää organisaation voimavaraksi?
  Kouluttajana: Mirkka Hautanen, Suomen Yrittäjäopisto Oy

 • Ke 7.9.2022 klo 12-16, Monimuotoisuuden johtaminen organisaatiossa.
  Mitä diversiteetti on ja mitkä sen hyödyt ovat? Miten johtaa parhaalla mahdollisella tavalla monimuotoisuutta organisaatiossa?
  Kouluttajina: Kirsi Korhonen, Tanja Malo ja Kamilla Sultanova, International Fox Agency Oy

 • To 6.10. klo 8.30-12.30, Rekrytointiprosessin ja työnantajamielikuvan kehittäminen.
  Kuinka houkutella osaajat yritykseen? Millainen on hyvä työnhakijakokemus ja kuinka yritys voi sen varmistaa rekrytointiprosessissa?
  Kouluttajana: Soile Rissanen, Talentree Oy

 • To 27.10. klo 8.30-12.30, Työntekijöiden palkitseminen ja sitouttaminen.
  Kuinka sitouttaa osaajat yritykseen? Kuinka varmistaa hyvä työntekijäkokemus? Palkitsemisen työkaluja ym. 
  Kouluttajana: Kaisa Stigell, Talentree Oy

 • Ti 15.11. klo 8.30-12.30, Johtaminen ja työyhteisöviestintä.
  Johtaminen hybridityöelämässä. Luottamuksen rakentaminen viestinnällä.
  Kouluttajana: Kaisa Stigell, Talentree Oy

YSAO Peltoniemen kampuksen käyntiosoite: Kotikyläntie 254, 74150 Iisalmi.

Klikkaa ilmoittautumislomakkeeseen TÄSTÄ.

Esite koulutuksista: HR-koulutukset_A4.pdf

Mukana tapahtumassa olivat: Ahmotuote Oy, Hanza Toolfac Oy, Lapp Connecto Oy, Ponsse Oyj, Ratesteel Oy, Ylä-Savon ammattiopisto ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä.

YTYÄ! -hanke järjesti tapahtuman yhteistyössä Pyhäjärven kaupungin kanssa.

Saimme nauttia iloisesta tunnelmasta, lämpimästä auringonpaisteesta sekä käydä mielenkiintoisia keskusteluja työllisyyden ja koulutuksen eri teemoista. Suuri kiitos kaikille mukana olleille!

Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! -hanke pyytää tarjouksia seuraaville teemoille:
 • Teema 1. Rekrytointiprosessin ja työnantajamielikuvan kehittäminen. Kuinka houkutella osaajat yritykseen? Millainen on hyvä työnhakijakokemus ja kuinka yritys voi sen varmistaa rekrytointiprosessissa?
 •  Teema 2. Monimuotoisuuden johtaminen organisaatiossa. Mitä diversiteetti on ja mitkä sen hyödyt ovat? Miten johtaa parhaalla mahdollisella tavalla monimuotoisuutta organisaatiossa?
 •  Teema 3. Työntekijöiden palkitseminen ja sitouttaminen. Kuinka sitouttaa osaajat yritykseen? Kuinka varmistaa hyvä työntekijäkokemus? Palkitsemisen työkaluja ym.
 •  Teema 4. Uudistunut yhteistoimintalaki. Yhteistoimintalain isoimmat muutokset. Kuinka yhteistoimintalain edellyttämä byrokratia voidaan kääntää organisaation voimavaraksi?
 •  Teema 5. Johtaminen ja työyhteisöviestintä. Johtaminen hybridityöelämässä. Luottamuksen rakentaminen viestinnällä.

Tarjouspyynnön löydät Hankintasampo -palvelusta: https://www.hankintasampo.fi/sampo/

Tarjouspyyntöön liittyvät kysymykset käsitellään Hankintasammon kautta. Tarjoukset jätettävä 28.4.2022 mennessä.

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET TUTUKSI!

Tule linjoille ke 23.2, klo 13-14 (14.30).
Iso osa työmahdollisuuksista kulkee henkilöstöpalveluyritysten kautta. Tässä virtuaalitapahtumassa pääset kuulemaan työpaikoista, joita henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat Ylä-Savossa. Lisäksi Henkilöstöpalveluyritysten liiton toimitusjohtaja Merru Tuliara kertoo yleisesti, mitä henkilöstöpalveluyritykset tekevät ja millaisia palveluja ne tarjoavat. Tapahtuma on maksuton. Mukanaolevat henkilöstöpalveluyritykset julkaistaan viikolla 7.

Olet tervetullut paikalle myös haastavien kysymysten kanssa.
Otetaan nyt selvää mitä henkilöstöpalveluyritykset voivat tarjota sinulle! 

Tapahtuma on virtuaalinen ja se järjestetään Teams-ohjelman kautta. Tule linjoille ajoissa ennen tapahtuman alkua (5-10 minuuttia ennen aloitusta).
Tapahtuman osallistumislinkki on: https://bit.ly/3KYrKRo

Kysymykset ovat tervetulleita myös etukäteen. Lähetä ne osoitteeseen:
maaria.tikkanen@iisalmi.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Yhteistyöllä työtä – YTYÄ! hanke (ESR).

Henkilöstöpalveluyritykset tutuksi -tapahtuma järjestetään Pohjois-Savon työllisyysviikolla keskiviikkona 23.2, klo 13-14 (14.30). Tapahtuman tavoitteena on tuoda esille henkilöstöpalveluyritysten työmahdollisuuksia Ylä-Savossa, murtaa edelleen henkilöstövuokraukseen liittyviä ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä sekä ennen kaikkea mätsäyttää työt ja tekijät.

Tapahtumaan kutsutaan laajasti Ylä-Savossa työtä tarjoavia henkilöstöpalveluyrityksiä kertomaan työmahdollisuuksistaan sekä toimintatavoistaan. Tapahtuma on virtuaalinen ja se järjestetään Teams -ohjelman kautta. Tapahtumassa jokainen henkilöstöpalveluyritys saa 5-10 minuutin puheenvuoron riippuen esittelijämäärästä. Yleisen esittelykierroksen jälkeen (klo 14->) henkilöstöpalveluyritykset voivat jättää chattiin linkkinsä (Teams, Zoom tms.), jonka kautta työnhakijat voivat jatkaa keskustelua haluamansa henkilöstöpalveluyrityksen omassa kokouksessa.

Ilmoittaudu pian, viimeistään 11.2.2022 klo 14. Ilmoittautumislinkki: https://link.webropol.com/s/HPYtutuksi

Tapahtuman osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet liittyen tekniikkaan ja aikatauluun lähetämme osallistuville henkilöstöpalveluyrityksille ilmoittautumisajan päätyttyä 14.2 alkavalla viikolla. 

Tapahtumaa markkinoidaan helmikuun aikana monipuolisesti sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram, LinkedIn) sekä paikallislehdissä. Lisäksi hyödynnämme useita ilmaisia tiedotuskanavia, esim. Ylä-Savon alueen medianäyttöjä ja tapahtumakalentereita. Kaikki tämä on maksutonta mukaan tuleville henkilöstöpalveluyrityksille.  Työnhakijoiden osallistuminen tapahtumaan mahdollistetaan matalalla kynnyksellä.

Tapahtuman järjestää Yhteistyöllä työtä – YTYÄ! -hanke. 

Kysy rohkeasti lisätietoa:
Maaria Tikkanen p. 040 830 2734 / maaria.tikkanen@iisalmi.fi
Jukka Vattukallio p. 040 545 9589 / jukka.vattukallio@iisalmi.fi


RekryRehvit- tapahtuman logo.

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi 28.10.2021 järjestettävään virtuaaliseen rekrytointitapahtumaan ”RekryRehvit verkossa”

RekryRehvit verkossa-virtuaalirekrytointitapahtuma torstaina 28.10. kokoaa yhteen työnhakijat ja yläsavolaiset työnantajat. Kävijöillä on mahdollisuus saada tietoa työpaikkojen lisäksi Ylä-Savon koulutusmahdollisuuksista sekä työllistämistä edistävistä palveluista.

Tapahtuman järjestää Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! –hanke kumppaninaan Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut. Näytteilleasettajien sekä kävijöiden osallistuminen virtuaalirekrytointitapahtumaan mahdollistetaan matalalla kynnyksellä. Tavoitteena on 1000 kävijää ja 50 näytteilleasettajaa. Tilaisuus on maksuton molemmille. Jos virtuaalirekrytointitapahtuma on uusi kokemus, tule oppimaan uutta hyödyllistä ja kokemaan se kanssamme. Näytteilleasettajat saavat perehdytyksen tapahtuma-alustan käyttämiseen.

Tapahtuman juontaa yläsavolaisella lupsakkuudella Ismo Apell.

Tapahtumaa markkinoidaan myös valtakunnallisesti, minkä kautta näytteilleasettajilla on mahdollisuus kohdata potentiaalisia työnhakijoita ympäri Suomen. Tapahtuma toteutetaan virtuaalitapahtuma-alustalla, jossa on mahdollisuus tutustua näytteilleasettajien messuosastoihin ja keskustella niin livechatissa kuin videoyhteydellä osallistujien kanssa. Työnantajilla on mahdollisuus myös varata aikoja kahdenkeskiseen keskusteluun potentiaalisten työnhakijoiden kanssa.

Varaa näytteilleasettajan paikka pian, viimeistään 15.9.2021 oheisen linkin kautta: https://link.webropol.com/s/rekryrehvit2021

Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä viimeistään 20.9. alkavalla viikolla.

Poikkeuksellisesta ajasta huolimatta Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! -hanke on tukenut 100 henkilöä työllistymään ensimmäisen toimintavuoden aikana. Alkuvuodesta 2021 YTYÄ! järjesti yhteistyössä Y4 Works Oy:n kanssa Etätyön edelläkävijät-verkkovalmennuksen työntekijöille ja työnhakijoille sekä johtajille. Valmennuksen aikana osallistujat pääsivät mm. tutustumaan etätyön parhaisiin käytäntöihin, moderneihin työhaun keinoihin sekä kehittämään etätyö- ja johtamistaitoja. Tämän lisäksi hankkeessa on tuettu henkilöasiakkaiden työllistymistä mm. työelämän korttikoulutuksin sekä IT-osaamisen kehittämisen valmennuksen avulla. 

YTYÄ! -hanke koosti yhdessä JS Suomen kanssa interaktiivisen esitteen, joka on kattava läpileikkaus hankkeen toimintaan ja esittelyyn. Esite on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja yritysasiakkaille, ja sen sisällöistä voikin löytää asiakastarinoita ja kokemuksia niin henkilöasiakkaan kuin yritysyhteistyönkin näkökulmasta. Interaktiivisuus mahdollistaa materiaalin löytämisen vaivattomasti, ja esimerkiksi hankkeen videoihin pääsee klikkaamaan suoraan esitteen painikkeista. Sisällöissä on myös esitelty YTYÄ!:n tulevat hankkeet, kuten etätyöpilotti ja pop up- työllistymisen palvelupaikka. Esitteessä ovat vahvasti näkyvillä yhteistyökumppaniyritykset, joiden mainoksia löytyy kaikilta sivuilta. 

Kiitämme kaikkia projektissa mukana olevia yhteistyökumppaneita!

Tutustu esitteen sisältöihin ja löydä YTYÄ! https://www.esitteemme.fi/YTYA/WebView/

 

OTA YHTEYTTÄ:
Tiina Juutinen 
040 545 9589
tiina.juutinen@iisalmi.fi

Yhä useampi työnantaja hyödyntää rekrytoinneissa erilaisia rekrytointikanavia, YTYÄ! hanke on yksi niistä. Työelämän muutokseen liittyy isona asiana työn pirstaloituminen. Yhä useamman ihmisen työt muodostuvat pätkätöistä tai useammasta samanaikaisesta työsuhteesta. Yritykset keskittyvät ydintoimintoihinsa, useat tehtävät hoidetaan vuokratyöntekijöillä, koska henkilöstön vuokraus on yrityksille joustava tapa saada työntekijöitä tarpeen mukaan.

YTYÄ! tekee yhteistyötä myös yksityisten työnvälityspalveluiden kanssa, koska se lisää työnhakijoiden mahdollisuuksia löytää töitä ja palvelee alueen työnantajia yhdistämällä avoimet työpaikat ja tekijät. Hanke ei vuokraa tekijöitä, meidän kautta henkilöt työllistyvät yrityksiin suorarekrytoinnein tai lyhytkoulutuspolkujen kautta.

Vuosi 2020 on ollut haasteellista alueemme yrityksille kuin myös rekrytointihankkeelle. Työpaikkoja on mennyt, työpaikkoja on ollut ja työpaikkoja on tullut, siis elinvoimaa alueellamme on. Tulosta hankkeessa on kaikista haasteista huolimatta syntynyt, kauttamme on saanut tähän mennessä töitä 71 henkilöä ja erilaisia koulutuspolkuja on aloittanut lähes 30 motivoitunutta työllisyyden edistäjää.

YTYÄ!:llä on viritteillä useita eri toimenpiteitä, joilla edistämme työllisyyttä, mm. IT osaamisen kehittäminen työnhakijoille, PopUp työllistymisen palvelupaikan pilotointi sekä etätyöpilotointi ja brändäys työnhakijoille ja työnantajille. Monenlaista markkinointiyhteistyötä teemme kasvuyritysten kanssa.

Tavoitteemme eri yhteistyökumppaneiden kanssa on yhtenevä ja vain yhteistyöllä tiedät miltä tuntuu, kun yhteistyö sujuu!

OTA YHTEYTTÄ:
Tiina Juutinen, p. 040 5459 589, tiina.juutinen@iisalmi.fi

Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! -hanke kilpailutti etätyöpilotti- ja etätyön brändäyspalvelun. Palvelun toteuttajaksi valikoitui Y4 Works Oy. Palvelussa on kolme osiota: etäosaajien valmennus, etäjohtajien valmennus ja Ylä-Savon brändääminen etätyön edelläkävijäksi. Yhdessä nämä osiot muodostavat pilotin, joka vastaa Ylä-Savon työllisyyshaasteisiin. Etätyöpilotin ja etätyöbrändäyksen tavoitteena on edistää työllistymistä ja työllistämistä etätyön keinoin. Palvelu on suunniteltu aloitettavaksi loppuvuonna 2020. Valmennukset eri kohderyhmille toteutetaan pääosin etänä. Opetuskielenä on suomi sekä tarvittaessa englanti.

Valmennus alkaa etäosaajien ja -johtajien yhteisellä osuudella, jossa kaikille osallistujille yhteiset, menestyksekkään etätyöskentelyn peruspalikat tulevat tutuiksi. Tämän jälkeen etäosaajat ja -johtajat jakautuvat erillisiin valmennuksiin. Etäosaajien valmennuksessa painotetaan työelämän kannalta yleishyödyllisiä taitoja, jotka korostuvat poikkeusaikana ja yleisesti yritysmaailmassa 2020-luvulla. Etäjohtajat puolestaan rakentavat organisaation etätyövalmiuksia, kun he sisäistävät etätyön mahdollisuudet ja oppivat ottamaan etätyön saumattomasti osaksi organisaation toimintaa.

Brändityö rakentuu Ylä-Savo etätyön edelläkävijänä -konseptin ympärille. Brändääminen tapahtuu hyvässä vuoropuhelussa eri toimijoiden kanssa ja siinä panostetaan autenttisen sekä puhuttelevan ydinviestin luomiseen, jotta se siivittää alueen kehittymistä aidoksi etätyön edelläkävijäksi.

Onko teidän organisaationne juuri etsimämme etätyön kehittyjä? Oletko työnantaja, joka voi tarjota etätöitä valtakunnallisesti tai kansainvälisesti? Lähestymme yläsavolaisia työnantajia Y4 Worksin toimesta palvelun startattua. Ilmaise kiinnostuksesi lähteä tekemään brändityötä kanssamme!

OTA YHTEYTTÄ:
Tiina Juutinen, p. 040 5459 589, tiina.juutinen@iisalmi.fi

YTYÄ! -hanke edistää yläsavolaisten työnantajien mahdollisuutta saada palvelukseensa motivoitunutta työvoimaa tekemällä yhteistyötä alueen yritysten kanssa.

Tällä hetkellä kausi- /sesonkityöpaikat tarvitsevat runsaasti lisäkäsiä, jotta pystymme turvaamaan kotimaisen ruuan sadon pöytiimme. Kun Ukrainan hallitus päätti, ettei se päästä kansalaisiaan lähtemään muihin maihin kausityön perässä, on Suomessa kotimaisen työvoiman tarve todellinen. YTYÄ! näkee asian myös mahdollisuutena, voimme tarjota lomautetuille ja työttömille henkilöille vaihtoehtoisia töitä, sekä tekijöitä niitä tarvitseville yrityksille. Kyse on myös alueemme ja koko Suomen huoltovarmuudesta. Sato on saatava kasvamaan ja kyettävä korjaamaan!

Hankkeen motivoituneita työnhakija-asiakkaita sparrataan nyt erityisen paljon. Toukokuun teemana hankkeella on monikanavainen työnhaku, eli työnhakijoille annetaan kunnon eväät tuomaan itsestään paras esille töitä hakiessa. Työnhaku on mitä suurimmissa määrin oman osaamisen ja persoonan kauppaamista työnantajille, ja se täytyy tehdä oikeaoppisesti. Mitä se oikeaoppisuus sitten kellekin työnantajalle tarkoittaa, sen haluamme kuulla Teiltä!

Mietityttääkö työnhaku? Kaipaatko tukea rekrytoinnissa?

Yhteistyöllä työtä –YTYÄ! hanke noudattaa Valtioneuvoston linjauksia ja jatkaa asiakastyötä ke 18.3.2020 alkaen etänä ensisijaisesti. Asiakkaan niin halutessa myös lähikontaktit onnistuu turvatoimenpiteet huomioiden.

Saat palvelua esim. puhelimen, Skypen ja Whatsappin kautta. Ajankohtaista tietoa palveluistamme löydät myös Facebook –ja Instagramtileiltämme.

Yhteistyöllä tästäkin selvitään. Pidetään toisistamme huolta!

Iisalmen kaupunki ottaa Valtioneuvoston linjausten mukaiset toimet käyttöön:
https://www.iisalmi.fi/news/Iisalmen-kaupunki-ottaa-Valtioneuvoston-linjausten-mukaiset-toimet-kayttoon/u3gjje1n/5857c7ea-6a6c-4c29-b3c3-c6322f48e7ec