Yhteistyöllä työtä - YTYÄ!

Etsitkö työtä tai työntekijää? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.  
Alla olevia rataspainikkeita klikkaamalla löydät tarjoamamme palvelut.


 Henkilöasiakkaiden palveluiden linkki. Yritysasiakkaiden palveluiden linkki.

 

Ylä-Savo on tunnettu vahvasta teollisuus- ja pk-yrityskentästään. Yritysten menestyminen markkinoilla kasvattaa voimakkaasti alueen osaavan työvoiman tarvetta, ja yrityksiin tarvitaan runsaasti uusia tekijöitä nyt ja tulevaisuudessa. Avoimet työpaikat tulee kääntää alueen vahvuudeksi, tekeville on tarjolla uusia mahdollisuuksia. Täällä ei ole tavatonta nähdä naisia metallialan työtehtävissä, tai miehiä sosiaalialalla. 

Edistämme työllisyyttä ja vastaamme yritysten työvoimatarpeisiin Ylä-Savossa. Ohjaamme työnhakijoita  sekä alanvaihtajia työllistäville aloille suorarekrytointien tai erilaisten yksilökohtaisten kouluttautumispolkujen kautta. Kohderyhmänä ovat motivoituneet, työkuntoiset ja työhaluiset työnhakijat ja pian valmistuvat opiskelijat paikkakunnasta riippumatta sekä yläsavolaiset yritykset niiltä toimialoilta, joilla työllistymisnäkymät ovat hyvät. 

Hankkeen toimenpiteet ovat:

  1. Motivoituneen työvoiman ohjaaminen alueen avoimiin työpaikkoihin ja yksilökohtaisten kouluttautumispolkujen räätälöinti.
  2. Ylä-Savon alueen eri toimialojen kiinnostavuuden lisääminen.
  3. Yritysten työvoimanhankintaan liittyvät toimenpiteet, joilla edistetään rekrytointiprosessia ja työvoimansaatavuutta. Tarvittaessa työvoimatarpeen hankintaa kohdennetaan Pohjois-Savon maakunnan ulkopuolelle.
  4. Henkilöasiakkaiden IT-osaamisen kehittäminen.
  5. Vaihtoehtoisten työllistymismahdollisuuksien pilottimallin käytännön testaus.
  6. Pop Up työllistymisen palvelupaikka pilotti.

ESR-rahoitteisen hankkeen toteuttavat Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä. Hankkeen toiminta-aika on 1.1.2020-31.12.2022.


Tutustu interaktiiviseen esitteeseemme klikkaamalla alla olevaa kuvaketta!

Kuva YTYÄ! -hankkeen interaktiivisen esitteen kansilehdestä.

Yhteystiedot

Käyntiosoite: 
Riistakatu 5 A, 4. krs.
74100 IISALMI 

Projektipäällikkö Assi Ojala, puh. 040 545 9589 Sähköposti: assi.ojala@iisalmi.fi

Projektityöntekijä Päivi Mähönen, puh. 040 610 2012 Sähköposti: paivi.mahonen@iisalmi.fi

Projektityöntekijä Maaria Tikkanen, puh. 040 830 2734 Sähköposti: maaria.tikkanen@iisalmi.fi
Rekrytointiasiantuntija Minna Jääskeläinen, puh. 050 300 7102 Sähköposti: minna.jaaskelainen@ysao.fi

Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto -logo. Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus -logo.

Seuraa meitä somessa ja pysy kärryillä tekemisistämme!
Pop up -työllistymisen palvelupaikka

YTYÄ!_pop_up_logo_taustaton.png

Lue lisää Pop up -työllistymisen palvelupaikasta täältä: www.iisalmi.fi/ytyapopup

YTYÄ etätyöhön

nettisivupainike.png

YTYÄ! tukee ja kannustaa alueen yrityksiä ja työntekijöitä näkemään etätyön mahdollisuudet ja onnistumaan siinä. Valmensimme yhteistyökumppanimme Y4 Works Oy:n kanssa etätyötä etsiviä osaajia sekä etäjohtamistaitojaan kehittämään tulleita johtajia 2021 alkuvuonna – tietysti etänä. Tutustu etätyötä koskevaan pilottiimme: www.etatyossa.fi

Ajankohtaista
RekryRehvit- tapahtuman logo.

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi 28.10.2021 järjestettävään virtuaaliseen rekrytointitapahtumaan ”RekryRehvit verkossa”

RekryRehvit verkossa-virtuaalirekrytointitapahtuma torstaina 28.10. kokoaa yhteen työnhakijat ja yläsavolaiset työnantajat. Kävijöillä on mahdollisuus saada tietoa työpaikkojen lisäksi Ylä-Savon koulutusmahdollisuuksista sekä työllistämistä edistävistä palveluista.

Tapahtuman järjestää Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! –hanke kumppaninaan Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut. Näytteilleasettajien sekä kävijöiden osallistuminen virtuaalirekrytointitapahtumaan mahdollistetaan matalalla kynnyksellä. Tavoitteena on 1000 kävijää ja 50 näytteilleasettajaa. Tilaisuus on maksuton molemmille. Jos virtuaalirekrytointitapahtuma on uusi kokemus, tule oppimaan uutta hyödyllistä ja kokemaan se kanssamme. Näytteilleasettajat saavat perehdytyksen tapahtuma-alustan käyttämiseen.

Tapahtuman juontaa yläsavolaisella lupsakkuudella Ismo Apell.

Tapahtumaa markkinoidaan myös valtakunnallisesti, minkä kautta näytteilleasettajilla on mahdollisuus kohdata potentiaalisia työnhakijoita ympäri Suomen. Tapahtuma toteutetaan virtuaalitapahtuma-alustalla, jossa on mahdollisuus tutustua näytteilleasettajien messuosastoihin ja keskustella niin livechatissa kuin videoyhteydellä osallistujien kanssa. Työnantajilla on mahdollisuus myös varata aikoja kahdenkeskiseen keskusteluun potentiaalisten työnhakijoiden kanssa.

Varaa näytteilleasettajan paikka pian, viimeistään 15.9.2021 oheisen linkin kautta: https://link.webropol.com/s/rekryrehvit2021

Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä viimeistään 20.9. alkavalla viikolla.

Poikkeuksellisesta ajasta huolimatta Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! -hanke on tukenut 100 henkilöä työllistymään ensimmäisen toimintavuoden aikana. Alkuvuodesta 2021 YTYÄ! järjesti yhteistyössä Y4 Works Oy:n kanssa Etätyön edelläkävijät-verkkovalmennuksen työntekijöille ja työnhakijoille sekä johtajille. Valmennuksen aikana osallistujat pääsivät mm. tutustumaan etätyön parhaisiin käytäntöihin, moderneihin työhaun keinoihin sekä kehittämään etätyö- ja johtamistaitoja. Tämän lisäksi hankkeessa on tuettu henkilöasiakkaiden työllistymistä mm. työelämän korttikoulutuksin sekä IT-osaamisen kehittämisen valmennuksen avulla.

YTYÄ!-hankkeessa on aloittanut 15.2.2021 uusi projektipäällikkö Assi Ojala. Hänellä on vahva kansainvälinen tausta sekä monivuotinen kokemus henkilöstöjohtamisen ja rekrytoinnin tehtävistä useilla eri toimialoilla sekä yrityksissä.

Mikäli yrityksessänne on rekrytointitarpeita, auttaa YTYÄ! löytämään osaavia ja motivoituneita työntekijöitä. Olemme tukena rekrytoinnissa mm. lisäten yrityksen tunnettuutta ja ilmoitamme avoimista työpaikoista esimerkiksi some-kanavissamme. Tarvittaessa suunnittelemme uudelle työntekijälle yksilöllisen koulutuspolun juuri työnantajayrityksen tarpeita vastaten.

OTA YHTEYTTÄ: Assi Ojala, p. 040 5459 589, assi.ojala@iisalmi.fi

Valokuva Assi Ojalasta.

YTYÄ! -hanke koosti yhdessä JS Suomen kanssa interaktiivisen esitteen, joka on kattava läpileikkaus hankkeen toimintaan ja esittelyyn. Esite on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja yritysasiakkaille, ja sen sisällöistä voikin löytää asiakastarinoita ja kokemuksia niin henkilöasiakkaan kuin yritysyhteistyönkin näkökulmasta. Interaktiivisuus mahdollistaa materiaalin löytämisen vaivattomasti, ja esimerkiksi hankkeen videoihin pääsee klikkaamaan suoraan esitteen painikkeista. Sisällöissä on myös esitelty YTYÄ!:n tulevat hankkeet, kuten etätyöpilotti ja pop up- työllistymisen palvelupaikka. Esitteessä ovat vahvasti näkyvillä yhteistyökumppaniyritykset, joiden mainoksia löytyy kaikilta sivuilta. 

Kiitämme kaikkia projektissa mukana olevia yhteistyökumppaneita!

Tutustu esitteen sisältöihin ja löydä YTYÄ! https://www.esitteemme.fi/YTYA/WebView/

OTA YHTEYTTÄ:
Tiina Juutinen 
040 545 9589
tiina.juutinen@iisalmi.fi

Yhä useampi työnantaja hyödyntää rekrytoinneissa erilaisia rekrytointikanavia, YTYÄ! hanke on yksi niistä. Työelämän muutokseen liittyy isona asiana työn pirstaloituminen. Yhä useamman ihmisen työt muodostuvat pätkätöistä tai useammasta samanaikaisesta työsuhteesta. Yritykset keskittyvät ydintoimintoihinsa, useat tehtävät hoidetaan vuokratyöntekijöillä, koska henkilöstön vuokraus on yrityksille joustava tapa saada työntekijöitä tarpeen mukaan.

YTYÄ! tekee yhteistyötä myös yksityisten työnvälityspalveluiden kanssa, koska se lisää työnhakijoiden mahdollisuuksia löytää töitä ja palvelee alueen työnantajia yhdistämällä avoimet työpaikat ja tekijät. Hanke ei vuokraa tekijöitä, meidän kautta henkilöt työllistyvät yrityksiin suorarekrytoinnein tai lyhytkoulutuspolkujen kautta.

Vuosi 2020 on ollut haasteellista alueemme yrityksille kuin myös rekrytointihankkeelle. Työpaikkoja on mennyt, työpaikkoja on ollut ja työpaikkoja on tullut, siis elinvoimaa alueellamme on. Tulosta hankkeessa on kaikista haasteista huolimatta syntynyt, kauttamme on saanut tähän mennessä töitä 71 henkilöä ja erilaisia koulutuspolkuja on aloittanut lähes 30 motivoitunutta työllisyyden edistäjää.

YTYÄ!:llä on viritteillä useita eri toimenpiteitä, joilla edistämme työllisyyttä, mm. IT osaamisen kehittäminen työnhakijoille, PopUp työllistymisen palvelupaikan pilotointi sekä etätyöpilotointi ja brändäys työnhakijoille ja työnantajille. Monenlaista markkinointiyhteistyötä teemme kasvuyritysten kanssa.

Tavoitteemme eri yhteistyökumppaneiden kanssa on yhtenevä ja vain yhteistyöllä tiedät miltä tuntuu, kun yhteistyö sujuu!

OTA YHTEYTTÄ:
Tiina Juutinen, p. 040 5459 589, tiina.juutinen@iisalmi.fi

Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! -hanke kilpailutti etätyöpilotti- ja etätyön brändäyspalvelun. Palvelun toteuttajaksi valikoitui Y4 Works Oy. Palvelussa on kolme osiota: etäosaajien valmennus, etäjohtajien valmennus ja Ylä-Savon brändääminen etätyön edelläkävijäksi. Yhdessä nämä osiot muodostavat pilotin, joka vastaa Ylä-Savon työllisyyshaasteisiin. Etätyöpilotin ja etätyöbrändäyksen tavoitteena on edistää työllistymistä ja työllistämistä etätyön keinoin. Palvelu on suunniteltu aloitettavaksi loppuvuonna 2020. Valmennukset eri kohderyhmille toteutetaan pääosin etänä. Opetuskielenä on suomi sekä tarvittaessa englanti.

Valmennus alkaa etäosaajien ja -johtajien yhteisellä osuudella, jossa kaikille osallistujille yhteiset, menestyksekkään etätyöskentelyn peruspalikat tulevat tutuiksi. Tämän jälkeen etäosaajat ja -johtajat jakautuvat erillisiin valmennuksiin. Etäosaajien valmennuksessa painotetaan työelämän kannalta yleishyödyllisiä taitoja, jotka korostuvat poikkeusaikana ja yleisesti yritysmaailmassa 2020-luvulla. Etäjohtajat puolestaan rakentavat organisaation etätyövalmiuksia, kun he sisäistävät etätyön mahdollisuudet ja oppivat ottamaan etätyön saumattomasti osaksi organisaation toimintaa.

Brändityö rakentuu Ylä-Savo etätyön edelläkävijänä -konseptin ympärille. Brändääminen tapahtuu hyvässä vuoropuhelussa eri toimijoiden kanssa ja siinä panostetaan autenttisen sekä puhuttelevan ydinviestin luomiseen, jotta se siivittää alueen kehittymistä aidoksi etätyön edelläkävijäksi.

Onko teidän organisaationne juuri etsimämme etätyön kehittyjä? Oletko työnantaja, joka voi tarjota etätöitä valtakunnallisesti tai kansainvälisesti? Lähestymme yläsavolaisia työnantajia Y4 Worksin toimesta palvelun startattua. Ilmaise kiinnostuksesi lähteä tekemään brändityötä kanssamme!

OTA YHTEYTTÄ:
Tiina Juutinen, p. 040 5459 589, tiina.juutinen@iisalmi.fi

YTYÄ! -hanke edistää yläsavolaisten työnantajien mahdollisuutta saada palvelukseensa motivoitunutta työvoimaa tekemällä yhteistyötä alueen yritysten kanssa.

Tällä hetkellä kausi- /sesonkityöpaikat tarvitsevat runsaasti lisäkäsiä, jotta pystymme turvaamaan kotimaisen ruuan sadon pöytiimme. Kun Ukrainan hallitus päätti, ettei se päästä kansalaisiaan lähtemään muihin maihin kausityön perässä, on Suomessa kotimaisen työvoiman tarve todellinen. YTYÄ! näkee asian myös mahdollisuutena, voimme tarjota lomautetuille ja työttömille henkilöille vaihtoehtoisia töitä, sekä tekijöitä niitä tarvitseville yrityksille. Kyse on myös alueemme ja koko Suomen huoltovarmuudesta. Sato on saatava kasvamaan ja kyettävä korjaamaan!

Hankkeen motivoituneita työnhakija-asiakkaita sparrataan nyt erityisen paljon. Toukokuun teemana hankkeella on monikanavainen työnhaku, eli työnhakijoille annetaan kunnon eväät tuomaan itsestään paras esille töitä hakiessa. Työnhaku on mitä suurimmissa määrin oman osaamisen ja persoonan kauppaamista työnantajille, ja se täytyy tehdä oikeaoppisesti. Mitä se oikeaoppisuus sitten kellekin työnantajalle tarkoittaa, sen haluamme kuulla Teiltä!

Mietityttääkö työnhaku? Kaipaatko tukea rekrytoinnissa?

Yhteistyöllä työtä –YTYÄ! hanke noudattaa Valtioneuvoston linjauksia ja jatkaa asiakastyötä ke 18.3.2020 alkaen etänä ensisijaisesti. Asiakkaan niin halutessa myös lähikontaktit onnistuu turvatoimenpiteet huomioiden.

Saat palvelua esim. puhelimen, Skypen ja Whatsappin kautta. Ajankohtaista tietoa palveluistamme löydät myös Facebook –ja Instagramtileiltämme.

Yhteistyöllä tästäkin selvitään. Pidetään toisistamme huolta!

Iisalmen kaupunki ottaa Valtioneuvoston linjausten mukaiset toimet käyttöön:
https://www.iisalmi.fi/news/Iisalmen-kaupunki-ottaa-Valtioneuvoston-linjausten-mukaiset-toimet-kayttoon/u3gjje1n/5857c7ea-6a6c-4c29-b3c3-c6322f48e7ec