TommiLehto.JPG

Kun iisalmelainen opettaja kertoo iisalmelaisista opettajista ja omasta työnantajastaan, kertojan katse kirkastuu ja suunpielet kääntyvät hymyyn.

“Meillä on täällä Iisalmessa Suomen parhaat opettajat”, Juhani Ahon koulun opettaja Tommi Lehto sanoo. Meillä on Suomen parhaat. Sanoista huokuu vahva me-henki opettajien kesken sekä ylpeys omasta joukosta.

“Me saadaan hyvin koulutusta ja meillä on hyvät välineet opettamiseen. Meillä on myös hyvät välineet jokaiselle oppilaalle”, hän jatkaa.

Näin on. Iisalmessa on panostettu oppimisen välineisiin, sillä jokaisella alaja yläkoulun oppilaalla on käytössään henkilökohtainen tietokone. Pienimpien koululaisten repussa kulkee iPad, isommilla kannettava tietokone.

Iisalmen koulujen edistyksellistä digiloikkaa ovat kaupungin kanssa yhteistyössä olleet mahdollistamassa Olvi-säätiö ja Kauppaneuvos A.E Aminoffin rahasto.

Mutta ei Iisalmi pelkästään tietokoneiden varassa ole. “Meillä on täällä resurssit kohdillaan: oppilaat saavat enemmän opetusta kuin muissa kunnissa keskimäärin”. Iisalmessa jokainen oppilas saa vuosittain kymmenen tuntia enemmän opetusta peruskoulussa kuin muissa kaupungeissa keskimäärin. Koko peruskoulun aikana se tarkoittaa puoli vuotta enemmän opetusta.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole määrä, vaan laatu. Koulurakennuksia uusitaan nykyaikaisiksi, on Kankaan liikuntapuisto tekonurmineen ja halleineen, puhumattakaan uudesta uimahallista, joka valmistuu vuonna 2022.

“Näin liikunnanopettajan kannalta täällä on mahtava olla – liikuntapaikat ja olosuhteet mahdollistavat tosi monipuolisen ja tasokkaan liikunnanopetuksen”.