ValtteriRoivainen.jpg

Iisalmi on ollut tunnettu kauppapaikka jo 1800-luvun puolivälistä lähtien. Tuolloin Kuopion läänin kuvernööri hyväksyi ensimmäiset kauppiaat Iisalmeen ja myönsi luvan järjestää ensimmäiset markkinat. Omaan ideaansa uskovia yrittäjiä on sen jälkeen riittänyt.

On isompia ja pienempiä yrityksiä, mutta menestystarinoita ne ovat kaikki. Jotkut ovat menestyneet toisia paremmin, mutta yritteliäisyyden puutteesta iisalmelaisia ei voi syyttää.

Iisalmelainen autokauppias, vielä alle kaksikymppinen Valtteri Roivainen kiteyttää ajatuksen onnistuneesti. “Kyllä minä olen mieluummin yrittäjä kuin automyyjä. Se on se oman firman pyörittäminen, siihen minulla riittää mielenkiintoa ja motivaatiota. ”Nuorukainen perusti autokauppansa vuosi sitten.

“Jos vaan kovasti haluaa ja uskoo siihen omaan hommaan, siinä voi päästä pitkälle”, yrittäjä sanoo. Yrittäjä. Oman elämänsä herra. Ja ehkä siinä kiinnostaa myös se yrittäjän vapaus. “Minä olen aina ajatellut, että normaali työ, se on sellaista niin kuin oravanpyörässä olisi – siihen minä en halua. Yrittäjänä jokainen työpäivä on erilainen. Sitä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu.

”Nyt meillä on Olvi ja Genelec. Iisalmen apteekki ja JiiVee Automyynti. Ja satoja muita, isoja ja pieniä yrityksiä, joita kaikkia yhdistää yrittäjyys, halu menestyä ja palvella asiakkaita. Kaikki yrittäjät haluavat Valtteri Roivaisen tavoin katsoa, kuinka hyvin saavat sen oman jutun toimimaan.

Ja kuinka hyvin omat siivet kantavat.Siihen Iisalmi antaa erinomaiset mahdollisuudet.