MariaMartikainen.jpg

Iisalmen Luuniemi, kaunis maisema Porovedelle.

Ikkunasta ulos katsoessaan ei arvaisi olevansa puolen kilometrin päässä Iisalmen torilta.

On rauhallista ja hiljaista. Niin hiljaista, että sen voi ihan kuulla ja tuntea. Ei ole suhinaa eikä rätinää - ei vinkunaa, ei roisketta.

Siinä tuntuvassa hiljaisuudessa valmistetaan maailman parhaat kaiuttimet. Kaiuttimet, joilla voi kuulla jopa luonnon hiljaisuuden.

Eri puolilla maailmaa musiikin ammattilaiset ovat kiitelleet, että Genelecin valmistamissa kaiuttimissa on luonnollinen ääni. Se luonnollisuus syntyy Iisalmen Luuniemellä.

”Luonnon arvostus lähtee meillä Genelecillä tämän talon ihmisten arvomaailmasta”, sanoo Maria Martikainen.

Ympäristövastuullisuus on iso asia, jopa elämää suurempi. Tekipä ihmiskunta mitä hyvänsä, teot vaikuttavat aina luontoon. Kyse onkin siitä, kuinka hyvin ihmiskunta ja yritykset ottavat huomioon tekojensa vaikutukset. Genelecillä otetaan.

”Me haluamme tehdä mahdollisimman kestäviä tuotteita ja otamme niiden valmistuksessa luonnon mahdollisimman hyvin huomioon.”

Ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia. Vaikka suuret kansakunnat ja suuret yhtiöt kaukana valtamerten tuolla puolen vaikuttavat maapallon ilmastoon enemmän, meistä jokainen voi pyrkiä toimimaan ympäristövastuullisesti.

Pienetkin teot ratkaisevat. Kuten tiedämme, vain yksi ruotsalainen teinityttö on saanut koko maailman ajattelemaan ilmastonmuutosta. Muutos syntyy pienin askelin. Ympäristövastuullisuus on tärkeää myös Genelecille.

”Se tarkoittaa samalla jatkuvaa toimintatapojen ja ajattelumallien kriittistä tarkastelua ja haastamista”, Maria Martikainen sanoo.