Yleisö valitsi Iisalmen kaupungin 130-vuotisjuhlavuoden teematapahtumat

Iisalmelaiset pääsivät äänestämään, millaisia teematapahtumia he juhlavuodelle halusivat. 130-vuotiaan Iisalmen juhlistamiseen valikoitui viisi eri teemaa, jotka tarjosivat jokaiselle sopivan tavan osallistua juhlintaan.  

Teemoiksi valikoituivat:

  • Lasten ja perheiden Iisalmi
  • Nuorten Iisalmi
  • Seniori Iisalmi
  • Ympäristövastuullinen Iisalmi
  • Kansainvälinen Iisalmi
Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden leivos: PITSILASTUINEN MARJAUNELMA
130 leivos_3.jpgKlikkaa resepti auki yllä olevasta bannerista tai lue se kokonaisuudessaan osoitteesta iisalmi.fi/juhlaleivos.

Reseptin tarina

Pitsilastuinen marjaunelma on marjapiirakkapohjainen leivos, jonka päällä on herkullista kardemummakermaa sekä rapea pitsilastu. Makunsa se saa savolaisille tutuista marjoista: Mansikasta, vadelmasta sekä mustikasta. Luonto ja sen antimet ovat edelleen lähellä iisalmelaisia.

Leivokselleni ilmeen antaa pitsilastu, joka muistuttaa Juhani Ahon mieltymyksestä ohralettuihin. Lastussaan Pikku Liisa Aho kertoo, että hänelle jäi lapsuudestaan ”elinaikainen mieltymys savupirtille tuoksuviin vaatteisiin, ohralettuihin ja palvattuun lihaan”. Samalla lastu liittää leivoksen Ylä-Savon muurinpohjalettuperinteeseen.

Marjaunelma on suunniteltu onnistumaan kotileipureiltakin. Pohja paistetaan isolla, syvällä uunipellillä.

Iisalmelle suunnittelemani leivos maistuu oivallisesti vaikkapa kesäisellä piknikillä. Omat kesävieraani veisin nauttimaan leivoshetkestä Iisalmen kauniiseen luontoon, vaikkapa Kaupunginrantaan. Jos käytössä on pienempi pelti, kannattaa pohja tehdä 2/3 kokoisena virallisesta reseptistä.

Kannustan kaikkia viettämään mukavia, pieniä juhlahetkiä Iisalmen juhlavuoden kunniaksi maukkaan leivoksen ja hyvien ystävien kera!

Terveisin,

Pihla

 
Lisätietoja

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Jarmo Miettinen, 

jarmo.miettinen@iisalmi.fi p. 040 830 2681

Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Marin, 
sanna.marin@iisalmi.fi, p. 040 588 9074

Ajankohtaista