”Elämän peruspilarit paikallaan” -tunnus

Iisalmen kaupungin yhtenäinen visuaalinen ilme on osa viestinnän kehittämishanketta.
Iisalmen kaupungin peruspilarit -logo on otettu käyttöön 1.2.2011.

Logon perusviesti kiteytyy kestäviin ja laadukkaisiin elämässä tarvittaviin peruspilareihin. Pilarit viestivät Iisalmen identiteetistä, historiasta ja tämän päivän vahvuuksista, jotka tarjoavat hyvän elämän edellytykset alueen asukkaille.

  • Elämän peruspilarit paikallaan -tunnuksen punainen pilari ammentaa voimia Iisalmen kulttuuriperimästä sekä historian tapahtumista ja tarinoista.
  • Sininen puolustaa asukkaidensa arvoja ja violetti risteineen symboloi vahvaa ekumeenista perinnettä ja viestii alueen yhteisöllisyydestä.
  • Havunvihreä kertoo maa- ja metsätaloudesta, teollisuudesta sekä luonnon monimuotoisuudesta.
  • Raikas keväänvihreä kuvaa avoimuutta, kehitystä sekä asumista vireässä kaupunkikeskuksessa.
  • Keltainen väri kuvastaa alueen savolaista lämminhenkisyyttä, positiivista mainetta ja sitä elinvoimaa, jota vilkas elinkeinoelämä, satama ja vesistö tuovat mukanaan Iisalmen kaupunkikuvaan.

Tunnuksen jakaa avoin linja, jonka voi nähdä niin rautatienä, kanavana, kaupunkikeskustaa jakavana katuna kuin siltanakin – väylänä kehittyvään ja kasvavaan Iisalmeen.

Iisalmen kaupungin visuaalinen ilme on päivitetty vuoden 2017 alussa. Kaupungin esittelyaineisto uudistetaan ilmeen mukaisesti, kuten esim. käyntikortit, asiakirja- ja lomakepohjat, kirjekuoret, esitteet ja julisteet, powerpoint-esityspohjat, tienvarsimainokset, jne.

Kaupungin yhteistyökumppaneille ja mainostoimistoille graafinen ohjeisto

Graafinen ohjeisto 2017.pdf