YlisipolaHyvärinen.JPG

Peli-Karhulla on Peli-Karhun sydän. Pienellä karhulla pieni, isolla karhulla isompi.

Peli-Karhun sydän sykkii jääkiekolle. Kankaan montussa tunnelma nousee, kun Peli-Karhut kiskovat pelinutun päälle ja luistelevat jäälle.

Mutta entäs sitten, kun pelit pysähtyvät ja jäät sulavat.

"Kaikki lähti oikeastaan liikkeelle maaliskuun 2020 lopussa, kun koronavirus pysäytti tämän yhteiskunnan ja myös meidän toiminnan siinä samalla”, kertoo IPK:n Mika Hyvärinen.Peli-Karhut ovat hyvässä asemassa yhteiskunnassa.

He ovat nuoria ja voimakkaita, ja yhteispelillä kiekko liikkuu kaukalossa mallikkaasti. Vastustajat kunnioittavat. Koronakriisin iskiessä karhun sydän sykähti uuteen asentoon. Karhuluolassa mietittiin, pystyisivätkö he jotenkin auttamaan sellaisia, jotka eivät ole yhtä hyvässä asemassa.

Löytyi uudenlaista yhteispeliä. Löytyi uudenlainen pelikirja.

“Yhteistyössä Olvi-säätiön ja meidän lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa olemme pystyneet auttamaan ja toteuttamaan ruokajakeluja Iisalmen lähialueilla”, Hyvärinen kertoo.

Kentällinen Peli-Karhuja on keväästä alkaen jakanut elintarvikkeita, järjestänyt viriketoimintaa vanhusten henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi sekä hoitanut riskiryhmään kuuluvien apteekki- ja kauppareissuja.

Mukana toiminnassa ovat pelaajat, valmennusjohto ja seuran ylimmät päättäjät. Kaikki, joilla on karhusydän.

“Haluamme kantaa vastuumme urheiluseurana koko seutukunnan hyvinvoinnista. OLVI-säätiön tuki on meille tässä kohtaa mittaamattoman arvokas muutenkin vaikeassa tilanteessa. Koen, että tämä on meille tunnustus jo pitkään jatkuneesta yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta eri muodoissa”, uskoo IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

On pidetty yhtä, on välitetty. Peli-Karhut ovat suurta perhettä.