SaaraKettunen.JPG

Kuinka pitkä matka Iisalmesta on hotelli Hiltoniin Italian Moglianossa tai Pretorian yliopiston kampukselle Etelä- Afrikkaan?

Jos asiaa kysyttäisiin soinlahtelaiselta lämpöpuulta, matka ei ole kovinkaan pitkä. Riippuu siitä, millä matkustaa, lämpöpuu sanoisi.

Iisalmen Soinlahdessa toimiva Oy Lunawood Ltd on maailman suurin lämpöpuun tuottaja, innovatiivinen edelläkävijä ja kansainvälinen markkinajohtaja.

“Me käsittelemme lämmön ja vesihöyryn avulla suomalaisen havupuun kestämään siellä, missä tavallinen puu ei kestä”, sanoo Lunawoodin Saara Kettunen.

Lunawoodin käsittelemää puuta toimitetaan Iisalmesta yli kuuteenkymmeneen maahan eri puolille maailmaa. Kohteet ovat hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää ympäristöystävällisyys ja puurakentaminen.

Venetsiasta vain tunnin ajonmatkan päässä Moglianossa sijaitsevan hotelli Hiltonin julkisivu on verhoiltu Lunawoodin lämpöpuulla. Pretoriassa uusi kampus on viimeistelty Lunawoodin lämpökäsitellystä männystä valmistetuilla aurinkorimoilla.

Samaan joukkoon italialaishotellin ja Pretorian yliopiston kanssa kuuluvat myös hotellit Turkin Belekissä ja Thaimaan Pattayalla, kelluvat luksushuvilat Dubaissa ja palvelutalo Kaskisissa.

Oy Lunawood Ltd lähti liikkeelle nollasta vuonna 2002, mutta jo vajaassa kymmenessä vuodessa siitä kasvoi maailman markkinajohtaja.

Kasvuyritys työllistää Iisalmen tehtaan lisäksi Kaskisten ja Joensuun tuotantolaitoksilla sekä Lahden pääkonttorilla reilut sata henkilöä.

“Lunawoodin henkilöstö on erittäin sitoutunut ja intohimoinen omassa työssään. Teemme tätä lämpöpuuta erittäin suurella ylpeydellä”.