Iisalmen kaupungin jo pysyväksi, kaikkien kaupunkilaisten yhteiseksi kevättempaukseksi muodostunut Siisti Iisalmi -kampanja keskittyy tänäkin vuonna kaupungin yhteiseen siistimiseen toukokuun aikana. Toiveena ja tavoitteena on, että kaikki iisalmelaiset lähtevät haravien ja roskapussien kanssa tarkkailemaan omaa lähiympäristöään. Toki myös kauempana kotikulmilta kulkiessaan voi pitää silmät auki siistimismielessä, ja poimia kauneusvirheenä vihertämään alkavalla ojanpenkalla olevan roskan pois.

Kannustaaksemme kaupunkilaisia siisteystekoihin julistamme kampanjan myötä Siisti Iisalmi –kilpailun ajalle 1.–31.5.2018. Osallistuminen kilpailuun on yksinkertaista:
1. Lähde yksin tai porukalla keräämään roskia ja siistimään ympäristöä
2. Ota kuva ja julkaise se Instagramissa tunnuksella #siistiiisalmi. Profiilin tulee olla julkinen, jotta kuvat näkyvät muille käyttäjille. Kisaan voi ilmoittautua mukaan myös kampanjan sivulla olevalla lomakkeella --> Osallistu kilpailuun

Arvomme kaikkien osallistujien kesken tuotepalkintoja. Arvonta suoritetaan kesäkuun alussa.

Varsinaista Siisti-päivää vietetään lauantaina 26.5.2018 samanaikaisesti puistokirppiksen kanssa.

Siisti Iisalmi -kampanja kannustaa kaikkien kaupunginosien asukkaita talkoilemaan yhdessä siisteyden puolesta Siisti Iisalmi –päivänä. Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset – onhan siisti ja viihtyisä asuinympäristö meidän kaikkien yhteinen asiamme ja ilonaiheemme!

Tuttuun tapaan osana Siisti Iisalmi –kampanjaa Ylä-Savon jätekeskus (Peltomäki) ottaa puhtaat risu- ja haravointijätekuormat ja tavanomaiset, kotitalouksilta asumisessa syntyvät hyötyjätteet maksutta vastaan. Jätekeskus (Peltomäki) on avoinna myös lauantaisin 12.5.2018 ja 26.5.2018 klo 10.00 - 15.00.

Omatoimisten siisteystalkoiden opastus

Kaupungin puistotoimi ohjeistaa asuinalueellanne ympäristön siisteystalkoita. Oppaat tavoittaa seuraavasti: 
- Tarja Ryytty puh. 040 588 9031 (roskat yms.)
- Antti Rytkönen puh. 040 588 9032 (pajukkojen ja risukoiden siistimiset)

Lue puistotoimen ohje puistokummeille ja talkooväelle tästä

Kierrätyksestä ja jätehuollosta löydät tietoa Ylä-Savon Jätehuolto Oy:stä sekä oppaita saat nyt myös kaupungintalon infosta (1.krs).

Ohjeet haittakasvien hävittämiseen.pdf

Alue-emäntä/-isäntä ja puistokummitoiminta

Puistokummit toimivat ydinkeskustan alueella. Kaupunki tarjoaa vapaaehtoisille, puistojen hyvinvoinnista kiinnostuneille mahdollisuuden päästä hoitamaan keskusta-alueen viheralueita. Puistokummit ovat puistojen sydämiä, jotka hoitavat vapaaehtoisesti viheralueita ja siivoavat roskia. Kummit tunnistaa heille annetuista liiveistä.

Alue-emäntä/-isäntä innostaa alueensa asukkaita mukaan yhteisiin siistimistalkoisiin ja muutoinkin pitämään huolta alueen viihtyvyydestä. Alue-emäntä/-isäntä toimii  yhdyshenkilönä asuinalueen ja kaupungin suuntaan.

Kaupunki luovuttaa kulloinkin tarpeelliset välineet mahdollisuuksien mukaan ympäristön hoitoon. Voit täyttää ja lähettää sähköisen ilmoittaumislomakkeen tästä.


 

Siisti Iisalmi -kampanja somessa

Siisti-kaupunki-kampanja.jpg

#siistiiisalmi 

Siisti teko-palkitut


2013
Peltosalmen asukasyhdistys Pegasos
Leena Juntunen

2014
Jordanin alueen talkooporukka
K-Rauta Masa

2015
Riikka-Liisa Kajanus
Maija-Liisa Repo

Siisti teko Palkinto 2015.jpg
15.5.2016 Siisti Iisalmi -kampanja esillä Kevätmessuilla jäähallilla. Messuilla palkittiin vuoden 2015 Siisti teko-palkinto

Siisti teko-kilpailun voittajat (2016):
Jopo-polkupyörä: Tarja Martikainen
Kottikärryt ja roskapihdit: Eija Huttunen
Olvi-juomakassi: Pojat (instagram)
Oluset-lippu: Teija Ronkainen

Siisti Iisalmi-kilpailu v. 2017:
Edvin Laineen koulu 2 A
Partalan koulu
Kati Åhman
Intry
Kangaslammin asukasyhdistys
Anne Repo
Niina Hiltunen
Tiia Mönkkönen
Seija Jääskeläinen