Williwisio eroaa muista iisalmelaisista teattereista siinä, että sen esityksissä ei juuri aikuisia näy – Williwision esiintyjät kun ovat pääasiassa lapsia ja nuoria.

Jo ennen Williwisiota teatteritoiminnannassa mukana ollut Lilli Härmä-Leinonen on nyt ohjannut lapsi- ja nuorisoryhmää vuodesta 2013 lähtien. Williwisio sai vuoden kulttuuriteko-palkinnon vuonna 2014 ja yhden upean tunnustuksen Härmä-Leinonen pokkasi ryhmänsä kanssa alkukesästä Vaasassa.
- Saimme kunniakirjan Teatris 2016 -tapahtumassa. Alan ammattilaiset olivat palautetta antaessaan haltioissaan siitä, kuinka olimme saaneet eri-ikäiset lapset ja nuoret niin toimivaksi ryhmäksi, Härmä-Leinonen sanoo.

Kunniakirjassa tarkkaan ottaen lukee, että Williwision Lumikuningatar -esitys oli ”Toimiva ja vaikuttava kokonaisuus kautta linjan. Esitys, josta välittyi erittäin lahjakkaan ja monitaitoisen ja -ikäisen ryhmän yhteen hiileen puhaltaminen ja toisten kunnioitus. Erityiskiitos peikoille ja ampiaisille.”

Teatris-tapahtumassa kevään 2016 aikana yhteensä 10 aluetapahtumassa esiintyi 140 nuorten teatteriryhmää. Williwisio lähti ensimmäistä kertaa kokeilemaan siipiään ja ne kantoivat heti valtakunnantapahtumaan saakka. Menestys kertoo paljon toiminnan tasosta.
- Oli aika huikeaa saada palautetta alan ammattilaisilta. Varsinkin lapsille ja nuorille esiintyminen isoimmilla areenoilla oli upea kokemus.

Williwisio on mahdollistanut lasten ja nuorten teatteriharrastuksen Iisalmessa vuodesta 2013 alkaen.
Aluksi Ryhmiä oli vain kaksi, mutta vuosi vuodelta ryhmien ja osallistuvien lasten ja nuorten määrä on kasvanut. Nyt heitä on jo lähes 60. Tanssiteatterin toiminta on kasvanut vuosi vuodelta ja ryhmien määrää on lisätty runsaan osanottajajoukon vuoksi. Vuoden 2016 syksyllä teatteria harrastavat Pikkuwelmut, jotka ovat 4-7-vuotiaita, Wallattomat (aloittavien ryhmä) ja Weikeät (edistyneemmät) 7-11-vuotiaita ja Willlikot, jotka ovat 12-18-vuotiaita ja harrastaneet teatteria jo pitempään.
- Lasten ryhmässä ja nuoremmassa joukossa on ollut alusta saakka mukavasti osallistujia. Nyt tänä vuonna on ollut hienoa, että olemme tavoittaneet enemmän nuoria, mutta poikia kaivattaisiin vielä lisää, Härmä-Leinonen iloitsee.

Mukana on toki vanhempiakin, aivan keskenään lapset ja nuoret eivät touhua. Härmä-Leinonen toimii ohjaajana ja lisäksi kokeneemmat nuoret Jenni Kyyriäinen, Nea Vaarasuo, Katariina Ruutala ja Petra Rytkönen toimivat apuohjaajina. Lisäksi tekniikasta, lavasteista, puvustuksesta ja muista tausta-asioista vastaavat teatterin johtokunta ja vanhemmat.
Lasten teatteriharrastuksella ja nuorten ohjaamisella Williwisio täydentää mainiosti iisalmelaisten harrastajateatterien tarjontaa. Se on jatkuvasti uudistuva yhteisö.
- Pyrimme tarjoamana harrastajille mahdollisuuden kehittyä, tutustua muihin saman henkisiin lapsiin ja nuoriin sekä tarjoamme esiintymismahdollisuuksia ja mahdollisuuden toteuttaa unelmia, Härmä-Leinonen kertoo.

Tanssiteatteri WilliWisio ry   

  • Perustettu v. 2013
  • Ohjaajana Lilli Härmä-Leinonen
  • Toimii Iisalmen Ohenmäessä, tukikohtana Ulmalan vanha kunnostettu kansakoulu
  • Iisalmelainen yhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota lapsille, nuorille ja heidän perheilleen monipuolisia aktiviteetteja
  • Yhdistelee toiminnassaan tanssia, teatteri-ilmaisua ja musiikkia.
  • Elämyksellisiä tapahtumia, laadukasta leiritoimintaa, tanssiteatterikoulutusta 3-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille, räätälöityjä kursseja sekä tanssiteatteriesityksiä.
  • Ryhmät harjoittelevat viikoittain liike, tanssi ja teatteri-ilmaisua ikätasoille sopivilla harjoitteilla, jotka huipentuvat keväisin ensi-iltansa saavaan lastennäytelmään Iisalmen kulttuurikeskuksella.
  • Saanut Iisalmen kaupungin Kulttuurin tunnustuspalkinnon vuonna 2014.
  • Yhteystiedot: williwisio@gmail.comWilliWision facebook-sivulle
Williwision teatteritoiminnassa yhdistellään monipuolisesti teatteri-ilmaisua, tanssia ja musiikkia. Myös visusaalisuus on vahvasti mukana.
- Osallistujat pääsevät itse mukana suunnittelemaan ja toteuttamaan esityksien lavasteita, tarpeistoa ja vaatetusta.
Härmä-Leinonen korostaa, että kaikkien mielipiteet otetaan huomioon ja niistä kasataan onnistunut kokonaisuus, jolloin kaikki kokevat omien mielipiteidensä tulleen kuulluksi.
- Williwision vuotuisena ideana on tutustua syksyn aikana tulevan näytelmän teemaan ja tehdä monipuolisesti draamaharjoituksia. Kevään aikana ryhmän harjoittelevat enemmän ja valmistavat teatteriesityksen, jossa lapset ja nuoret näyttelevät. Kaikki mukana olijat ovat mukana esityksessä, Härmä-Leinonen kertoo.
Williwision esitykset syntyvät satumaailmasta. Tähän mennessä esitykset ovat olleet tutut Ihmemaa Oz, Peter Pan ja Lumikuningatar. Seuraava näytelmä on kaikkien rakastama Pieni merenneito.
Teatteriesitys ajoittuu Williwisiolla kevääseen. Sen lisäksi Ulmalan kansantalolla kokoonnutaan leireille.  Leirit painottuvat koululaisten loma-aikaan kesiin, jolloin lapset ja nuoret kokoontuvat seikkailemaan Ulmalan kansantalolla.  Williwisio järjestää myös erilaisia teemallisia ja ohjelmallisia tapahtumia kansantalolla. Suosituin on ollut koko perheen vapputapahtuma, joka järjestetään aina vapunpäivänä.  Tammikuussa alkaa uutena toimintana Williwision ja kuvataidekoulun yhteinen lavastusryhmä. Se kokoontuu Kuvataidekoulun tiloissa Iisalmen Kulttuurikeskuksella perjantaisin kello 16-18.
- Tämä on oiva keino tulla mukaan teatteritoimintaan, vaikka näytteleminen ei tällä hetkellä tuntuikaan omalta jutulta tai jos haluaa kurkistaa syvemmälle teatterin ihmeelliseen maailmaan.
Tutustu Iisalmen kaupungin palveluihin

Iisalmi on samaan aikaan sekä kokoaan suurempi kansainvälisen osaamisen paikka, että ihmisen kokoinen sujuvan arjen kaupunki. Tutustu tarinaamme ja tartu tarjoaamiimme mahdollisuuksiin.

Lue lisää

Iisalmi on elinvoimainen, 22 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Savossa. Vireä, vesistöjen ympäröimä kaupunkimme sijaitsee liikenteellisesti erityisen hyvällä paikalla: olemme pääradan varrella, maantieliikenteen solmukohdassa ja meiltä ehtii alle tunnissa lentokentälle.

Lue lisää

Iisalmen kaupunkiin on muodostunut asuinalue kokonaisuuksia, joilla kaikilla on omat tunnus-merkkinsä, asukkaansa ja historiansa. Iisalmessa on useita tonttivaihtoehtoja rakentamiseen eri puolilla kaupunkia. Löydä asuinalueesi ja oma koti Iisalmesta.

Lue lisää
Videot - Tutustu WilliWision toimintaan