Palvelut

Sourunsalossa on elinvoimainen kyläkoulu, joka tarjoaa turvallisen ja tehokkaan oppimisympäristön lapsille. Kolmiopettajaisella koululla on hyvät opetus- ja liikuntatilat ja ympäröivää luontoa käytetään opetuksessa hyväksi. Oppilaita on 50-60. Koulun kiinteistössä toimii myös yksityinen päiväkoti Ruskolinna. Esiopetus kouluun tuleville on järjestetty Ruskolinnassa. Lapsiperheille alue onkin varsin houkutteleva asuinpaikka.

Kylä tarjoaa kaikenikäisille erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja liikuntaharrastuksiin. Kyläyhdistys on rakentanut mm. laavun ja näkötornin ja ylläpitää pururataa ja valaistua latua sekä jääkiekkokaukaloa. Koulun liikuntasalissa on talviaikaan salivuoroja kyläläisten käytössä. Myös kalastukseen ja marjastamiseen alueen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet. 

Kyläkauppa K-EXTRA Sourunsalon kauppa palvelee kaikkina viikonpäivinä keskellä kylää. Päivittäistavaroiden lisäksi tarjolla on rauta- ja maataloustavaroita. Kaupan yhteydessä toimii maatalouskoneiden realisointikeskus, jossa myydään käytettyjä maatalouskoneita. Kaupan lisäksi kyläläisiä palvelee harvinaisuus, oma myymäläauto.

Kylällä on kaupan lisäksi toistakymmentä eri alan yritystä, mm. matkailupalveluyrityksiä, koneurakoitsijoita, kenttäsirkkeli, metsäkoneyrity, pito -ja ruokapalvelu sekä huonekaluliike. Kylällä asuu myös useita yrittäjiä, joiden yrityksen toimipaikka on kaupungissa.

Aluella kiertää säännöllisesti kirjastoauto sekä kesäisin jäätelöauto. 

Raittiusseura Sarastuksen talo Mäkitupa on vuokrattavissa vaikkapa juhlapaikaksi.

Nopea laajakaistayhteys palvelee sekä yrittäjiä, että kaikkia kyläläisiä.