Harrastusmahdollisuuksia

Iisalmen kaupungin läheisyys antaa mahdollisuuden mitä moninaisimpiin harrastuksiin liikunnasta käden taitoihin ja kulttuuriin.

Myös kylä tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia harrastaa ja virkistyä. Koska järvet ovat lähellä, voi kesäisin virkistyä vesillä ja kalastaa voi vaikka läpi vuoden. Kalastuslupia myyvät kuusi alueen kalastusosakaskuntaa.

Lenkille voi lähetä minne suuntaan vain tai mennä koulun läheisyydessä olevalle pururadalle. Talvisin pururadalla kulkee valaistu latu (2,5 km), ja sen lisäksi pidetään latu auki Mäkituvan nurkalta Kääriänmäelle (edestakaisin 10 km) mikäli mahdollista. Koulun jääkiekkokaukalo on myös kyläläisten käytettävissä. Kesäisin kaukaloon on mahdollisuus laittaa tennisverkko ja sieltä löytyy myös koripallokorit. Koulun maastossa on lisäksi 5 frisbeegolfkoria, joita voi käyttää kouluajan ulkopuolella.

Kääriänmäen näkötornille johtaa Myllypurontieltä noin kilometrin pituinen Tornilenkki. 12-metrisestä tornista on hulppeat näköalat Poroveden yli Iisalmen kaupunkiin. Torni on kunnostettu, mutta jokainen kiipeää aina omalla vastuulla. Reittiohje Kääriänmäen näkötornille: Aja Sourunsalon kaupalta n. 2 km Pielavedelle päin. Käänny vasemmalle Välikyläntielle. (Kotikylä) Aja n. 4 km ja käänny vasemmalle Myllypurontielle. Aja jonkun matkaa (jokunen kilometri), kunnes tien vasemmalla puolen viitta "näkötorni". Auton voi jättää viitan läheisyyteen pienelle levikkeelle. Kävelymatkaa levikkeeltä näkötornille n. 1 km pientä polkua pitkin.

1.9. alkaen on Sourunsalon koulun liikuntasalissa kyläläisille tarjolla ilmaisia salivuoroja. Tulethan aina vuorolle terveenä! Kaudella 2020 - 2021 on käytössä seuraavat vuorot:

PÄIVÄ KLO VUORO

Ke 18.00-19.00           Miesten harrastesähly

  19.00-21.00 Lentopallo

Su 14.00-16.00            Sulkapallo / sekavuoro

                16.00-18.00 Vapaa perhevuoro

18.00-21.00 Lentopallo

 

Maanantaille on lisäksi anottu koululaisvuoro, mikäli vetäjä löytyy. Perjantaina koululla on Kansalaisopiston järjestämä jooga. Ilmoittautuminen ja maksut joogaan Kansalaisopiston kautta.

Uusia vuoroja voidaan anoa ehdotusten mukaan, mikäli vuoroille löytyy vetäjä / vastuuhenkilö. Ota yhteyttä kylätoimikuntaan, mikäli sinulla on ideoita. 

 

Raittiusseura Sarastuksen kotipaikka on myös Sourunsalossa. Yhdistykseltä voi kysellä lisätietoja toiminnasta. Tietoa löytyy myös Yhdistykset ja järjestöt-sivulta.