Harrastusmahdollisuuksia

Iisalmen kaupungin läheisyys antaa mahdollisuuden mitä moninaisimpiin harrastuksiin liikunnasta käden taitoihin ja kulttuuriin.

Myös kylä tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia harrastaa ja virkistyä. Koska järvet ovat lähellä, voi kesäisin virkistyä vesillä ja kalastaa voi vaikka läpi vuoden. Kalastuslupia myyvät kuusi alueen kalastusosakaskuntaa.

Lenkille voi lähetä minne suuntaan vain tai mennä koulun läheisyydessä olevalle pururadalle. Talvisin pururadalla kulkee valaistu latu (2,5 km), ja sen lisäksi pidetään latu auki Mäkituvan nurkalta Kääriänmäelle (edestakaisin 10 km) mikäli mahdollista. Koulun jääkiekkokaukalo on myös kyläläisten käytettävissä. Kesäisin kaukaloon on mahdollisuus laittaa tennisverkko ja sieltä löytyy myös koripallokorit. Koulun maastossa on lisäksi 5 frisbeegolfkoria, joita voi käyttää kouluajan ulkopuolella.

Kääriänmäen näkötornille johtaa Myllypurontieltä noin kilometrin pituinen Tornilenkki. 12-metrisestä tornista on hulppeat näköalat Poroveden yli Iisalmen kaupunkiin. Torni on kunnostettu, mutta jokainen kiipeää aina omalla vastuulla. Reittiohje Kääriänmäen näkötornille: Aja Sourunsalon kaupalta n. 2 km Pielavedelle päin. Käänny vasemmalle Välikyläntielle. (Kotikylä) Aja n. 4 km ja käänny vasemmalle Myllypurontielle. Aja jonkun matkaa (jokunen kilometri), kunnes tien vasemmalla puolen viitta "näkötorni". Auton voi jättää viitan läheisyyteen pienelle levikkeelle. Kävelymatkaa levikkeeltä näkötornille n. 1 km pientä polkua pitkin.

Koulun pururadan läheisyydessä Metelinmäellä (n. Herdin kallio) on kyläläisten käytössä laavu ja tulipaikka. Laavulle pääsee pururataa pitkin koululta, Huotarintieltä ja Konkelontieltä. Kyläläisten käytössä on myös Huotarin Erämiesten Pajamaja Huotarintien läheisyydessä (n. Huotarintie 560) sekä Iisalmen kaupungin Kihlovirralle rakentama vesillelaskupaikka tulipaikkoineen. Muistathan aina jättää paikat siistiksi seuraaville tulijoille.  

1.9. alkaen on Sourunsalon koulun liikuntasalissa kyläläisille tarjolla ilmaisia salivuoroja. Tulethan aina vuorolle terveenä! Kaudella 2020 - 2021 on käytössä seuraavat vuorot:

PÄIVÄ KLO VUORO

Ma Koululaisten sähly

Ke 18.00-19.00           Miesten harrastesähly

 To 19.30-21.00 Lentopallo

Su 14.00-16.00            Sulkapallo / sekavuoro

                16.00-18.00 Vapaa perhevuoro

18.00-21.00 Lentopallo

 

Keskiviikkona on mahdollisuus saada vuoro klo 19 - 21, mikäli vetäjä ja porukka jollekin lajille löytyy. Perjantaina koululla on Kansalaisopiston järjestämä jooga. Ilmoittautuminen ja maksut joogaan Kansalaisopiston kautta.

Uusia vuoroja voidaan anoa ehdotusten mukaan, mikäli vuoroille löytyy vetäjä / vastuuhenkilö. Ota yhteyttä kylätoimikuntaan, mikäli sinulla on ideoita.