Harrastusmahdollisuuksia

Iisalmen kaupungin läheisyys antaa mahdollisuuden mitä moninaisimpiin harrastuksiin liikunnasta käden taitoihin ja kulttuuriin.

Myös kylä tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia harrastaa ja virkistyä. Koska järvet ovat lähellä, voi kesäisin virkistyä vesillä ja kalastaa voi vaikka läpi vuoden. Kalastuslupia myyvät kuusi alueen kalastusosakaskuntaa.

Lenkille voi lähetä minne suuntaan vain tai mennä koulun läheisyydessä olevalle pururadalle. Talvisin pururadalla kulkee valaistu latu (2,5 km), ja sen lisäksi pidetään latu auki Mäkituvan nurkalta Kääriänmäelle (edestakaisin 10 km) keliolojen mukaan. Koulun jääkiekkokaukalo on myös kyläläisten käytettävissä. Kesäisin kaukaloon on mahdollisuus laittaa tennisverkko. Koulun maastossa on myös 5 frisbeegolfkoria, joita voi käyttää kouluajan ulkopuolella.

Kääriänmäen näkötornille johtaa Myllypurontieltä noin kilometrin pituinen Tornilenkki. 12-metrisestä tornista on hulppeat näköalat Poroveden yli Iisalmen kaupunkiin. Torni on kunnostettu syksyllä 2015, mutta jokainen kiipeää aina omalla vastuulla. Reittiohje Kääriänmäen näkötornille: Aja Sourunsalon kaupalta n. 2 km Pielavedelle päin. Käänny vasemmalle Välikyläntielle. (Kotikylä) Aja n. 4 km ja käänny vasemmalle Myllypurontielle. Aja jonkun matkaa (jokunen kilometri), kunnes tien vasemmalla puolen viitta "näkötorni". Auton voi jättää viitan läheisyyteen pienelle levikkeelle. Kävelymatkaa levikkeeltä näkötornille n. 1 km pientä polkua pitkin.

Syys - Huhtikuun ajan on Sourunsalon koulun liikuntasalissa kyläläisille tarjolla ilmaisia salivuoroja. Kaudella 2020 - 2021 on anottu seuraavat vuorot:

PÄIVÄ KLO VUORO

Ma 17.00-18.00 Koululaisten sählykerho

Ke 18.00-19.00           Miesten harrastesähly

  19.00-21.00 Lentopallo

Pe 18.00-19.30 Jumppa/jooga/kehonhuolto tms. 

Su 14.00-16.00            Sulkapallo / sekavuoro

                16.00-18.00 Vapaa perhevuoro

18.00-21.00 Lentopallo

Uusia vuoroja voidaan anoa ehdotusten mukaan, mikäli vuoroille löytyy vetäjä / vastuuhenkilö. Ota yhteyttä kylätoimikuntaan, mikäli sinulla on ideoita. 

 

Raittiusseura Sarastuksen kotipaikka on myös Sourunsalossa. Yhdistykseltä voi kysellä lisätietoja toiminnasta. Tietoa löytyy myös Yhdistykset ja järjestöt-sivulta.