Osallistu juhlavuoden huikeaan arvontaan – anna rakkauden maistua Iisalmessa!
Iisalmi_nostokuva.jpg

Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden 2021 kunniaksi Iisalmessa järjestetään rakkaudentäyteinen arvonta, jossa palkintona on 12 upeaa Iisalmen seudun paikallisen ravintolan illallista kahdelle. Illalliselle voi ottaa mukaan kenet tahansa, jolle haluaa osoittaa arvostusta tai hellyyttä – puolison, ystävän, sukulaisen, työtoverin tai vaikkapa aina auttavaisen naapurin.

Iisalmen kaupunki sekä kaupungin vetovoimabrändit By Iisalmi ja Iisalmi ja tienoot tarjoavat juhlavuotena 2021 teemaillallisia Iisalmen kiinnostavissa ja tunnelmallisissa ravintoloissa. Illallinen katetaan tarjolle joka kuukausi eri ravintoloissa ja erilaisten elämysten äärellä – jokaiselle kuukaudelle on suunniteltu oma, ihastuttava kattauksensa vaihtuvassa ravintolassa.

Lue lisää ja osallistu osoitteessa: https://lovebyiisalmi.fi
Seuraa, tykkää ja kommentoi Facebook postauksiamme osoitteessa: https://www.facebook.com/MinunIisalmeni  sekä https://www.facebook.com/iisalmijatienoot
Iisalmen kaupunki juhlii 130-vuotissyntymäpäiviään vuonna 2021

Toivomme, että juhlavuodesta tulee kaupunkilaisia osallistava ja yhteisöllinen!

Iisalmi tunnetaan ainutlaatuisena osaamisen paikkana, jossa syntyy päivittäin pieniä ja suuria ihmeitä. Iisalmen ihmeet syntyvät yhdessä tekemällä. Tehdään yhdessä juhlavuodestamme koko vuoden kestävä kavalkadi, joka juhlistaa yhteistä osaamistamme, ja josta syntyy hyvinvointia ja onnellisuutta koko kaupungillemme sekä kaikille juhlavuoden tapahtumissa vieraileville!

Toivomme
 teiltä kaikilta raikkaita ja riemukkaita ideoita,  iisalmelaista osaamista ja yrittämisen perinnettä juhlistavia tekoja, tempauksia tai tapahtumia juhlavuodelle ajoitettuina. Teot voivat olla pieniä tai suuria, ja tempaukset suoraan vaikkapa yritysten omaan toimintaan liittyviä, ei liian kankeita toteutuksia – esimerkiksi yhteisön oman tuotteen nimeämisiä #iisalmi130 –kunniaksi, tai juhlavuoden erikoispakkauksia ja tarjouskampanjoita!

Pistäkäähän tuulemaan ja ideoikaa tuotteita, joita iisalmelaiset voivat juhlavuoden aikana yrityksistämme hankkia, tai tempauksia ja tapahtumia, joihin he voivat osallistua! 
Kaikkien juhlavuoteen osallistuvien yhteiseen käyttöön on tarjolla Iisalmi 130 vuotta –tunnukset, joista löytyy lisätietoa www.iisalmi.fi/juhlavuosi -sivulta. Samalle sivulle voitte ilmoittaa myös oman tempauksenne,  ja somessa kannattaa juhlavuoteen liittyviin postauksiin liittää hashtag #iisalmi130 .

Logot ja elementit käyttöönne, lisätietoa tästä linkistä. 
Yleisö valitsi Iisalmen kaupungin 130-vuotisjuhlavuoden teematapahtumat

Juhlavuoden teematapahtumissa luvassa mm. Ihanien Ipanoiden Iisalmea ja Iisalmi sitsejä

Iisalmen 129-vuotismerkkipäivänä 20.10.2020 julkistettiin, miten iisalmelaiset haluavat juhlistaa tulevaa Iisalmen 130-vuotisjuhlavuotta. Iisalmelaiset nimittäin pääsivät syksyn aikana äänestämään kaupungin järjestämässä teematapahtumaäänestyksessä ehdotetuista teematapahtumista parhaita - sellaisia, joissa he haluaisivat juhlia yhdessä, rennosti ja osallistuen, ja tietysti vauvasta vaariin. Ääniä kertyi yhteensä 779.

Jo keväällä Iisalmen kaupunki pyysi iisalmelaisia ideoimaan teematapahtumia viidessä eri teemassa, jotta juhlavuodesta tulisi kaikkia kaupunkilaisia osallistava ja yhteisöllinen. Saaduista tapahtumaehdotuksista Iisalmi 130-juhlavuoden ohjausryhmä valitsi yleisöäänestykseen kaksi tapahtumaa jokaisesta viidestä teemasta, ja suuri yleisö valitsi juuri päättyneessä äänestyksessä jokaisesta teemasta yhden, juhlavuoden tapahtumatukea saavan tapahtuman. Tavoitteena tässä prosessissa oli se, että saadaan aikaan juhlavuosi, joka tarjoaa jokaiselle sopivan tavan juhlia 130-vuotiasta Iisalmea.

Tutustu teematapahtumiin tällä sivulla!

Iisalmen kaupunki toivoo, että tulevasta juhlavuodesta tulee välitön, koko vuoden kestävä kavalkadi, joka juhlistaa iisalmelaista elämäntapaa ja osaamista. 
Juhlavuodelle voi edelleen kehitellä uusia tapahtumia ja tempauksia, ja hakea tapahtumatukea Iisalmen kaupungin yleisen tapahtumatukihaun kautta. 

Lisätietoja tapahtumatuesta: www.iisalmi.fi/avustukset

Lisätietoa kaupungin tapahtumatiloista ja mainospaikoista: www.iisalmi.fi/teetapahtuma
Sosiaalisen median aihetunnisteet: #iisalmi130 #byiisalmi #tehdäänihmeitäyhdessä #osaamisenpaikka #iisalmijatienoot #iisalmiregion

Lisätietoja:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Jarmo Miettinen, 
jarmo.miettinen@iisalmi.fi p. 040 830 2681

Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Marin, 
sanna.marin@iisalmi.fi, p. 040 588 9074

Juhlavuoden teematapahtumat
apahtuma: Ihanien Ipanoiden Iisalmi 130 v
Järjestäjä: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy
Ajankohta: 12.11.2021

Tapahtuman kuvaus:
Tapahtuma on lapsia ja perheitä osallistava, ja kannustaa sukupolvien väliseen yhteistyöhön ja yhteisöllisyyteen. Opiskelijaryhmät jalkautuvat päiväkoteihin sekä kouluihin keräämään tarinoita lapsuudesta Iisalmessa. Tarinat on tarkoitus kerätä kahdesta eri näkökulmasta.

Tarinoita kerätään isovanhempien /iäkkäämpien ihmisten Iisalmesta teemalla "Millaista lapsuus/perheiden arki on ollut 130v Iisalmessa aikaisemmin?". Toisena teemana lapsia innostetaan kertomaan millaista elämä on tällä hetkellä Iisalmessa. Tarinat kerätään pe 12.11.2021 mutta tapahtumaa valmistellaan ja suunnitellaan yhteistyökumppaneiden toiveet ja tarpeet huomioiden jo alkuvuodesta 2021 alkaen. Hyödynnämme tapahtumassa digitaalista tarinankerrontaa, joka yhdistää kulttuuriperinteen näkökulmasta tärkeän tarinankerrontataidon ja tieto- ja viestintäteknologian keinot. Menetelmän avulla luodaan kertomuksia, joissa yhdistellään omaa puhetta, visuaalista materiaalia (valokuvia, piirroksia) ja esimerkiksi musiikkia. Lopputuloksena on noin 2-5 minuuttisia digitaalisia esityksiä, jotka tulevat kaikkien nähtäville. 
 
Tapahtuma: Iisalmi-sitsit
Järjestäjä: Joukko iisalmelaisia nuoria aikuisia
Ajankohta: alustava päivämäärä 3.7.2021

Tapahtuman kuvaus:
Moni täysi-ikäistynyt nuori aikuinen joutuu jättämään Iisalmen korkeakouluopintojen takia. Iisalmella on kuitenkin paikka monen kaupungista lähteneen sydämessä. Kotiseudulle palataan usein loma-aikana, jolloin oman ikäluokan edustajat ovat kaupungissa myös. Tapahtuman ideana on tuoda Iisalmeen korkeakoulumaailmasta tuttua opiskelijakulttuuria, juhlia Iisalmen 130-vuotista historiaa ja nauttia hyvästä seurasta. Koska myös Iisalmi on opiskelijakaupunki, tapahtumalla luodaan yhteyksiä ja yhteistyötä muihin opiskelijakaupunkeihin. Tapahtuma on ikään kuin entisten ja nykyisten iisalmelaisten kokoontuminen, jossa voidaan mahdollistaa uusien verkostojen muodostumista niin vapaa-ajan kuin moniammatillisen työnkin näkökulmasta. Sitsit on pohjoismainen akateeminen pöytäjuhla, joissa syödään, lauletaan lauluja ja pidetään puheita. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta sitseistä.
 
Tapahtuma: Ihmeen hyvää ikäihmisille-viikko
Järjestäjä: Ylä-Savon Vakka ja muut mukana olevat yhdistykset (8)
Ajankohta: 3.-10.10.2021

Tapahtuman kuvaus:
Ihmeen hyvää ikäihmisille- viikolla viemme Iisalmen kaupungin 130- vuotisjuhlan eri puolille Iisalmea sinne, missä ikäihmiset asuvat ja elävät. Järjestämme ikäihmisille erilaisia kohtaamisenpaikkoja mm. kirjastoautossa, paliliikenteessä sekä eri puolilla Iisalmea.  Viikon aikana toteutamme erilaisia toimintatuokioita mm. liikuntahetkiä, kulttuuriesityksiä musiikkituokioita, oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen sekä kaupungin esteettömyyden ja saavutettavuuden kehittämiseen liittyvää toimintaa. Toimintatuokiot toteutetaan ostopalveluna ja yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa.
 
Tapahtuma: Yes, we all need hope! -konsertit
Järjestäjä: Iisalmen Kalevalakuoro ry, Nuorisokuoroyhdistys Allegro ry
Ajankohta: 9.10.2021

Tapahtuman kuvaus:
Yhteiskonsertin yhteydessä järjestetään muita ympäristöteemaan sopivia oheistapahtumia. Yhteiskonsertin keskeisinä esiintyjinä ovat kolme iisalmelaista kuoroa: Lapsikuoro Allegretto, Nuorisokuoro Allegro ja Iisalmen Kalevalakuoro. Lisäksi lavalla nähdään säestäjiä sekä mahdollisesti tanssiesityksiä ja taustalla valokuva- ja videotaidetta.  
Konsertin ohjelmisto liittyy ympäristönsuojeluun, ilmastonmuutokseen, ilmastoahdistukseen mutta ennen kaikkea toivoon hyvästä elämästä myös tulevaisuudessa. Konsertin nimi "Yes, we all need hope" tulee ruotsalaisen ilmastoaktivistin Greta Thunbergin tekstiin sävellelystä kuoroteoksesta, joka konsertissa esitetään. 
Konsertin yhteydessä järjestetään aiheeseen liittyvää oheisohjelmaa, joista osan kuorot organisoivat itse, mutta mielellään yhteistyötä tehdään myös paikallisten muiden järjestöjen kanssa mm. teemaan sopivan näyttelyn toteuttamiseksi kulttuurikeskuksella. Myös ympäristöteemaan sopiva yritysyhteistyö tapahtuman ympärillä sopii kuoroille hyvin. 
 
Tapahtuma: Yrittävä Iisalmi - Entrepreneurial Iisalmi
Järjestäjä: Iisalmen Yrittäjät ry
Ajankohta: elo-syyskuu 2021
 
Tapahtuman kuvaus:
Yrittävä Iisalmi - Entrepreneurial Iisalmi on alueellisesti iso messutapahtuma, jossa modernit kansainväliset yritykset sekä niiden palveluiden tuottajat ja muut aktiiviset toimijat antavat kuvan modernista ja toimivasta Iisalmesta työ- ja asuinpaikkana. Esillä on upea kattaus seudun yritystarjonnasta, jonka lisäksi mukaan kutsutaan ystävyyskaupunkien vastaavan yrittäjäorganisaation kautta yrityksiä/pienyrityksiä osallistumaan tapahtumaan omilla osastoillaan.
Yritykset ja yrittäjyys ovat kuntalaisten tulolähde. Näkyvyys tapahtumassa lähentää asukkaita sekä yrityksiä ja yrittäjiä, ja kannustaa yrittäjyyteen. Samalla edistetään entisestään verkostoitumista, onhan tapahtuma matalan kynnyksen tilaisuus luoda uusia yritysyhteyksiä ulkomaisten yritysten kanssa. Koulutustapahtumien teemana ovat mm. vienti/kansainvälinen kauppa sekä yrittäjien jaksaminen.
 
Ajankohtaista
Näyttely juliste_printti.jpg
16.4.2021

Iisalmen kuvataidekoulun ja Iisalmen kameraseuran Lasten ja nuorten valokuvauskerho aloitti toimintansa marraskuussa 2020. Toimintaa ovat tukemassa Iisalmen kuvataidekoulu sekä Itä-Suomen aluehallintovirasto. Talven aikana valokuvauskerhossa on opeteltu erilaisia kuvaustekniikoita ja perehdytty ilmaisun moninaisiin keinoihin. Kuvausaiheiden keskiössä on ollut Iisalmen keskusta ja sen rakennukset, joten luonteva paikka teosten esittelylle on niin ikään keskustassa: Lasten ja nuorten valokuvauskerhon näyttely avautuu tänään 16.4.2021 Iisalmen torin screenillä ja Facebookissa. #kuvaankeskustaa –näyttely on samalla Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden onnitteluteko. ​

Kätfishin By Iisalmi -biisin ensiesitys Tampereella maaliskuussa 2020. .jpg
24.3.2021

Tyylilaji on vapaa Iisalmen hakiessa juhlavuoden biisikisan kautta uutta nimikkokappaletta jatkumona viimevuotiselle Kätfish-yhtyeen kanssa yhteistyössä tuotetulle ”Haluun tehä sun kaa ihmeitä” –kappaleelle. Millainen on Ihmeiden Iisalmi ja miten se soi? Onko se punk, onko se pop, vai 100% rock, kuten viimevuotisessa markkinointikampanjassa Radio Rockin korporaatio totesi – se on nyt kisaan osallistuvien tulkittavissa.

30.12.2020

Kysyimme Iisalmen kaupungin johdolta, mitä he ajattelevat 130-vuotiaasta Iisalmesta: mitä juhlimme, kun juhlimme 130-vuotiasta Iisalmen kaupunkia, mitä haasteita ja erityisiä ”osaamisen paikkoja” heidän työpöydillään on tulevana vuotena, ja mitä he ajattelevat Iisalmen seudun vahvuudeksi mielletystä yhteistyön perinteestä. Samalla haastamme kaikki iisalmelaiset pohtimaan oman kotikaupunkinsa merkitystä.

Kaikki uutiset
Juhlavuoden tapahtumat
dia4_seniori-iisalmi.jpg
3.10.2021–10.10.2021

Ihmeen hyvää ikäihmisille- viikolla viemme Iisalmen kaupungin 130- vuotisjuhlan eri puolille Iisalmea sinne, missä ikäihmiset asuvat ja elävät. Järjestämme ikäihmisille erilaisia kohtaamisenpaikkoja mm. kirjastoautossa, paliliikenteessä sekä eri puolilla Iisalmea.

dia5_ympäristövastuullinen iisalmi.jpg
9.10.2021

Yhteiskonsertin yhteydessä järjestetään muita ympäristöteemaan sopivia oheistapahtumia. Yhteiskonsertin keskeisinä esiintyjinä ovat kolme iisalmelaista kuoroa: Lapsikuoro Allegretto, Nuorisokuoro Allegro ja Iisalmen Kalevalakuoro. Lisäksi lavalla nähdään säestäjiä sekä mahdollisesti tanssiesityksiä ja taustalla valokuva- ja videotaidetta.  

10.11.2021

By Iisalmi –juhlaseminaari 10.11.2021 - Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden huipentava elinkeinoelämän verkostoitumistapahtuma ja kautta aikain viides Iisalmen brändiseminaari.

Kaikki tapahtumat
Edellinen 1 2 3Seuraava
Lisää tapahtuma

400x225_juhlavuosibanneri.jpg