Ajankohtaista
Nosto silhuetti 400 x 225.jpg
15.9.2020

Iisalmen kaupunki juhlii vuonna 2021 130-vuotista kaupunkitaivaltaan. Heti Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden suunnittelun alussa oli selvää, että juhlimistavoista pitää päättää yhdessä ja kuntalaisia osallistaen. Ensin haettiin teematapahtumaehdotuksia, ja juhlavuoden ohjausryhmän valittua niistä parhaat, annetaan nyt iisalmelaisten äänestämällä viimeistellä valinnat. Yleisöäänten perusteella valitaan viisi erilaista teematapahtumaa, joiden myötä koko kaupunki juhlii vauvasta vaariin – yhdessä!

Kaikki uutiset
Iisalmen kaupunki juhlii 130-vuotissyntymäpäiviään vuonna 2021

Juhlitaan yhdessä 130-vuotiasta Iisalmea – asukkaat päättävät miten juhlitaan!

Toivomme, että juhlavuodesta tulee kaupunkilaisia osallistava ja yhteisöllinen - siksi aloitammekin sen suunnittelun yhdessä teidän kanssanne, iisalmelaiset!
Iisalmi tunnetaan ainutlaatuisena osaamisen paikkana, jossa syntyy päivittäin pieniä ja suuria ihmeitä. Iisalmen ihmeet syntyvät yhdessä tekemällä. Tehdään yhdessä juhlavuodestamme koko vuoden kestävä kavalkadi, joka juhlistaa yhteistä osaamistamme, ja josta syntyy hyvinvointia ja onnellisuutta koko kaupungillemme sekä kaikille juhlavuoden tapahtumissa vieraileville!

 

400x225_juhlavuosibanneri.jpg
Äänestä juhlavuoden suosikkitapahtumaasi

Iisalmen kaupunki juhlii  vuonna 2021 130-vuotista kaupunkitaivaltaan. Heti Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden suunnittelun alussa oli selvää, että juhlimistavoista pitää päättää yhdessä ja kuntalaisia osallistaen. Ensin haettiin teematapahtumaehdotuksia, ja juhlavuoden ohjausryhmän valittua niistä parhaat, annetaan nyt iisalmelaisten äänestämällä viimeistellä valinnat. Yleisöäänten perusteella valitaan viisi erilaista teematapahtumaa, joiden myötä koko kaupunki juhlii vauvasta vaariin – yhdessä! 


Aiemmin tänä vuonna pyysimme iisalmelaisia ideoimaan teematapahtumia viidessä eri teemassa, jotta juhlavuodesta tulisi kaikkia kaupunkilaisia osallistava ja yhteisöllinen. Nyt Iisalmi 130-juhlavuoden ohjausryhmä on valinnut yleisöäänestykseen kaksi tapahtumaa jokaisesta teemasta, ja näistä suuri yleisö saa valita äänestämällä jokaisesta teemasta yhden, juhlavuoden tapahtumatukea saavan tapahtuman. Yhdessä siis valitsemme viisi juhlavuoden tapahtumaa, jotka tarjoavat jokaiselle sopivan tavan juhlia 130-vuotiasta Iisalmea. Nyt on aika osallistua ja vaikuttaa.

Kannustamme jokaista iisalmelaista ja seudulla vierailevaa äänestämään omaa tapahtumasuosikkiaan kahdesta tarjolla olevasta vaihtoehdosta jokaisessa viidessä teemassa.
Samalla voit osallistua arvontaan, jossa palkintona on iisalmelaisen sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen Iisalmi-piirroksella koristettuja tuotteita.

MISSÄ JA MILLOIN VOI ÄÄNESTÄÄ JA OSALLISTUA ARVONTAAN? 
Äänestäminen on mahdollista verkossa oheisen QR-koodin kautta.
Lisäksi äänestäminen on mahdollista myös Iisalmen kaupungintalon ja Kulttuurikeskuksen i-Pointeissa sekä Iisalmen uimahallilla, joissa on tarjolla paperisia äänestys- ja arvontalomakkeita.
Äänestysaika on 15.9. – 15.10.2020. Arvonta suoritetaan 31.10.2020 mennessä ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Ehdolla olevat tapahtumat:

Lasten ja perheiden Iisalmi –teema
Tapahtuma: Ihanien Ipanoiden Iisalmi 130 v
Järjestäjä: Savonia-ammattikorkeakoulu Oy
Tapahtuma: Suuri pomppulinna -tapahtuma
Järjestäjä: Iiden ry

Nuorten Iisalmi -teema
Tapahtuma: SavasRock
Järjestäjä: Savas Säätiö
Tapahtuma: Iisalmi-sitsit
Järjestäjä: Joukko iisalmelaisia nuoria aikuisia

Seniori-Iisalmi –teema
Tapahtuma: Seniori-Iisalmi
Järjestäjä: Eläkeliiton Iisalmen yhdistys ry (+ kaksi muuta eläkeläisjärjestöä)
Tapahtuma: Ihmeen hyvää ikäihmisille-viikko
Järjestäjä: Ylä-Savon Vakka ja muut mukana olevat järjestöt

Ympäristöystävällinen Iisalmi –teema
Tapahtuma: Yes, we all need hope! -konsertit
Järjestäjä: Iisalmen Kalevalakuoro ry
Tapahtuma: Asumisen vuosikymmenet Iisalmessa
Järjestäjä: Iisalmen Omakotiyhdistys ry

Kansainvälinen Iisalmi –teema
Tapahtuma: Taidenäyttely Iisalmi-Pecel 15 -vuotisjuhlan merkeissä
Järjestäjä: Ylä-Savon Suomi-Unkari seura ry
Tapahtuma: Yrittävä Iisalmi - Entrepreneurial Iisalmi
Järjestäjä: Iisalmen Yrittäjät ry

Lisätietoja:

Matkailu- ja markkinointiasiantuntija Jarmo Miettinen, 
jarmo.miettinen@iisalmi.fi p. 040 830 2681
Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Marin, 
sanna.marin@iisalmi.fi, p. 040 588 9074

Juhlavuoden tapahtumaäänestys 2020.png
Skannaa tai klikkaa äänestämään!

 
Osallistava ja yhteisöllinen juhlavuosi – inspiroidu tästä!