Iisalmen pienet ihmeet – Herkkukierteet

Iisalmen pienet ihmeet ovat helppoja ja herkullisia jauhelihakierteitä, jotka yhdistävät yhdessä tekemisen, läheisten piristämisen sekä herkullisen välipalahetken. 

Jauhelihakierteet valmistetaan muffinivuokiin, joista ne on helppo ja siisti tarjoilla. Nämä ovat myös kiva vieminen vierailuille.

Eri täytevaihtoehdoilla saat vaihtelua reseptiin

Parasta tässä reseptissä on, että täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain, mistä itse tykkää! Esimerkiksi pizzasta tutut juustoraaste, jauheliha ja kinkku sopivat mainiosti.

Tuoreista aineksista paprika sopii täytteeseen ja härkiksestä saa oivallisen vaihtoehdon kasvisversioon! Perinteisen tomaattikastikkeen korvaa aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto ja lopputuloksen viimeistelee pizzamauste. Vaikka raaka-aineet ovat yksinkertaisia, löytyy näistä suolaisista herkuista runsaasti makua. 

Jauhelihakierteiden valmistuksessa on hyvä mahdollisuus tukea paikallisia yrittäjiä käyttämällä lähellä tuotettuja raaka-aineita. Pihla Sallinen käytti valmistuksessa Pesolan Pihvilihan karkeaa jauhelihaa.

Leivontahaaste #byiisalmi #metsävadelma

Pihla Sallinen haastaa teidät kaikki ilahduttamaan läheisiänne Iisalmen Pienillä Ihmeillä, helpoilla leivonnaisilla, joissa maistuu rakkaus ja välittäminen. Iisalmen kaupunki arpoo yhteensä 10 leivonta-aiheista tuotepakettia leivoskuvia #byiisalmi #metsävadelma -hashtageilla Instagramissa postanneiden kesken.

Tuotepaketissa on mm. muffinivuokia, jotka sopivat juuri tämän reseptin leipomiseen. Palkintoja arvotaan postaajien kesken 28.2.2022. (Instagram ei ole mukana arvonnassa).

{Kuva(type:Image;required:False;w:90;)}

Minulle yhteisistä ruokahetkistä nousee mieleen pizzan valmistaminen yhdessä perheen kanssa, jolloin kaikki osallistuvat ruoan tekemiseen. Tästä muistosta syntyi idea jauhelihakierteisiin, jotka on helppo valmistaa yhdessä esimerkiksi lasten kanssa.

- Pihla Sallinen
Iisalmen pienet ihmeet – Herkkukierteet

Valmistusaika: 45 - 60 minuuttia

Määrä: Noin 30 kpl

 

Resepti

500 g (5 levyä) torttutaikinaa (myös voitaikina käy)

200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa

250 – 300 g jauhelihaa

170 g juustoraastetta pizzamaustetta

+ jauhelihan maustamiseen esimerkiksi suolaa, mustapippuria ja jauhelihamaustetta sekä paistamiseen öljyä

+ koristeluun tuoretta basilikaa

  • Ota taikinalevyt sulamaan hyvissä ajoin, jotta kaulinta on helpompaa.
  • Paista jauheliha ja mausta haluamillasi mausteilla.
  • Kaulitse taikinalevyt noin 25 cm pitkiksi ja noin 10 cm korkeiksi. Levitä päälle tuorejuustoa. Ripottele päälle paistettua jauhelihaa sekä juustoraastetta. Viimeistele pizzamausteella.
  • Kääri tiukalle rullalle lyhyemmästä sivusta alkaen ja leikkaa epätasaiset reunapalat pois. Leikkaa rulla noin 1,5 cm paloiksi ja aseta kiekot kaksinkertaisiin muffinivuokiin.
  • Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10 – 15 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat saaneet väriä pintaan.
  • Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.
  • Tarjoile esimerkiksi välipalana tai ilahduta tuttavia suolaisilla herkuilla!

Vinkkejä!

Epätasaiset reunapalat kannattaa paistaa myös, jotta hävikiltä vältytään.

Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenitonta torttu- tai voitaikinaa.

Kasvisversio onnistuu käyttämällä vegaanista torttu- tai voitaikinaa, sekä täytteessä esimerkiksi härkistä ja paprikaa, vegaanista levitettä ja kasvipohjaista juustoraastetta.

IMG_8717.jpg
IMG_8720.jpg
IMG_8793.jpg

Katso Pihlan ohje herkkukierteiden tekoon videolta: