Yläsavolaisten yritysten kesäinen KauppaKärry-kiertue

KauppaKärryn kesäkiertue

KauppaKärry on yläsavolaisten ennakkoluulottomien mikroyrittäjien kesäkiertue, joka aloittaa matkansa valtakunnalliselta Olemisen vapaus -yhteiskiertueesta ja jatkaa sen jälkeen läpi kesän lähialueen tapahtumissa. Kiertueella vetonaulana toimii yritysten yhteinen liikkuva esittely- ja myymäläkärry paikallisine tuotteineen, palveluntarjoajineen ja herkkuineen.

 KauppaKärryssä ovat mukana korubrändi Anna’s Darling Ky, kahvila-ravintola Iltalypsy Oy, JP Studiokeramiikka Oy, Mainostoimisto Polku Ky, Pesolan Pihviliha Oy, kelloihin, koruihin ja palkintoihin erikoistunut PKP-Trading Oy, Savon Rautaosa Oy sekä erilaisia tilaisuuksia järjestävä Ulmalan Kansantalo Oy.

”KauppaKärry on yläsavolaisten yritysten hullu idea tehdä itseään ja kotiseutuaan tunnetuksi. Odotan tältä kesältä ratkiriemukkaita hetkiä ja kohtaamisia uusien ihmisten kanssa. Olemme kahden vuoden ajan jakaneet yrittäjätarinoitamme, ja osaamme nyt kertoa toistemme yrityksistä sekä palveluista”, kertoo sonkajärveläinen korumuotoilija Anna-Reetta Väänänen.

KauppaKärryn yrittäjiä yhdistää tietenkin Ylä-Savo ja yrittäjyys. Kiertueella on mukana monialainen, mielenkiintoinen ja epätavallinen yhdistelmä osaamista. Yhteisen kesän aikana osaamista, vastuuta ja resursseja jaetaan yrittäjien kesken. Näin KauppaKärryn tarina vain paranee matkan jatkuessa paikkakunnalta toiselle. Kiertueen etenemistä ja tarinaa voi seurata Instagramissa yrittäjien omissa kanavissa, sekä hashtageilla #tehdäänihmeitäyhdessä, #olemisenvapaus ja #kauppakärry .

KauppaKärry_teippasu.png

 

Kiertueaikataulut:

Olemisen vapaus (yhteinen kiertue):

 13.5. Rovaniemi, Kauppatori

15.5. Oulu, Kauppatori

17.5. Kajaani, Raatihuoneentori

20.5. Joensuu, Kauppatori

22.5. Tampere, keskustori

28.5. Helsinki, Narinkkatori

 

KauppaKärry-kiertue:

 19.5. Iisalmi (Kevätmarkkinat)

29.6. Pielavesi (Muikkuvestivaali)

5.-6.7. Sonkajärvi (Eukonkanto)            

12.-13.7. Iisalmi (Oluset)

17.-20.7. Kiuruvesi (Iskelmäviikot)

10.8. Iisalmi (Louhenkatupäivä)              

14.-15.9. Rautalampi (Pestuumarkkinat)

14.-15.9. Iisalmi (Syysmarkkinat)

Lue lisää Olemisen vapaus -kiertueesta
{Kuva(type:Image;required:False;w:90;)}
KASVU By Iisalmi -yrittäjät tarjoavat sinulle jotain ainutlaatuista. Heidän tuotteissaan ja palveluissaan on sisäänkirjoitettuna savolainen perimä ja maaperän vahvuus - unohtamatta intohimon liekkiä, josta syntyy uutta kasvua.

-
KASVU By Iisalmi -yritykset
Anna’s Darling tarkoittaa Annan Kultaa, sitä halattavaa kultaa. Anna’s Darling on suomalainen,vuonna 2012 perustettu korubrändi, jolle on ominaista rakenteita  korostava muoto. Korujen muotoiludrivereina ovat rakkaus muotoilua, muotia ja ihmisiä kohtaan. Tuotteet valmistetaan pääosin ja niiden viimeistely on aina käsityötä. Malliston tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu sekä Design  From Finland –merkit.
JP Studiokeramiikka tarjoaa laadukasta, kotimaista designkeramiikkaa arkeen ja juhlaan. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa Pohjois-Savossa, Lapinlahdella.  Materiaalien ja valmistusmenetelmien tuntemus liki 30 vuoden ajalta antaa vahvan pohjan valmistaa tuotteita yksittäiskappaleista aina suursarjoihin teollisin menetelmin.  Mottona onkin, että yhtä vähempää ei voi tehdä.
Mainostoimisto, jossa luodaan markkinointimateriaaleja empatia edellä ja ymmärrys sydämellä juuri niihin kanaviin, joissa asiakkaat liikkuvat. 
PalkintoPKP tarjoaa maan parhaan palkintovalikoiman seura- ja yrityspalkintoja, yksilöllisesti suunniteltuja mitaleita ja teollisuuden lasermerkkauspalveluja.
Iisalmen Runnin rauhallisesta maalaismaisemasta ja puhtaasta yläsavolaisessa luonnossa Pesolanniemessä syntyy ja kasvaa suomalaista charolaiskarjaa, jonka liha on erityisen hyvää pihvilihaa. Osaamisen merkkinä tuotteissa on By Iisalmi -leima. Se on merkki korkeasta laadusta, josta me Runnilla, Iisalmessa, olemme ylpeitä. Se on pikkuisen parempaa. 
Rautaosa, palveleva IKH myymälä Iisalmen Teollisuuskylässä.
Ulmalan kansantalo tarjoaa uniikin ja vanhaa aikaa henkivät tilat, joissa voi viettää ikimuistoiset perhejuhlat, kokoustaa ja kouluttautua, tilata toiminnallista ohjelmaa kokouksien sisältöihin tai varata lapselle elämykselliset teemasyntymäpäivät. Lisäksi tiloissamme toimii kesäaikaan viihtyisä kesäkahvila Walvola ja vuokraamme majoitusta B&B tyyliin.
Willimaku-tuotteissa maistuu suomalainen luonto. Perheyrityksemme punaisena lankana ovat vanhat perinteiset reseptit, perinneruoat ja paikallisuus.  Villiruokatuotteissa käytämme horsmankukkaa, kuusenkerkkää, tervaa, mesiangervoa, pihlajansilmuja, voikukannuppuja, mustaherukkaa ja marmeladeja, hillokkeita, siirappeja, glögiä ja kuohujuomia. Tuoreet villiyrtit ostamme suoraan kerääjiltä.
Mikä ihmeen KASVU By -Iisalmi ja KauppaKärry?

YRITTÄJÄSUKUPOLVET ovat näyttäneet meille, että ihmeet syntyvät tekemällä. Olemme heidän rinnallaan oivaltaneet yhteistyön ja sitoutumisen merkityksen, oppineet ymmärtämään yrittäjyyttä sekä uskomaan menestykseen.

KASVU By Iisalmi nousee tästä valmiiksi raivatusta, hedelmällisestä maaperästä. KASVU By Iisalmi –yritykset ovat uuden sukupolven yrittäjien tinkimättömyydellä,  rohkeudella ja kekseliäisyydellä luotsaamia pienyrityksiä, joiden joukosta sinkoilee tulevaisuuden tähtiä Iisalmen seudun yritystaivaalle. KASVU By Iisalmi -yrittäjät tarjoavat sinulle jotain ainutlaatuista. Heidän tuotteissaan ja palveluissaan on sisäänkirjoitettuna iisalmelainen perimä ja maaperän vahvuus – unohtamatta intohimon liekkiä, josta syntyy uutta kasvua.kasvu-by-Iisalmi-logo.png

KauppaKärryn taustalla on Ylä-Savossa toimiva Iisalmen kaupungin, Savo Grown ja Oulun yliopiston yhteinen Mikrogrow -hanke, joka on tuonut mikroyrittäjiä yhteen kuukausittain jo kahden vuoden ajan.

Hankkeen viimeinen alkanut vuosi on tarkoitettu teoille. KauppaKärry on yksi innovatiivisimmista  savolaisista hulluista ideoista, joka viedään käytäntöön! Sen tavoitteena on kasvattaa yritysten liiketoimintaa, saada ne verkostoitumaan keskenään entistä tehokkaammin ja lisätä alueen tunnettuutta.  Teot mahdollistuvat Ylä-Savon Veturin myöntämällä Leader rahoituksella, Iisalmen kaupungin sekä yrittäjien valtavalla tahtotilalla.

KauppaKärryn yrittäjiä yhdistää  Ylä-Savo ja yrittäjyys. Kiertueella on mukana monialainen, mielenkiintoinen ja epätavallinen yhdistelmä osaamista. Yhteisen kesän aikana osaamista, vastuuta ja resursseja jaetaan yrittäjien kesken. Näin KauppaKärryn tarina vain paranee matkan jatkuessa paikkakunnalta toiselle.