Uimahalli

Alueen suosituin virkistys- ja terveysliikuntapaikka.

Lue lisää

Maahanmuuttajien palveluohjaus

Kaikille Ylä-Savossa asuville maahanmuuttajille tarjotaan ohjaus- ja neuvontapalveluja Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalveluissa. Yksikkö järjestää niin pakolaisten kuin myös työn, perhesiteen ja opiskelun perusteella muuttaneiden vastaanoton ja kotouttamisen palvelut. Yhteistyötä tehdään viranomaisten, oppilaitosten sekä järjestöjen kanssa.

Kotoutumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Maahanmuutto- ja pakolaispalveluiden toimistoon. Yksikkö auttaa esimerkiksi lupa- ja työllisyysasioissa sekä tarjoaa tuki- ja palveluohjausta.

Palvelupaikat

Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut

Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut tarjoaa ohjaus- ja neuvontapalveluja kaikille Ylä-Savossa asuville maahanmuuttajille.

Pohjolankatu 9B, 74100 IISALMI

Aukioloajat

Avoinna arkisin
Ma - Ti: 08:00 - 16:00
Ke - To: 08:00 - 16:00
Pe: 08:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Maahanmuuttoviraston palvelupiste (Kuopio)

Palvelupisteessä voit panna vireille hakemuksia ja tunnistautua sähköistä hakemusta varten. Palvelupisteestä et saa yleisneuvontaa.

Ajurinkatu 45, 70110 KUOPIO

Aukioloajat

Ma - Ti: 08:00 - 16:15
Ke: 08:00 - 16:15
Pe: 08:00 - 16:15

Kaikki tiedot

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki kotoutumisen edistämisestä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101386

Liittyvät palvelut

Maahanmuuttajien palveluohjaus

Ohjausta maahanmuuttajille mm. kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä asioissa Ylä-Savossa.

Katso tiedot

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on luottamuksellista ja vapaaehtoista sekä perustuu nuoren itsensä toiveisiin ja tarpeisiin.

Katso tiedot

Etsivä nuorisotyö

Vieremän ja Iisalmen alueella toimii yhteinen Etsivä nuorisotyö, jonka tuottaa Iisalmen kaupunki.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut