Suosituimmat palvelumme

Kirjaamon/ arkiston tietopalveluun kuuluvat tiedonhaut, selvitykset ja tutkimukset virkakäyttöön, asiakirjalainat, todistukset ja jäljennökset.

Lue lisää

Iisalmen kaupunginkirjastossa voi viettää aikaa opiskellen, lukien, musiikkia kuunnellen tai pelaten. Kirjastoauto Pokkari palvelee kylien asukkaita.

Lue lisää

Iisalmen kaupunki tarjoaa monipuoliset eri puolilla kaupunkia sijaitsevat liikuntatilat ja -alueet harrastajien ja järjestöjen käyttöön.

Lue lisää

Musiikkiopisto

Ylä-Savon musiikkiopiston toimialueena on Iisalmi, Kiuruvesi, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä. Opiston päätoimipiste on Iisalmen kulttuurikeskuksessa.

Opetettavia aineita ovat:

  • Solistiset aineet: Piano, kantele, harmonikka, kitara, sähkökitara, sähköbasso, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, huilu, nokkahuilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti, pasuuna, alttotorvi, baritonitorvi, käyrätorvi, tuuba ja laulu
  • Yleiset aineet: Musiikin perusteet 1 - 7

Oppilaspaikoille haku tapahtuu verkkosivuilla täyttämällä hakulomake. Oppilaaksi voi hakeutua seuraavasti:

  • Varhaisiän musiikkikasvatus: Musiikkileikkikoulu Muskariin tarkoitettu alle kouluikäisille noin 0-6 -vuotiaille ja musiikin valmentava opetus noin 6-10 –vuotiaille lapsille. Musiikin varhaiskasvatukseen ei ole pääsykoetta. Opetusta on 45min/vko, 35 krt/lukuvuosi. Muskariin voi ilmoittautua kevään ja kesän aikana syyslukukauden alkuun saakka.
  • Musiikin perusopetukseen ilmoittaudutaan huhtikuun loppuun mennessä. Ilmoittautuneet kutsutaan toukokuussa järjestettävään pääsykokeeseen. Opettajainkokous päättää käytettävästä testistä vuosittain. Oppilasvalinnat tekee rehtori opettajia kuultuaan. Joissakin soittimissa, esim. jousisoittimet ja puhaltimet, voivat aloittavat opiskelijat vuokrata soittimen musiikkiopistolta. Ellei soitinta kuitenkaan ole vuokrattavana on opiskelijan hankittava soittimensa itse. Joka syksy aloituspaikkoja on erilainen määrä, koska uusia oppilaita otetaan vain lopettavien tilalle. Kokeeseen osallistunut on jonotuslistalla seuraava lukuvuoden ajan, joten opistoon voi päästä vielä keväälläkin. Pääaineen (soitto/laulu) -opiskelun lisäksi yli 10-vuotiaat osallistuvat myös musiikin perusteiden eli teorian opetukseen. Lukukausi alkaa elokuussa. Muusta kunnasta muuttava, toisessa SML:n jäsenoppilaitoksessa opiskellut nuori voidaan ottaa opiskelijaksi ilman pääsykoetta.
  • Musiikin avoimeen opetukseen ilmoittaudutaan lukuvuodeksi kerrallaan. Lukukausimaksu on 350 € (syys- ja kevätlukukausi erikseen). Maksu oikeuttaa opiskelemaan myös musiikin perusteita (teoriaa/säveltapailua) sekä osallistumaan yhteismusiikkiryhmiin. Avoimen opetuksen kautta voi tehdä halutessaan myös tasosuorituksia. Oppilaspaikkoja voi tiedustella myös lukukauden aikana toimistosta.
  • Nuorisokuoro Allegron pääsykokeisiin ilmoittaudutaan huhtikuun loppuun mennessä ja pääsykokeet pidetään toukokuussa. Nuorisokuoro on tarkoitettu yläaste- ja lukioikäisille nuorille. Kuoro on Ylä-Savon musiikkiopiston ja koulujen yhteistyökuoro, johon kuuluu 30 - 40 yläsavolaista 13 - 19 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. Kuoro tekee säännöllisesti ulkomaanmatkoja. Harjoituksia järjestetään kerran viikossa tiistaisin Iisalmen kulttuurikeskuksessa.
  • Lapsikuoro Allegretto on tarkoitettu perusopetuksen 1-6 luokkien oppilaille.
  • Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea syyslukukaudella viimeistään 30.9. ja kevätlukukaudella 31.1. mennessä

Palvelu on maksullinen.

Musiikkiopiston johtokunnan hyväksymät lukukausimaksut. Lisätiedot palveluhinnastosta.

Linkit

Iisalmen kaupungin palveluhinnasto

Iisalmen kaupungin palveluhinnasto

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Musiikkiopiston toimisto

Musiikkiopiston palvelut

Kirkkopuistonkatu 9, 74100 IISALMI

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Liittyvät palvelut

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle.

Katso tiedot

Painotettu opetus

Iisalmessa painotettua musiikin opetusta tarjotaan Edvin Laineen koulussa.

Katso tiedot

Joustava perusopetus (JOPO)

Iisalmen kaupungin JOPO -ryhmät toimivat Juhani Ahon koulun vuosiluokilla 8 ja 9.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut