Lomakkeet ovat pääosin täytettäviä PDF-lomakkeita. Niiden katseleminen edellyttää, että koneeseesi on asennettu Acrobat Reader -ohjelma. Jos PDF-lomakkeet eivät aukea koneessasi, hae Adobe Acrobat Readerin uusin versio esimerkiksi valmistajan, Adobe -verkkosivulta ja asenna se koneellesi. Ohjelma on maksuton.

Huomioithan, kun avaat lomakkeen selaimeen niin selaimessa täyttämäsi tiedot eivät tallennu lomakkeelle. Suosittelemme siis, että tallennat lomakkeen ensin ja sen jälkeen täytät sen. Voit joko tulostaa lomakkeen ja postittaa sen lomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen tai lähettää sen sähköisesti Suomi.fi/viestit palvelun kautta.

Asioi sähköisesti, lähetä lomake meille näin:

1. Etsi lomake, tallenna se ensin omalle koneellesi
2. Täytä lomake
3. Tunnistaudu Suomi.fi/viestit-verkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
4. Valitse "Suostun vastaanottamaan kaikki viestit ja todisteelliset tiedoksiannot sähköisesti". Tällä valinnalla annat yleisen suostumuksen siihen, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot saavat toimittaa sinulle viestejä, tiedoksiantoja ja päätösasiakirjoja sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Tällöin viestejä ei toimiteta postitse.
5. Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoitukset saapuneista viesteistä. Voit myös myöhemmin muuttaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta.
6. Valitse toiminto Lähetä viesti viranomaiselle ja valitse viranomaiseksi Iisalmen kaupunki. Kirjoita saateviesti ja liitä lomake viestin liitteeksi.
-huom. voit liittää liitteeksi myös lomakkeeseen liittyviä liitteitä.
7. Lähetä

suomifi_viestit_logo_rgb.png

Klikkaa tästä Suomi.fi/viestit-palveluun.

 

Osa lomakkeista on tehty verkkoasiointilomakkeiksi.
Ne löytyvät eIisalmi -verkkoasiointipalveluista. 

Poikkeamis- tai suunnittelutarveratkaisuhakemus

Asiointikieli: Suomi
Alue: Iisalmi

Hakemuksessa on esitettävä perustelut poikkeamiselle ja arvio poikkeamisen keskeisistä vaikutuksista sekä tarvittavat liitteet. Ennen hakemuksen jättämistä on suositeltavaa olla yhteydessä rakennusvalvontaan ja kaavoitusyksikköön, josta saa lisätietoja poikkeamismenettelystä. Naapurien kuulemisessa voit käyttää myös tarvittaessa lisälomaketta.

Poikkeamishakemukseen tulee liittää seuraavat asiakirjat:

  • asiakirja, joka osoittaa rakennuspaikan hallinnan tai muun perusteen hakea poikkeusta (esim. lainhuutotodistus, valtakirja)
  • asemapiirros, josta käyvät ilmi sekä olemassa olevat että suunnitellut rakennukset tai rakennustoimenpiteet rakennuspaikalla
  • selvitys naapurin kuulemisesta, jos hakija on suorittanut sen (MRA 86.2 §) (esitettävä kuultavalle asemapiirros, jos kuullaan myös rakennuslupaa varten, mukana on oltava myös julkisivupiirustukset)
  • virallinen karttaote, jonka voi tilata kaupungin karttapalvelusta www.iisalmi.fi/karttatilaus

Lomakkeen toimitustiedot

Iisalmen kaupungin kirjaamo /i-pointti

Lomakkeet

Poikkeamis- tai suunnittelutarveratkaisuhakemus

Palvelut

Suunnittelutarveratkaisu tai poikkeamispäätös

Suunnittelutarveratkaisun tai poikkeamispäätöksen hakeminen.

Katso tiedot