Lomakkeet ovat pääosin täytettäviä PDF-lomakkeita. Niiden katseleminen edellyttää, että koneeseesi on asennettu Acrobat Reader -ohjelma. Jos PDF-lomakkeet eivät aukea koneessasi, hae Adobe Acrobat Readerin uusin versio esimerkiksi valmistajan, Adobe -verkkosivulta ja asenna se koneellesi. Ohjelma on maksuton.

Huomioithan, kun avaat lomakkeen selaimeen niin selaimessa täyttämäsi tiedot eivät tallennu lomakkeelle. Suosittelemme siis, että tallennat lomakkeen ensin ja sen jälkeen täytät sen. Voit joko tulostaa lomakkeen ja postittaa sen lomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen tai lähettää sen sähköisesti Suomi.fi/viestit palvelun kautta.

Asioi sähköisesti, lähetä lomake meille näin:

1. Etsi lomake, tallenna se ensin omalle koneellesi
2. Täytä lomake
3. Tunnistaudu Suomi.fi/viestit-verkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
4. Valitse "Suostun vastaanottamaan kaikki viestit ja todisteelliset tiedoksiannot sähköisesti". Tällä valinnalla annat yleisen suostumuksen siihen, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot saavat toimittaa sinulle viestejä, tiedoksiantoja ja päätösasiakirjoja sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Tällöin viestejä ei toimiteta postitse.
5. Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoitukset saapuneista viesteistä. Voit myös myöhemmin muuttaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta.
6. Valitse toiminto Lähetä viesti viranomaiselle ja valitse viranomaiseksi Iisalmen kaupunki. Kirjoita saateviesti ja liitä lomake viestin liitteeksi.
-huom. voit liittää liitteeksi myös lomakkeeseen liittyviä liitteitä.
7. Lähetä

suomifi_viestit_logo_rgb.png

Klikkaa tästä Suomi.fi/viestit-palveluun.

 

Osa lomakkeista on tehty verkkoasiointilomakkeiksi.
Ne löytyvät eIisalmi -verkkoasiointipalveluista. 

Omakotitontin ostaminen tai vuokraaminen

Iisalmen kaupunki vuokraa ja myy omakotitalon rakentajille tontteja eri puolilta Iisalmea. Matka keskustaan vaihtelee eri asuinalueittain 1-8 kilometriin. Tontin koot vaihtelevat n. 800 - 2000 m2. Lisäksi kaupunki vuokraa tontteja myös idyllisestä Puutarhakylästä, Kirkonsalmen länsirannalla.

Voit tutustua asuinalueisiin ja niiden tonttitarjontaan sekä hintoihin kaupungin verkkosivulta. Kun olet valinnut haluamasi tontin, tee tontinvaraushakemus ja toimita se kaupungille.

Omakotitonttien myyntihinnat on määritelty alueittain, hinta-alue karttaan voit tutustua Lomakkeet sivulla.

Tontinvarauspäätöksen tekee tekninen lautakunta tai viranhaltija. Mikäli tontille on kaksi tai useampi hakija, tontti arvotaan hakijoiden kesken.

Palvelu on maksullinen.

Tontti varataan vuodeksi kerrallaan ja tontinvarausmaksu on 200,00 euroa/vuosi. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisen vuoden tontinvuokrassa tai tontin kauppahinnassa.

Verkkoasiointi

Vapaat omakotitontit

Tutustu vapaana oleviin omakotiasumisen tontteihin kaupungin verkkopalvelussa.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Lomakkeet

Omakotitonttien hinta-aluekartta

Kartta omakotitonttien hinta-alueista

Lisää tietoa
Lataa lomake

Tontinvarausanomus

Voit tehdä tontinvarausanomuksen Iisalmen kaupungin vapaista tonteista tällä lomakkeella.

Lisää tietoa
Lataa lomake

Varausanomus Puutarhakylän tontista

Voit tehdä tontinvarausanomuksen Puutarhakylässä vapaana olevasta tontista tällä lomakkeella.

Lisää tietoa
Lataa lomake

Liittyvät palvelut

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

Rakennuksen paikan merkitseminen luvan mukaiselle paikalle ja sijainnin tarkistaminen.

Katso tiedot

Maisematyölupa

Tonttipuiden kaatamista tai muuta maisemaa muuttavaa toimenpidettä varten tarvitaan maisematyölupa tai vihertyönjohtajan katselmus.

Katso tiedot

Rajan näyttö ja rajankäynti

Rajan näyttö on epävirallinen tontin rajan mittaus rajan paikan selvittämiseksi. Rajankäynti on virallinen tontin rajan mittaustoimenpide.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut