Kulje viisaasti Iisalmessa ja Ylä-Savossa

 
 

Vastaa kyselyyn kävelystä ja pyöräilystä.

Millaiset arvosanan annat Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän kävely-ja pyöräilyreiteille ja niiden kunnossapidolle? 

Vastaa kyselyyn kävely- ja pyöräilyreiteistä, niiden kunnossapidosta ja pyöräilyyn liittyvistä palveluista. Vastausaikaa on 8.12.2017 saakka. Annat kunnille tärkeää tietoa!

Kyselyyn vastataan nimettömästi. Kuntalaiset antavat palautetta omasta kunnastaan. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat vastata kyselyyn valitsemalla kunnista sen kunnan, jossa liikkuvat eniten jalan tai pyörällä. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa 15-20 minuuttia. Mukana on avoimia kysymyksiä, joihin vastataan omin sanoin. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kymmenen heijastin- ja pyöränvalosettiä.

Vastaa kyselyyn klikkaamalla tätä linkkiä!

 

Tule kävelypalaveriin luomaan

 tulevaisuuden kaupunkia

Kaikki iisalmelaiset ja Iisalmen keskustassa asioivat ovat lämpimästi tervetulleita PIMEÄ KAUPUNKI -KÄVELYPALAVERIIN

keskiviikkona 15.11.2017 klo 17-19, Luma-keskus, Porovesi-sali (ruokasali).

Ilmoittaudu kävelypalaveriin ma 13.11. klo 18 mennessä tästä linkistä (linkki)!

Kävelypalaverissa ajatellaan ja keskustellaan samalla kun kävellään. Palaveri on osa Iisalmen kaupungin strategisen yleiskaavan laatimista.

Palaverin aikana ratkaistaan seuraava ongelma: Mitä kävelyreittejä on kehitettävä keskustan alueella ja miten?

Pureudumme pienryhmissä palveluiden saavuttamiseen jalkaisin keskustassa, nimenomaan pimeään vuodenaikaan.

Missä menee kävelymatkan raja? Houkuttaako Iisalmen keskusta oleskelemaan, shoppailemaan ja asioimaan jalkaisin? Jos saapuu julkisilla, autolla tai vaikka jää-/vesitietä pitkin, miten hyvin asiointi onnistuu?

Ohjelma:

17-17.30 Alustus

17.30-18.15 Kävelypalaverit pienryhmissä

18.15-19 Kahvit ja purku

Lisätiedot kävelypalaverista: Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke, hanketyöntekijä sari.mulari@iisalmi.fi p. 040 647 2221.

Lisätiedot strategisesta yleiskaavasta: kaavoituspäällikkö Sari Niemi sari.niemi@iisalmi.fi, p. 040 830 4366.

Pukeudu ulkoiluun sään vaatimalla tavalla. Muistathan heijastimen!

 

 

Kysely Ylä-Savon kimppakyydeistä

 Ylä-Savo liikkuu viksusti –hanke selvittää yläsavolaisten kimppakyytien käyttöä ja kehittämistarpeita.

Jokainen asiasta kiinnostunut yläsavolainen tai Ylä-Savoon muualta liikkuva voi vastata kyselyyn.

Kyselyssä on 24 kysymystä. Tähdellä merkityt kysymykset ovat pakollisia. Kyselyn lopuksi on avoin kommentti -osio. Vastausten lähettämisen jälkeen ilmestyy kiitos-sivu.

Vastaaja voi halutessaan jättää yhteystiedot tuotepalkintoarvontaa varten. Kaikkien yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan kolme tuotepalkintokassia. Yhteystietoja käytetään vain arvontaa varten.

Vastausaikaa on sunnuntaihin 6.8.2017 kello 23.59 saakka.

Kyselyn toteuttaa Ylä-Savo liikkuu viksusti –hanke. 
Tuloksia käsitellään syksyllä 2017.

Kysely on osoitteessa:

https://www.webropolsurveys.com/S/E2C7E721C8E02E70.par

 

 

Iisalmessa Suomen

8. edullisin joukkoliikenne

 

Iisalmen kaupunki sijoittui julkisen liikenteen kuukausilippujen hintavertailussa Suomen 10 edullisimman kaupungin joukkoon, sijalle 8.

 Vertailussa tutkittiin julkisen liikenteen kuukausikortteja Suomen 50 suurimmassa kaupungissa, joissa oli oma sisäinen liikenne. Mukaan rajautui 38 kuntaa ja tiedot kerättiin 14.6.2017. Mikäli kuukausilippuja pystyi ostamaan eri vyöhykkeille, valittiin lipuista pienin, kaupunkialueen kattava lippu. 

Kallein lippu löytyi Salosta 70€/kk hinnalla, kun edullisimmin kuukausilipun sai Sastamalassa 25 eurolla. Myös Varkaus sijoittui savolaiskunnista kärkikymmenikköön, sijalle 9.

 Viidestä isoimmasta kaupungista Helsinki oli kallein, ja Oulu selvästi halvin. Helsingistä löytyy silti koko maan edullisin opiskelijalippu. Jyväskylästä sen sijaan löytyy maan kallein opiskelijalippu.

 Vertailun teki pohjoismainen säästämissivusto CupoNation, joka tekee hintavertailuja eri aiheista. Se kiinnostui aiheesta, sillä ilmastoasiat ja yksityisautoilun vähentäminen ovat olleet paljon esillä julkisuudessa. Yritys aikoo vertailla julkisen liikenteen lippuhintoja uudelleen ensi vuonna.

Iisalmen paikallisliikenteen aikuisten 30 päivän kuukausilippu on 40 euroa ja 7-16-vuotiaiden kuukausilippu on 20 euroa. Sillä voi tehdä rajattoman määrän matkoja Iisalmen paikallisliikenteen 1 ja 2 vuoroissa. Lippu on myynnissä iisalmelaisille ja se on henkilökohtainen.  

Lisäksi ulkopaikkakuntalaisille on tarjolla yleiskausilippu Iisalmen paikallisliikenteeseen. Aikuisten kuukausilippu on 71 euroa ja lasten 35,50 euroa. Tämä lippu voi olla henkilö- tai haltijakohtainen.

 Aikuisten kertalippu on 3,50 euroa ja 7-16-vuotiaiden 1,70 euroa. Alle 7-vuotiaat kulkevat ilmaiseksi saattajan kanssa. Lippuun kuuluu tunnin vaihto-oikeus paikallisliikenteen toiseen autoon. Autojen sijainnin, reitit ja pysäkit voi tarkistaa reaaliaikaisesti savobus.iisalmi.fi –sovelluksella.

 Kesällä 2017 on käynnissä kertalippujen kesäkampanja, jossa käteisellä ostettu aikuisten kertalippu maksaa 2 euroa ja lasten kertalippu yhden euron. Kesäkampanja on voimassa 11.8. saakka ja se käy myös Iisalmen kaupunkipalveluliikenteessä, joka tilataan etukäteen numerosta 044 705 5034.

 Lue lisää vertailusta.

 

Vastaa kyselyyn bussivuorokokeilusta

Iisalmi-Kuopio -välillä

Iisalmen kaupunki suunnittelee oman aamubussivuoron kokeilemista Iisalmi-Kuopio -välille.

Kokeilussa linja-auto lähtisi Iisalmesta arkiaamuisin noin kello 4.20. Se ajaisi Kuopioon rautatieasemalle, mistä lähtee juna Helsinkiin kello 5.35. Juna on perillä Helsingissä kello 9.40.

Kyselyllä kartoitetaan sitä, miten paljon aamubussissa olisi matkustajia Kuopion juna-asemalle sekä Rissalan lentokentälle. 

Kyselyyn voi vastata 19.6.-31.7.2017 välisellä ajalla.

Ota osaa kyselyyn tästä linkistä.

Kyselyssä on 10 kysymystä ja avoin palauteosio. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme tuotepalkintokassia.

Kokeilun ja siihen liittyvän kyselyn taustalla on VR:n aamu- ja iltajunavuorojen lakkautus Iisalmi-Helsinki –välillä kesällä 2015. Työpaikat ja yhdistykset ovat toivoneet takaisin yhteyttä, jolla ehtisi asioida pääkaupungissa kokouksissa, koulutuksissa ja muilla asioilla päiväseltään. Iisalmelaisten junamatkoista suurin osa suuntautuu Helsinkiin ja Kuopioon.

 

Lisätiedot:

Bussikokeiluun liittyvät asiat: elinkeinojohtaja Terho Savolainen, p. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi

Kyselyyn liittyvät asiat: Ylä-Savo liikkuu viksusti, projektityöntekijä Sari Mulari, p. 040 647 2221, sari.mulari@iisalmi.fi

 

Liikutaan viisaasti kouluun, töihin ja asioille omalla lihasvoimalla

Kävely, pyöräily, joukkoliikenne, kimppakyydit, taloudellisen ajon suosiminen sekä etätyö ja matkojen ketjuttaminen ovat viisasta liikkumista. 

Viisas liikkuminen on sujuvaa, terveellistä, edullista, turvallista ja ympäristöystävällistä matkantekoa paikasta toiseen.

Se on ennen kaikkea asenne päivittäisissä valinnoissa - millä tavalla kuljetaan lähikauppaan, kouluun, töihin ja treeneihin? Voisiko valita toisin, esimerkiksi pyrkiä polttoainepihiyteen, kokeilla kimppakyytejä ja bussia, valita lähipalvelut ja käyttää omaa lihasvoimaa?

Iisalmen kaupunki hallinnoi viisaan liikkumisen hanketta, jossa ovat mukana Kiuruveden kaupunki, Sonkajärven kunta ja Vieremän kunta.

Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke edistää viisasta liikkumista vuoden 2017 aikana. Se rahoitetaan kuntien omalla rahoituksella ja Liikenneviraston myöntämällä liikkumisen ohjauksen valtionavustuksella. 

Pääpaino on kävelyn ja pyöräilyn edistämisessä. Hankkeessa selvitetään ja kehitetään myös matkaketjuja eri tavoin - miten sinun kulkemisesi paikasta toiseen sujuisi helposti päivän aikana.

 

Iisalmen kaupunki edistää työmatkaliikkumista

Iisalmen työmatkapyöräilyn ja -kävelyn edistämisohjelma valmistui 2015. Sen tavoitteena on lisätä Iisalmessa pyöräilyn ja kävelyn kulkutapaosuutta 10 prosenttia vuoteen 2020 mennessä ja vastaavasti 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Lue lisää kävelystä ja pyöräilystä.

Ylä-Savo liikkuu viksusti somessa
Ylä-Savo_liikkuu_viksusti_logo(3).jpg
 
 
 
 
 
 
 
 

Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke

#yläsavoliikkuuviksusti

Blogi Iisalmen Sanomissa

Kiuruvesilehti

Miilu

Facebook-sivu (päivitetään hankkeen toiminta-aikana)

  • Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi ja Vieremä
  • Viisaan liikkumisen edistämistä Ylä-Savossa
  • Liikkumisen ohjauksen valtionavustus ja kuntien omarahoitus
  • Kokonaiskustannus 53 000 euroa
  • Toiminta 20.3.-31.12.2017
  • Projektityöntekijä Sari Mulari p. 040 647 2221 sari.mulari@iisalmi.fi

Uutiskirje: Kimpassa töihin?

Uutiskirje: Takaisin arkeen

Iisalmi liikkuu viksusti