Kuhmon kamarimusiikki esittää: Maria de Buenos Aires

Angelika Klasin tähdittämä Maria de Buenos Aires -ooppera Iisalmen Kulttuurikeskuksessa 22.7. klo 19.15.

Kertojana Ooppera Maria de Buenos Aireson Astor Piazzollan (1921-1992) säveltämä ja Horacio Ferrerin (s. 1933) kirjoittama omaperäinen yhdistelmä tangoravintoloiden ja katujen tunnelmaa ja uskonnollista mystiikkaa. Myös rakenteessa tekijät etsivät uutta näyttämömuotoa. Tärkeä osuus on kertojalla, ja solistit esittävät useita rooleja.

Tarinan keskushenkilönä on Buenos Airesiin esikaupungista päätynyt Maria. Hän kuolee, mutta hänen varjonsa jatkaa vaeltamistaan kaupungin kaduilla. Varjo tulee lopulta raskaaksi ja synnyttää uuden tyttölapsen, uuden Marian.

Unikuvamainen teksti on täynnä uskonnollista symboliikkaa, aina messuun viittaavista osista lähtien, kuten Tangus dei ja Marian ilmestysmilonga. Musiikki taas on tuttua verevästi virtaavaa Piazzollaan, jossa tango ja muut tanssillisen viettelevät rytmit luovat elävää kuvaa Buenos Airesin sivukaduista ja savuisista ravintoloista. Moniselitteisen ja vaativan tekstin yhdistelmästä syntyy erikoislaatuinen näyttämöteos, samaan aikaan viihdyttävä ja ajatuksia herättävä.

{Kuva(type:Image;required:False;w:90;)}

Ooppera Maria de Buenos Aires on omaperäinen yhdistelmä tangoravintoloiden ja katujen tunnelmaa ja uskonnollista mystiikkaa

-

Rooleissa

Nimiroolissa Buenos Airesin Mariana on Angelika Klas
Muut solistit: Martin Alvarado, Mari Palo ja Niall Chorell,
Daniel Bonilla-Torres
11-henkistä yhtyettä johtaa Jukka-Pekka Kuusela

Liput

Liput voi ostaa lipputoimiston myyntipisteistä
Hinnat: normaali hinta 25 €, Alle 20v., opisk., tyött. 18.5 €.
www.lipputoimisto.fi

Iisalmen kulttuurikeskus
Kirkkopuistonkatu 9
74101 Iisalmi