Iisalmen kaupunki kokoaa tälle sivulle yleiset tiedotteensa koronaviruspandemiaa (COVID-19) koskien

Iisalmen kaupungin poikkeusolojen neuvontapuhelin on suljettu.

Iisalmi ja koko Ylä-Savo ja Pohjois-Savo ovat tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä julkaisee koronatilannetiedotteita tarvittaessa ja nämä katsaukset löytyvät myös Iisalmen kaupungin verkkosivuilta. Erityisesti koronarokotuksiin liittyvät ohjeistukset voivat kuitenkin muuttua nopeasti ja ajankohtaisin tieto rokotteista ja koronavirustartunnoista löytyykin aina kuntayhtymän verkkosivuilta: 

www.ylasavonsote.fi/koronavirus

Tämän sivun lyhytosoite on www.iisalmi.fi/korona.
Pyydämme huomioimaan, että palvelu- ja kohderyhmäkohtainen akuutti tiedottaminen hoidetaan ko. palvelun omassa viestintäkanavassa - esimerkiksi koulut viestivät oppilaille ja huoltajille Wilman välityksellä. 

Terveysviranomaisten tarjoamaa ajantasaista tietoa koronaviruksesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta www.thl.fi/korona.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tiedottaa aktiivisesti aiheeseen liittyen sivulla https://www.ylasavonsote.fi/koronavirus ja päivittää tautitilannetta tarvittaessa osoitteessa https://www.ylasavonsote.fi/tilannetieto.

Yrittäjille suunnattua koronatietoa olemme keränneet sivulle www.iisalmi.fi/yrittajalle/korona

Opetushallituksen sivuilta löytyy valtakunnallisia, opetusta koskevia tiedotteita: www.oph.fi/korona.

Kuntaliiton sivuilta löytyy kuntia koskevaa ohjeistusta: https://www.kuntaliitto.fi/koronavirus

Ajankohtaiset koronatiedotteet
29.7.2021

Iisalmen ja Kiuruveden ajanvarauksettomista rokotuksista saatujen hyvien kokemusten johdosta tarjoamme rokotuksia ilman ajanvarausta tulevalla viikolla kaikissa kunnissamme. Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Iisalmessa 3.8. klo 16-20, Kiuruvedellä 4.8. klo 8-16, Sonkajärvellä 3.8. klo 11-16, Vieremällä 5.8. klo 8-15. Rokotukseen voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki alueemme yli 16-vuotiaat asukkaat sekä 12-15 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset ja nuoret. Tällöin annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia, eli tehosterokotteita ei tuolloin ole mahdollista saada ilman ajanvarausta.

20.7.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä antaa koronarokotuksia kaikille alueen yli 16-vuotiaille asukkaille ilman ajanvarausta lauantaina 24.7. Lauantaina annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia, eli tehosterokotteita ei tuolloin ole mahdollista saada ilman ajanvarausta.

15.7.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on 2.7 jälkeen vahvistettu viisi uutta koronavirustartuntaa Iisalmessa ja yksi Kiuruvedellä. Kaikki tartunnan saaneet henkilöt on asetettu eristykseen THL:n ohjeiden mukaisesti. 9-10.7 Iisalmessa on voinut altistua koronavirustartunnalle.

14.7.2021

Iisalmessa on voinut altistua koronavirustartunnalle muun muassa 9.7 ja 10.7 Ysäri Iisalmi-tapahtumassa. Henkilöitä, jotka ovat olleet kyseisissä paikoissa aikoina, jolloin koronavirustartunnalle on voinut altistua, pyydetään tarkkailemaan vointiaan. Oireiden ilmaantuessa on hyvä hakeutua matalalla kynnyksellä koronavirustestiin. Lisäksi alueellamme on todettu yksi uusi koronavirustartunta.

Kaikki uutiset