Iisalmen kaupunki kokoaa tälle sivulle yleiset tiedotteensa koronaviruspandemiaa (COVID-19) koskien

Iisalmen kaupungin poikkeusolojen neuvontapuhelin on suljettu.

Iisalmi ja koko Ylä-Savo ja Pohjois-Savo ovat tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä julkaisee koronatilannetiedotteita tarvittaessa ja nämä katsaukset löytyvät myös Iisalmen kaupungin verkkosivuilta. Erityisesti koronarokotuksiin liittyvät ohjeistukset voivat kuitenkin muuttua nopeasti ja ajankohtaisin tieto rokotteista ja koronavirustartunnoista löytyykin aina kuntayhtymän verkkosivuilta: 

www.ylasavonsote.fi/koronavirus

Tämän sivun lyhytosoite on www.iisalmi.fi/korona.
Pyydämme huomioimaan, että palvelu- ja kohderyhmäkohtainen akuutti tiedottaminen hoidetaan ko. palvelun omassa viestintäkanavassa - esimerkiksi koulut viestivät oppilaille ja huoltajille Wilman välityksellä. 

Terveysviranomaisten tarjoamaa ajantasaista tietoa koronaviruksesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta www.thl.fi/korona.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tiedottaa aktiivisesti aiheeseen liittyen sivulla https://www.ylasavonsote.fi/koronavirus ja päivittää tautitilannetta tarvittaessa osoitteessa https://www.ylasavonsote.fi/tilannetieto. 

Opetushallituksen sivuilta löytyy valtakunnallisia, opetusta koskevia tiedotteita: www.oph.fi/korona.

Kuntaliiton sivuilta löytyy kuntia koskevaa ohjeistusta: https://www.kuntaliitto.fi/koronavirus

Ajankohtaiset koronatiedotteet
22.4.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleinen kasvomaskisuositus on poistunut 14.4.2022. Suosituksen päivityksestä huolimatta jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

29.3.2022

THL:n tilastoihin perustuva ilmaantuvuus on pysynyt samalla tasolla jo useita viikkoja. Pohjois-Savon alueella se on noin 1400 tapausta 100 000 asukasta kohden. Useissa kunnissa tapauksia on vain yksittäisiä. Alueemme todetut tartunnat keskittyvät Kuopioon, Iisalmeen, Siilinjärvelle ja Varkauteen.

27.1.2022

Muuttuneiden koronatestausohjeistusten myötä eivät terveydenhuollossa todetut positiiviset koronavirustartunnat anna enää riittävän kattavaa ja todenmukaista kuvaa epidemiatilanteesta. Tästä syystä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä ei enää tiedota uusista koronatartuntaluvuista. Jatkossakin kuntayhtymä tiedottaa avoimesti aina epidemian kannalta oleellisista asioista sekä uusista toimintaohjeista ja suosituksista.

25.1.2022

Alueellisessa koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmässä on 24.1.2022 yhteisesti sovittu uusista eristyskäytännöistä koko Pohjois-Savon alueella. Nopeasti huonontunut koronavirustilanne edellyttää tartunnan saaneilta omaehtoista eristäytymistä ja altistumisesta ilmoittamista henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa. Positiivisen koronavirustestituloksen saaneille on toimintaohjeita verkkosivuillamme. Tartuntatautilain mukaisista eristyspäätöksistä ensisijaisena todisteena, että henkilöllä on todettu koronavirustartunta, luovutaan.

Kaikki uutiset