Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmi liikkuu viksusti –hanke ja Siisti Iisalmi –kampanja kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun semifinaaliin

Siisti Iisalmi kuvakooste 2015.jpg
3.4.2017 14:00
0

Kunta- ja aluemarkkinointi on saanut uutta vauhtia ja ilmettä kuntakentän suurten muutosten, elinvoiman korostumisen ja myös Suomen 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Kuntamarkkinoinnin Suomenmestaruudesta kilpailee tänä vuonna 38 työtä, joista tuomaristo on valinnut 12 semifinaaliin. Iisalmen kaupungilta kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuun lähetettiin kaksi työtä, Iisalmen pyöräilyn ja kävelyn mahdollisuuksien markkinointi ja asennekasvatus –hanke Iisalmi liikkuu viksusti sekä kaupungin siisteyttä, viihtyisyyttä ja kaupunkikuvaa edistävä, vuosittainen Siisti Iisalmi –kampanja. Molemmat iisalmelaistyöt päätyivät 12 parhaimmiston joukkoon shortlistalle.

- Kilpailutyöt ovat laajasti erilaisia, mutta hyvin tasokkaita. Kuntakentällä syntyy nyt raikkaita ideoita, joita osataan toteuttaa ammattitaitoisesti. Mukana kilpailussa on myös monta uutta kuntaa ja kuntayhtymää, toteaa tuomariston puheenjohtaja, Kuntaliiton markkinointijohtaja Maritta Mäkelä.

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun tavoitteena on kehittää markkinointi- ja viestintäosaamista kunta-alalla nostamalla esille oivaltavaa ja tuloksellista markkinointia ja viestintää. Kilpailu järjestettiin nyt 12. kerran. Palkinnot jaetaan kuntamarkkinoinnin Piiri-yhteistyöverkoston tapahtumassa Kouvolassa 17. toukokuuta.

Kilpailutöitä lähetettiin maantieteellisesti joka puolelta maata saaristosta Lappiin, ja kampanjat kohdistuvat niin matkailuun, elinkeinotoimintaan, palveluihin ja asumiseen kuin myös henkilöstön yhteishenkeen tai asukkaiden viihtyisyyteen.

- Markkinoinnin pitkäjänteisyys on positiivinen havainto, ja myös ajankohtaisiin teemoihin osataan tarttua. Markkinointi nähdään laajasti yhteisenä toimintana ja yhteistyönä, ei pelkästään irrallisena ostettuna mainontana, Mäkelä kuvailee.

- Markkinoinnin keinot ovat myös hyvin monipuoliset. Sosiaalista mediaa hyödynnetään paljon, ja mukana on myös aivan uusia muotoja. Laaja kirjo hyvin erilaisia ideoita näkyy jo semifinalistien nimistä, Mäkelä vihjaisee.


Kilpailu on osa Piiri-verkoston toimintaa. Piiri-verkosto on avoin ja maksuton yhteistyö- ja kehittämisverkosto kuntien, seutujen ja alueiden markkinointi- ja viestintäosaamisen vahvistamiseksi. Verkoston takana ovat kunta- ja seutumarkkinoinnin kehittämistyötä tekevät järjestöt: Suomen Kuntaliitto, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry sekä Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA ry. Piiri-verkoston yhteistyöyrityksiä ovat Helsingin Sanomat, Otavamedia, Kuntalehti ja Kommuntorget.

Kilpailun voittava työ saa Kuntamarkkinoinnin Suomen mestarin tittelin. Tuomaristo jakaa kulta-, hopea- ja pronssisijoille yltäneille kilpailutöille lisäksi kampanjanäkyvyyttä yhteistyöyritysten kautta. Tuomaristo voi lisäksi jakaa kunniamainintoja.


Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun shortlista aakkosjärjestyksessä

Arktinen Hillakylä, Ranuan kunta
Asennemuutoksella asukkaita, Kyyjärven kunta
Autonvaihtoviikot -kampanja, Turun seudullinen joukkoliikenne
Elämäsi valinta -valinnanvapauskampanja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Kesäreportterit Naantalissa, Naantalin Matkailu Oy
Lempäälän Idea, Lempäälän kunta
Mäntsälän kuntamarkkinointia, Mäntsälän Yrityskehitys Oy
Onnistujanaiset, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Porukka, Lahden kaupunki
Porvoo muuttaa tarinat tatuoinneiksi, Porvoon kaupunki
Pyhtäälisä, Pyhtään kunta
Siisti Iisalmi ja pyöräilyn ja kävelyn asennekasvatushanke, Iisalmen kaupunki


Lisätietoja:

Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski, Iisalmen kaupunki
p. 040 632 5868

Markkinointijohtaja Maritta Mäkelä, Suomen Kuntaliitto, 040 765 8016

Tuomariston muut jäsenet:
Toimitusjohtaja Lauri Sipilä, MARK Suomen Markkinointiliitto ry
Toiminnanjohtaja Hannu Komu, Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA ry
Toiminnanjohtaja Jaakko Helenius, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry
Yliopettaja, KTT Teemu Moilanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Vastaava viestinnän asiantuntija Paulina Venäläinen, Kela
Viestinnän erityisasiantuntija Jari Seppälä, Suomen Kuntaliitto
Julkaisuassistentti Ulla Kotila, Suomen Kuntaliitto