Haetko töitä?
Etsitkö työntekijöitä?

Iisalmen kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa henkilökohtaista palvelua sekä työnantajille että työnhakijoille.

Työllisyyspalvelut hoitaa keskitetysti tuetun työllisyydenhoidon kaupungin omin yksiköihin ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle.  Lisäksi käytössämme on yritystyönantajille Iisalmi-tuki ja järjestötyönantajille työllistämisavustus. Nuorten kesätyöllistymistä tuemme kaikille yhteisellä kesätyötuella.

Ensisijaisesti työllistämispalvelumme kohdistuvat työmarkkinatukea yli 300 päivää työttömyyden perusteella saaneisiin iisalmelaisiin työnhakijoihin.  Kesätyötuki on suunnattu opiskelijoiden ja muiden nuorten iisalmelaisten kesäaikaiseen työllistymiseen. 

Teemme tiivistä yhteistyötä Pohjois-Savon TE-toimiston ja kaikkien alueella toimivien työllisyyttä edistävien tahojen kanssa.   Lisäksi työllisyyspalveluiden päällikkö toimii myös seudullisen TYP-verkoston johtajana; katso tarkemmin TYP-toiminnasta osoitteesta www.yla-savo.fi/typ . 

 Osallistumme aktiivisesti erilaisiin toimintoihin, joilla pyritään edesauttamaan ja tukemaan iisalmelaisten työttömien kouluttautumista, urakehitystä ja kuntoutumista sekä estämään syrjäytymistä.  Työn ja tekijän kohtaamiseta edistävän YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hankkeen toiminnoissa olemme mukana hallinnoijana ja toteuttajana.

Nuorten kesätyöllistäminen 

Iisalmen kaupunki tukee taloudellisesti sekä miniyrityksen opintojen kesälomalle perustavaa miniyrittäjää  että iisalmelaisen nuoren kesätyöhön ottavaa työnantajaa.  Kesällä 2017  on tuettu yli 300  nuoren iisalmelaisten kesäajan työllistymistä. Työllisyyspalveluiden kautta tuetaan 16-25 vuotiaita nuoria. Nuorisopalvelut järjestää 7. ja 8. luokalta pääseville Twist-kesätyömahdollisuuksia; tänä vuonna niitäkin 100 kappaletta!

Nuorten kesäaikaiseen työkokemukseen panostaminen on huomattu. Iisalmen kaupunki vastaanotti kunniamaininnan alle 18-vuotiaiden nuorten työllistäjänä Vastuullinen Kesäduuni 2017 -kampanjan päätösseminaarissa Helsingissä 29.8.2017.


Iisalmi-tuki yritystyönantajalle

Iisalmi-tuki on  työn järjestämisestä ja tehtäviin opastamisesta aiheutuviin kuluihin kohdennettu taloudellinen tuki.  Vuonna 2017 työnantaja voi saada Iisalmi-tukea 500 euroa kuukaudessa enintään 8 kk ajan työllistäessään kohderyhmään kuuluvan henkilön.  Myös oppisopimusta voidaan tukea Iisalmi-tuella. Tarkemman esittelyn ja hakulomakkeet löydät liitteistä tältä sivulta.  


Kaupungin oma työllistäminen

Iisalmen kaupunki työllistää omiin työyksikköihinsä ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tehtäviin ensisijaisesti työmarkkinatukea yli 300 päivää työttömyyden perusteella saaneita työnhakijoita. Työtehtäviin opastetaan ja perehdytetään.   Iisalmessa on vahvat työllistämisperinteet ja tarjoamalla työtilaisuuksia on haluttu parantaa ja ylläpitää työnhakijoiden elintasoa ja elämisen laatua. Lisäksi tarjotaan mahdollisuutta työkokemuksen hankkimiseen, ammattitaidon ylläpitämiseen ja jopa uuteen ammattiin tutustumiseen.

Kolmas sektori

Iisalmen kaupunki tukee kolmannen sektorin työllistämistä maksamalla järjestöille työllistämisavustusta, jota käytetään yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneiden iisalmelaisten työllistämiseen. Lisäksi tuetaan järjestösektorin oppisopimusta erillisellä tuella. 

 Palkkatukeen oikeutetut työnhakijat voivat tiedustella työmahdollisuuksia suoraan mm. sivupalkissa mainituista järjestöistä.  

 Pdf-tiedostojen katselemiseen tarvittavan ohjelman voitte ladata täältä. 

 

Kunnolla työnhakuun! Työllisyyspalveluiden uimahalliliput

Iisalmen kaupunginhallituksen (14.8.2017) päätöksellä Iisalmessa aloitetaan vuoden mittainen kokeilu, jolla edistetään sekä työllisyyspalveluiden että uimahallin asiakasmäärien kasvua. Työllisyyspalveluiden asiakkaana olevat, vähintään 300 päivää työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saaneet iisalmelaiset työnhakijat voivat päästä uimahalliin työllisyyspalveluiden maksamana kaksi (2) kertaa viikossa päiväaikaan. Lisätietoa tarvittaessa työllisyysasiantuntijoiltamme ja www.iisalmi.fi/kunnollatyönhakuun .

Kesätyötuki:
Työnantajan asiointiin uusi sähköinen tukihakemus

Hankkeet

 
          www.yla-savo.fi/YTYA

Iisalmen kaupunki hallinnoi myös seudullista ESR-rahoitteista YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hanketta (www.yla-savo.fi/ytya).

 

 

 

Linkkejä

 

 

Ajankohtaista
20.11.2017
0

Maakunnallisen hankkeen toteutuksesta Ylä-Savon alueella vastaa Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut

13.10.2017
0

Elinvoimatyössä tarvitaan innovaatiokyvykkyyttä ja -ympäristöjä

2.10.2017
0

Bussin uusi reitti kulkee 25.9. alkaen Tahkon ja Rantasalmen Järvisydämen kautta.

Kaikki uutiset
Yhteyshenkilöt

Nousiainen Marianne

työllisyysasiantuntija (kunta- ja järjestötyöllistäminen)
Pohjolankatu 14, 1. kerros
040 830 4342
marianne.nousiainen@iisalmi.fi

Rothberg Miia

työllisyysasiantuntija (yritystyönantajat ja kesätyötuki)
Pohjolankatu 14, 1. kerros
040 642 8996
miia.rothberg@iisalmi.fi

Sokka-Hukkanen Tuuli

Työllisyyskoordinaattori / TYP-johtaja
Pohjolankatu 14 (1. krs)
040 779 4379
tuuli.sokka-hukkanen@iisalmi.fi