Oppilaalle järjestetään maksuton koulukuljetus omaan lähikouluun, jos koulumatka on yli 5 km.  Tämän lisäksi järjestetään maksuton kuljetus omaan lähikouluun:
· 1 - 3  vuosiluokan oppilaalle, jos koulumatka on yli 3 km.
· 1 - 6  vuosiluokan oppilaalle, jos hän joutuu kulkemaan tien piennarta Kainuuntiellä, Kuopion  tiellä, Sonkajärventiellä, Kiuruvedentiellä, Ouluntiellä tai Pielavedentiellä välillä Peltosalmi - Kotikyläntien risteys.
Muut vaaralliset tieosuudet ja  tarkennukset löytyvät Iisalmen kaupungin koulukuljetusoppaasta.

Tien ylitys tai siirtyminen lähimmälle turvalliselle kulkuneuvon pysähtymispaikalle ei edellytä kuljetuksen järjestämistä.
- Lääkärin-, koulupsykologin tai diabeteshoitajan antaman todistuksen perusteella harkinnan mukaan, vaikka koulumatka ei ylitä edellä mainittuja kilometrimääriä.

Koulumatka mitataan lyhintä jalankulkukelpoista ja yleisessä käytössä olevaa tietä pitkin. Kuljetuksen lisäksi oppilaan koulumatkaan voi sisältyä myös kävelymatkaa.

Kuljetus hoidetaan ensisijaisesti linja-autoilla ja täydennetään taksikuljetuksilla ja saattoavustuksilla.  Hakemuslomake löytyy alta liitetiedostona ja niitä voi pyytää myös kouluilta.

Linja-autojen aikatauluja löydät osoitteista www.matkahuolto.fi tai Ylä-Savon bussiliikenteen talviaikataulut 2016 - 2017.

Liitetiedostot