Kampanjan tavoitteena on edistää kaupungin siisteyttä, viihtyisyyttä ja kaupunkikuvaa. Kampanjan avulla pyritään lisäämään kaupunkilaisten yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä ylpeyttä omasta kotikaupungistaan tuomalla eri toimijat yhteen ja edistämällä siisteyttä ja kaupungin ulkoista kuvaa uudella tavalla.

Haaste jokaiselle iisalmelaiselle, yritykselle ja yhteisölle!

Jokainen voi osallistua kampanjaan omalla toiminnallaan ja huolehtimalla oman elinympäristönsä siisteydestä. Jos jokainen iisalmelainen nostaisi yhden roskan päivässä, olisi ympäristössämme 20 000 roskaa vähemmän. Siisti kaupunki -kampanjaan haastetaan mukaan niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja seuratkin. 
Siistein teko palkitaan! 

Omatoimisten siisteystalkoiden opastus

Kaupungin puistotoimi ohjeistaa asuinalueellanne ympäristön siisteystalkoita. Oppaat tavoittaa seuraavasti: 
- Tarja Ryytty puh. 040 588 9031 (roskat yms.)
- Antti Rytkönen puh. 040 588 9032 (pajukkojen ja risukoiden siistimiset)

Lue puistotoimen ohje puistokummeille ja talkooväelle tästä

Kierrätyksestä ja jätehuollosta löydät tietoa Ylä-Savon Jätehuolto Oy:stä sekä oppaita saat nyt myös kaupungintalon infosta (1.krs).

Alue-emäntä/-isäntä ja puistokummitoiminta

Puistokummit toimivat ydinkeskustan alueella. Kaupunki tarjoaa vapaaehtoisille, puistojen hyvinvoinnista kiinnostuneille mahdollisuuden päästä hoitamaan keskusta-alueen viheralueita. Puistokummit ovat puistojen sydämiä, jotka hoitavat vapaaehtoisesti viheralueita ja siivoavat roskia. Kummit tunnistaa heille annetuista liiveistä.

Alue-emäntä/-isäntä innostaa alueensa asukkaita mukaan yhteisiin siistimistalkoisiin ja muutoinkin pitämään huolta alueen viihtyvyydestä. Alue-emäntä/-isäntä toimii  yhdyshenkilönä asuinalueen ja kaupungin suuntaan.

Kaupunki luovuttaa kulloinkin tarpeelliset välineet mahdollisuuksien mukaan ympäristön hoitoon. Voit täyttää ja lähettää sähköisen ilmoittaumislomakkeen tästä.

Siisti Iisalmi -tekoja ja palkintoja

Siisti Iisalmi -kampanja keskittyy koko kaupungin yhteiseen siistimiseen toukokuun ajan, jolloin toivotaan mahdollisimman monen iisalmelaisen jalkautuvan haravan ja roskapussin kera katsastamaan ympäristöään

Tänä vuonna kaupunkilaisia aktivoidaan Siisti teko-kilpailulla. Osallistuminen on yksinkertaista: 1. Tee siisti teko 2. Ota kuva ja julkaise se somessa #siistiiisalmi tai ilmoita teko tältä sivulta löytyvällä lomakkeella. --> Ilmoita siistein teko. Kilpailu on voimassa kampanja-aikana eli toukokuun ajan.

Siisti teko-kilpailun voittajat (2016):
Jopo-polkupyörä: Tarja Martikainen
Kottikärryt ja roskapihdit: Eija Huttunen
Olvi-juomakassi: Pojat (instagram)
Oluset-lippu: Teija Ronkainen

Talkoot ympäristön siistimiseksi

Torstaina 16.6.2016 Yhteinen haittakasvi -kampanjan talkooilta

Sankariniemen/Pöllösenlahden ulkoilualueella klo 16.30–18.30. (Kokoontuminen Pöllösenlahden uimarannalle). Talkooillan aikana saa mm. neuvoja haittakasvien hävittämiseen ja hävitetään talkoovoimin alueelta jättipalsamia. Kaupunki tarjoaa talkoolaisille jätesäkit ja suojahanskat. 

Peltomäen jätekeskus avoinna myös lauantaina 21.5. klo 10.00-15.00, puutarhajätteiden vieminen ilmaista). Tarkoituksena on, että jokaisessa Iisalmen kaupunginosassa talkoillaan. Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset!

Ohjeet haittakasvien hävittämiseen.pdf

 

Siisti Iisalmi -kampanja somessa

Siisti-kaupunki-kampanja.jpg

#siistiiisalmi 

Kampanjan tiedotusvastaava
Hallintosihteeri Sanna Kouvalainen
Puh. 040 489 4025
etunimi.sukunimi@Iisalmi.fi

Siisti teko-palkitut


2013
Peltosalmen asukasyhdistys Pegasos
Leena Juntunen

2014
Jordanin alueen talkooporukka
K-Rauta Masa

2015
Riikka-Liisa Kajanus
Maija-Liisa Repo

Siisti teko Palkinto 2015.jpg
15.5.2016 Siisti Iisalmi -kampanja esillä Kevätmessuilla jäähallilla. Messuilla palkittiin vuoden 2015 Siisti teko-palkinto