LEHTOMÄENTIE perukorjaus 2015
3.6.2015 Lehtomäentien parantaminen ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen alkavat Iisalmen Soinlahdessa

Pohjois-Savon ELY-keskus aloittaa kesäkuun 2015 aikana maantien 16230, Lehtomäentien, parantamishankkeen. Hanke toteutetaan pääosin koulun kesäloman aikana ja se valmistuu kokonaan lokakuussa 2015. Hankkeen tavoitteena on kevyen liikenteen liikenneturvallisuuden ja liikkumisolosuhteiden parantaminen.

Hanke sisältää noin 1,6 kilometrin mittaisen kevyen liikenteen väylän rakentamisen Lehtomäentien länsipuolelle. Samalla uusitaan nykyinen valaistus ja parannetaan Lehtomäentie uusimalla huonokun-toisia tierakenteita. Lehtomäentien ja Vanhan Kainuuntien liittymään rakennetaan liikenteenjakaja ja Siilitien asukkaita palvelemaan tehdään suojatie.

Lehtomäentien varressa sijaitsevat koulu ja päiväkoti. Nyt tehtävillä toimenpiteillä parannetaan kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen olosuhteita ja liikenneturvallisuutta.

Lehtomäentielle muodostuu rakennusaikana liikenne- ja pölyhaittaa. Kaivutöiden vuoksi liikenne ohja-taan osalle matkaa yhdelle kaistalle ja rakenteen parantamisen ajaksi tie muutetaan sorapintaiseksi ennen uutta päällystämistä. Alueen asukkaita toivotaan välttämään ylimääräistä liikkumista työmaa-alueella sekä työkoneiden läheisyydessä.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 730 000 €. Hanke toteutetaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja Iisalmen kaupungin yhteisrahoituksella. Pääurakoitsijana on Suomen Maastorakentajat Oy. Työt valmistuvat lokakuussa 2015.

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Projektivastaava
Maarit Kauppinen p. 0295 026 726 ja
Projektivastaava
Joona Peltoniemi p. 0295 026 753

Urakoitsija
Suomen Maastorakentajat Oy
Työmaapäällikkö
Seppo Nuorala p. 040 770 3254

Hankesivut (www.ely-keskus.fi)
http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo-tiehankkeet-mt-16230-lehtomaentien-kevyen-liikenteen-vaylan-rakentaminen#.VW0yUqDyWUl


Valokuvia